«Άλλο σκέφτηκα, άλλο είπα»

Ο Μαρσέλο Τροΐζι υποστήριξε ότι ποτέ δεν είχε πρόβλημα με τη διαιτησία στα ματς του Απόλλωνα Λάρισας.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ελλάδα ο Μαρσέλο Τροΐζι βρέθηκε την Πέμπτη (24/01) ενώπιον της πεθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ. Ο Βραζιλιάνος προπονητής του Απόλλωνα Λάρισας κλήθηκε σε απολογία έπειτα από δίωξη που του ασκήθηκε για δηλώσεις σε βάρος της διαιτησίας. Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το «παρών» στη διαδικασία και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Ο Τροΐζι μετά την ήττα (3-0) από τον ΑΟΧ Κισσαμικό είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θέλω να σταθώ στη διαιτησία. Έχω πει στο ματς με τη Κέρκυρα πως αν μας αφήσουν θα πάμε πολύ ψηλά. Είναι λίγο δύσκολο. Φαίνεται πως δεν θα αφήσουν τον Απόλλωνα να πάει ψηλά. Η διαιτησία «καθάρισε» σήμερα το ματς». Ο ίδιος, πάντως, τόνισε ότι άλλο σκέφτηκε και άλλο είπε, ενώ υποστήριξε πως εννοούσε ότι: «Η διαιτησία έκανε καθαρό ματς». Ζήτησε, φυσικά, συγγνώμη αν υπήρξε παρανόηση λόγω της γλώσσας που δεν γνωρίζει πολύ καλά.

Η έδρα επέμεινε αρχικά να ρωτά γιατί ο τεχνικός των «κυανόλευκων» έκανε αυτές τις δηλώσεις και ο νομικός του Απόλλωνα Λάρισας, Αργύρης Λίβας σημείωσε ότι ποτέ αυτές δεν έγιναν. «Θα δείτε και στο video που σας προσκομίζουμε ότι αρχικά δηλώνει πως ο Απόλλων έχασε δίκαια. Δεν έφταιγε η διαιτησία. Με την Κέρκυρα είχε κερδίσει 2-0».

Σε ερώτηση του Λίβα προς τον Τροΐζι αν ο Απόλλων έχει αδικηθεί σε άλλα παιχνίδια, ο Βραζιλιάνος απάντησε αρνητικά και ο νομικός της ΠΑΕ συνέχισε: «Στην αρχή η ομάδα ήταν να υποβιβαστεί και τελικά βρεθήκαμε 2οι και 3οι. Η ομάδα έχει στόχο να σωθεί».

Έδρα: «Τότε γιατί κάνατε αυτή τη δήλωση;»

Τροΐζι: «Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τη διαιτησία. Δεν έχω αποβληθεί ποτέ μου. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Άλλο σκέφτηκα και άλλο είπε. Όλοι μπορεί να κάνουν λάθος. Είπα ότι ο πρώτος που έφταιγε για την ήττα ήμουν εγώ. Δεν εννοούσα ότι η διαιτησία ήταν κακή, αλλά ότι έκανε ένα καθαρό ματς».

Λίβας: «Θα καταλάβετε και από τις εκφράσεις του στο video. Η ΠΑΕ δεν έχει βγάλει ποτέ ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Δεν μπορεί αρχικά να λέει ότι φταίει ο ίδιος και μετά ότι η διαιτησία καθάρισε τον αγώνα. Κάτι από τα δύο είναι ψέμματα. Και για τον εαυτό του δεν θα πει ψέμματα».

Τροΐζι: «Αν έγινε κάποια παρανόηση ζητώ συγγνώμη. Δεν έχω κληθεί άλλη φορά, ούτε έχω αποβληθεί».

Λίβας: «Θα καταλάβετε από τις φράσεις ότι είναι γενικές και αόριστες τοποθετήσεις. Κάνει πάντα δηλώσεις χωρίς διερμηνέα. Η ΠΑΕ δεν έχει διερμηνέα, γιατι ο κύριος Τροΐζι ασκεί αυτά τα καθήκοντα και με τους παίκτες λόγω της γλώσσας. Είπε ότι αν δεν γίνουν λάθη από τη διαιτησία η ομάδα θα πάει ψηλά. Δεν αποδίδει καλά αυτά που θέλει να πει. Στόχος είναι η αποφυγή του υποβιβασμού».

Ακολούθως ο Λίβας στάθηκε στην έκπληξη που ένιωσαν στη θεσσαλική ΠΑΕ όταν ενημερώθηκαν για την πειθαρχική δίωξη, τη στιγμή που καθημερινά γίνονται και οι ίδιοι μάρτυρες πολύ καυστικών δηλώσεων σε όλα τα ΜΜΕ από παράγοντες. Αναφέρθηκε ακόμα στα τεράστια οικονομικά προβλήματα του Απόλλωνα και στις οφειλές από προσφυγές. Και η αλήθεια είναι ότι οι «κυανόλευκοι» έχουν καταφέρει να κλείσουν τα περισσότερα μέτωπα, αποδεικνύοντας ότι κανείς πρώην ποδοσφαιριστής δεν χάνει τα λεφτά του παρότι τα έσοδα είναι μηδαμινά.

Ζήτησε, παράλληλα, συγγνώμη και να τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας. «Ο κύριος Τροΐζι δεν κάνει άλλη δουλειά, αλλά ζει από το ποδόσφαιρο. Αν ο μη γένοιτο αποφασίσετε ότι υπέπεσε στο συγκεκριμένο παράπτωμα, να συνυπολογίσετε ότι ναι μεν είναι επαγγελματίας προπονητής, αλλά και η ΠΑΕ είναι συνυπεύθυνη, γιατί είναι προπονητής της».

Last modified onΠαρασκευή, 25 Ιανουάριος 2019 01:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep