«Θα έφευγα χθες με σοβαρή πρόταση»

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης απάντησε στις καταγγελίες του Θεόφιλου Χατζηιωαννίδη.

Ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 για τις καταγγελίες του Θεόφιλου Χατζηιωαννίδη.

Για τις καταγγελίες Χατζηιωαννίδη:
«Μόλις πληροφορήθηκα όσα είπε ζήτησα και έλαβα τα CD της εκπομπής. Η πρώτη μου κίνηση ήταν να δώσω εντολή να κατατεθεί μήνυση εναντίον αυτού του ανθρώπου. Το ότι είναι μέλος του Ερασιτέχνη Απόλλωνα κάνει πιο σοβαρή την καταγγελία του και τις ευθύνες του».

Για το αν γνωρίζει τους τρεις ανθρώπους που ανέφερε ο Χατζηιωαννίδης:
«Δεν γνωρίζω κανέναν Σταμπουλή. Γνωρίζω τον μάνατζερ Λευτέρη Σιδηρόπουλο, ο οποίος είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Σε επικοινωνία του μαζί του μου είπε ότι μίλησε με αυτόν τον άνθρωπο και του ανέφερε ζητώντας του συγγνώμη πως δεν εννοούσε αυτόν. Για τον Ηλιάδη που είπε, έχω ακουστά έναν παλιό ποδοσφαιριστή Ηλιάδη. Δεν ξέρω αν αναφέρεται σε αυτόν. Θα υποχρεωθεί να αναφέρει μικρά ονόματα και να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο. Ετοιμάζεται και μήνυση εναντίον του και όπως μου είπε ο δικηγόρος μου υπάρχει σωρεία αδικημάτων».

Για όσα υποστήριξε περί εντολών στους ποδοσφαιριστές και κατασχέσεις τηλεφώνων:
«Δεν υπάρχουν αυτά. Μετά τον αγώνα μπήκα στα αποδυτήρια και έψαξα τους παίκτες διά λόγων. Είναι νέα παιδιά χωρίς εμπειρίες στον χώρο και είχαν απέναντί τους μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Το κατόρθωμα ήταν που προηγείτο ο Απόλλων στο ημίχρονο. Ούτε σαν σκέψη δεν περνά από το μυαλό μου να έχει συμβεί κάτι ύποπτο από τους ποδοσφαιριστές».

Για τα κίνητρα του Χατζηιωαννίδη:
«Είναι μέλος του Ερασιτέχνη Απόλλωνα. Έχει οικονομικές συναλλαγές με τον Ερασιτέχνη. Σε έναν χώρο που έχει ως προπονητικό κέντρο και στο οποίο φιλοξενούνται οι ακαδημίες του Απόλλωνα με οικονομικά οφέλη για τον ίδιο. Τον προηγούμενο μήνα πήγε στη Super League 2 και απευθυνόμενος στον κ. Λεουτσάκο του ζήτησε να βρει τρόπο η αόρατη διοίκηση με τα παρένθετα πρόσωπα που υπάρχουν στον Ερασιτέχνη ώστε να πάρει την ομάδα. Και αυτός τους απάντησε ότι η ΠΑΕ έχει μετόχους και θα πρέπει να απευθυνθεί εκεί. Απευθύνθηκε σε ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ εκτός Θεσσαλονίκης και του ζήτησε οικονομική βοήθεια για να κάνουν μια πρόταση να πάρουν την ΠΑΕ. Συνάντησε τοίχο και εγκατέλειψε και αυτήν την προσπάθεια. Το επόμενο βήμα αντιλαμβανόμαστε ότι είναι να συκοφαντεί αυτό που ονομάζει παιδί του».

Για τη στάση του Ερασιτέχνη:
«Από τον Σεπτέμβριο του 2018 υπάρχει μια πολεμική του Ερασιτέχνη προς την ΠΑΕ. Με έγγραφο στις 4 Σεπτεμβρίου του 2018 ζητούν την απομάκρυνση της ομάδας από το γήπεδο δήθεν για να κάνουν έργα. Υπάρχει νέο έγγραφο στις 21/1/20 που αναφέρονται ανακρίβειες και ψεύδη για να μη χρησιμοποιεί η ομάδα το γήπεδο. Ένα ακόμη δείγμα του πολέμου είναι και το εξής. Κάθε ερασιτεχνική ομάδα έχει τη δυνατότητα για 180 δελτία. Σε κάθε μεταγραφική περίοδο η εκάστοτε διοίκηση στέλνει στην ΕΠΟ τη λίστα των παικτών που φεύγουν. Εμείς επιλέξαμε 12 παιδιά να συμμετέχουν στην Κ19. Συνειδητά η διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν έστειλε ποτέ τη λίστα στην ΕΠΟ, ώστε η ομάδα Κ19 να μην έχει τη δυνατότητα να επανδρωθεί με στελέχη. Όλα εκπορεύονται από τον Ερασιτέχνη. Αυτές τις πληροφορίες έχω».

Για τα προβλήματα της ΠΑΕ:
«Την περίοδο 2018-19 είχε αποφασιστεί να μην συμμετέχει ο Απόλλων στο Πρωτάθλημα. Εκείνη τη στιγμή, η τότε κυβέρνηση εξήγγειλε την αναδιάρθρωση και υποσχέθηκε 850 χιλιάδες ευρώ την πρώτη χρονιά και ένα εκατομμύριο τη δεύτερη. Τότε επέλεξε η ΠΑΕ να μπει σε νέα έξοδα, να ματώσει οικονομικά για να εκμεταλλευτεί τα οφέλη της αναδιάρθρωσης. Οταν φτάσαμε φέτος στα όρια να διαλυθεί η ομάδα, πάλι βρέθηκαν χρήματα για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες και η ομάδα να συμμετέχει στη συνέχεια. Ο πρώτος αγώνας ήταν όντως με λίγα μέλη, από τον επόμενο αγώνας όμως τα μέλη είναι ο κανονικός αριθμός των 18 ποδοσφαιριστών. Βεβαίως και δεν είναι καλό για την ιστορία του Απόλλωνα που δεν έπαιξε σε δύο παιχνίδια. Θυμίζω, όμως, στην ίδια φάση βρισκόταν η ομάδα και πριν 3,5 χρόνια όταν ο τότε πρόεδρος του Ερασιτέχνη και ο Αβραάμ Περσίδης ήρθαν και μου ζήτησαν να βοηθήσω γιατί η ομάδα θα πάει στο τοπικό. Γι’ αυτό έγινε η ύστατη προσπάθεια φέτος ώστε στη χειρότερη των περιπτώσεων, ο Απόλλων να είναι στη Football League».

Για το αν θα μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά ο Απόλλων τη νέα χρονιά στη Football League:
«Αυτό είναι άλλη σελίδα και θα τη δούμε μόλις τελειώσει το φετινό Πρωτάθλημα».

Για το αν θα έμπαινε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την πώληση της ΠΑΕ:
«Από το καλοκαίρι του 2018-19 αυτοί που προτάθηκε να πάρουν την ομάδα είναι κάποιοι γνωστοί του στοιχήματος. Μαζί τους ήταν και ένας δικηγόρος από την περίοδο που δεν δήλωσε συμμετοχή ο Απόλλων στο Πρωτάθλημα. Ο νομικός που συμμετείχε με έναν δημοσιογράφο και έναν παράγοντα της εποχής για να μην κατέβει στο Πρωτάθλημα. Εκείνος ο δικηγόρος ήρθε δύο φορές με δύο διαφορετικές οικονομικές προτάσεις, ήρθε και το καλοκαίρι με νέα πρόταση δύο φορές. Όσο μίκρυνε ο χρόνος για τη σέντρα περιόριζε την οικονομική πρόταση. Δεν θα δώσω στην ομάδα σε κάποιον που ξέρω ότι θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά. Με μια σοβαρή οικονομική πρόταση θα αποχωρούσε χθες η διοίκηση».

Media

Last modified onΤετάρτη, 12 Φεβρουάριος 2020 16:26

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep