«Τρώγοντας έρχεται η όρεξη»

Οι Κώστας Χατζής, Κώστας Σκούπρα μίλησαν για την έως τώρα πορεία του Απόλλωνα Λάρισας και τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος.

Προσκεκλημένοι στην εκπομπή «Sportify» της ΕΡΤ ήταν οι αμυντικοί του Απόλλωνα Λάρισας, Κώστας Χατζής και Κώστας Κουρτεσιώτης. Αναφέρθηκαν στην εκπληκτική πορεία των Θεσσαλών στο πρωτάθλημα, στη σπουδαία ανατροπή επί του Ηρακλή, στον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος και σημείωσαν ότι οι «κυανόλευκοι» θα επιδιώξουν να μείνουν σε θέση πρωτοπόρου ως το φινάλε.

Αναλυτικά:

Για το κράμα έμπειρων και νέων:

Κώστας Χατζής: «Είναι ένα μείγμα εμπειρίας και νέων παιδιών και με ξένους που πάντα περιμένεις να κάνουν τη διαφορά. Αυτό έγινε από την της προετοιμασίας, δέσαμε και το αποτέλεσμα φαίνεται στο γήπεδο. Πέρα από τα αποτελέσματα παίζουμε και όμορφο ποδόσφαιρο. Συνεχίζουμε αυτό το μείγμα και να καταφέρουμε εμείς οι μεγαλύτεροι να πάνε τα παιδιά στη Super League, όπως πήγαν πέρυσι δύο παιδιά».

Πού οφείλεται το καλό κλίμα:

Κώστας Χατζής: «Το πιο σημαντικό είναι η υγεία που έχει φέτος η ομάδα από όλες τις απόψεις. Αυτό κάνει ζεστά τα αποδυτήρια και έτσι έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής».

Ποιο στοιχείο διακρίνει τον Απόλλωνα σε σχέση με άλλες ομάδες;

Κώστας Σκούπρα: «Φέτος ξεκινήσαμε με άλλους στόχους, αλλά όταν μία ομάδα γίνεται οικογένεια, είναι πολύ σημαντικό. Αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Ο ένας παλεύει για τον άλλον και όλοι μαζί για την ομάδα. Η δουλειά, επίσης. Χωρίς τη δουλειά δεν γίνεται τίποτα. Έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι, από το προπονητικό τιμ και όλους τους παίκτες ότι χρειάζεται πολλή δουλειά».

Έχετε συζητήσει ότι θα κυνηγήσετε μέχρι τέλους την πρώτη θέση;

Σκούπρα: «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Καλώς, κακώς η ομάδα είχε άλλους στόχους στην αρχή της σεζόν. Βλέποντας και κάνοντας. Αυτή τη στιγμή είμαστε πρώτοι, γιατί όχι να συνεχίσει η ομάδα να είναι σε αυτή τη θέση».

Αν είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα:

Σκούπρα: «Σίγουρα είναι, με ιστορικές ομάδες όπως ο Ηρακλής και η Δόξα Δράμας, η Κέρκυρα. Υπάρχουν πολλές ποιοτικές ομάδες».

Τι συζήτησαν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ηρακλή και πώς γύρισαν το ματς:

Χατζής: «Ξεκινήσαμε και δεν ήμαστε αυτοί που είμαστε. Είπαμε στο ημίχρονο «ρε παιδιά, τι κάνουμε; Πάμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε και ό,τι έρθει. Ας χάσουμε, αλλά να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε. Έτσι, με λίγο φωνές, λίγο κίνητρο καταφέραμε από τις λίγες ανατροπές μέσα στο Καυτανζόγλειο. Όταν ξέρεις ότι παίζεις με ομάδες που πάνε για άνοδο, μεταφέρεται η πίεση σε αυτούς και έτσι κάναμε αυτό το ιστορικό διπλό».

Ποια ομάδα θα κυνηγήσει ως το τέλος την άνοδο;

Χατζής: «Φέτος είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τα πρωταθλήματα των τεσσάρων, πέντε τελευταίων ετών. Όλες έχουν ένα κίνητρο λόγω αναδιάρθρωσης. Η τελευταία ο Κισσαμικός, μπορεί να παίξει με τον πρώτο και να κερδίσει. Για την πρώτη θέση θα παλέψουν οι Βόλος, Ηρακλής, Δόξα Δράμας, Κέρκυρα».

Γιατί τα φαβορί έμειναν πίσω;

Χατζής: «Όλες οι ομάδες έχουν το ίδιο κίνητρο. Τα προηγούμενα χρόνια έβγαιναν δύο ομάδες και οι άλλες ήταν πιο χαλαρές. Καμία δεν σταματάει να παλεύει. Δυστυχώς οι ομάδες που πάνε για άνοδο έχουν περισσότερη πίεση και έρχονται πιο δύσκολα τα αποτελέσματα».

Τι αρέσει και τι όχι στη Football League:

Σκούπρα: «Μου αρέσει ο ανταγωνισμός. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες, η πίεση λόγω αναδιάρθρωσης. Δεν μου αρέσει η κατάσταση των αγωνιστικών χώρων. Δεν αντιπροσωπεύει το ποδόσφαιρο. Πηγαίνουμε σε τραγικά γήπεδα».

Χατζής: «Βλέπεις περισσότερο πάθος, δύναμη και φέτος είναι πιο ανταγωνιστικό. Τα αρνητικά είναι ο αγωνιστικός χώρος, ο κόσμος που δεν υπολογίζει κανείς στη Football League, οικονομικά...».

Πόσο εύκολο ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να βιοποριστεί αποκλειστικά από την ομάδα του;

Χατζής: «Τα μπάτζετ έχουν πέσει πάρα πολύ, γιατί οι πρόεδροι δεν έχουν βοήθεια από πουθενά. Εγώ έχω ένα κατάστημα και συνδυάζω και τα δύο. Άλλα παιδιά έχουν δώσει έμφαση να παίξουν σε πιο υψηλό επίπεδο. Για μένα πρέπει να τα συνδυάζεις και τα δύο. Οικονομικά δεν βγαίνεις με τα χρήματα από τη Football League».

Ένα σχόλιο για τη Super League:

Χατζής: «Είναι τρεις, τέσσερις που έχουν ξεχωρίσει και οι άλλες που παλεύουν για την παραμονή. Δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό φέτος».

Μπορεί ο Απόλλων να μείνει στην 1η θέση ως το τέλος και αν χρειάζεται ενίσχυση:

Σκούπρα: «Κάθε ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Έχουμε δείξει ότι διαθέτουμε μια ισχυρή ομάδα. Βλέποντας και κάνοντας. Έχουμε δείξει ότι δεν είναι τυχαίο αυτό που έχουμε καταφέρει. Είναι θέμα δουλειάς, δείχνουμε ότι αξίζουμε εκεί που βρισκόμαστε. Πιστεύω ότι η ομάδα θα συνεχίσει να έχει θετικά αποτελέσματα στο μέλλον».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΠέμπτη, 13 Δεκέμβριος 2018 11:13

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep