«Θα δούμε αν θα πάμε στα Χανιά»

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης δήλωσε πως δεν είναι βέβαιο αν ο Απόλλων Πόντου κατέβει στα Χανιά.

Μετά την ήττα (1-3) από τον Εργοτέλη, ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρης Καλαϊτζίδης δήλωσε:

«Ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική λόγω των συνθηκών που αντιμετωπίζει ο Απόλλων Πόντου. Μια ομάδα που δεν γυμνάζεται κανονικά λόγω των οικονομικών προβλημάτων, αυτά βέβαια τα κατέθεσα εγώ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Νομίζω πως ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. Αυτή τη στιγμή 7-8 από τις 12 ομάδες του πρωταθλήματος έχουν οικονομικά προβλήματα. Γενεσιουργός αιτία είναι αυτοί που πήραν τις αποφάσεις όπως τις πήραν, ας έρθουν τώρα να βρουν και τις λύσεις στα προβλήματα που θα γεννηθούν. Εκεί που πήγαμε να εξαφανίσουμε το φαινόμενο των στοιχημάτων, δεν ξέρω αν θα προλάβουν αυτοί οι τύποι να το εξαφανίσουν. Αντί να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο, το οδηγούμε σε μεγαλύτερο τέλμα».

Για την επόμενη μέρα στον Απόλλωνα:
«Ο χρόνος θα δείξει στο εγγύς μέλλον αν θα υπάρξει μέλλον, στις επόμενες 1-2 εβδομάδες. Δεν είναι βιώσιμη αυτή η κατάσταση και δεν είναι μόνο ο Απόλλων Πόντου σε αυτή την κατάσταση. Για πολλούς παίκτες ήταν ο τελευταίος αγώνας. Εχουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας, θα δούμε αν είναι υλοποιήσιμα. Θα δούμε αν θα πάμε στα Χανιά, θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Είμαστε μέρος ενός φαινομένου, είμαστε μέρος της Super League 2.

Στο μέλλον μπορεί να συμβεί και σε άλλες ομάδες. Ζητούμενο ήταν να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, δεν χρειάζεται να απομονώσουμε τον Απόλλωνα. Είναι μικρό το κακό, το φαινόμενο είναι το πρόβλημα. Τι θα συμβεί όταν οι περισσότερες ομάδες θα έχουν προβλήματα βιοπορισμού;

Σκεφτόμαστε και την απόσυρση της ομάδας από το πρωτάθλημα. Δεν βρίσκω λόγο να βάζει κάποιος χρήματα στο ποδόσφαιρο. Εγινε μια προσπάθεια από τους μετόχους και τους ποδοσφαιριστές, στήθηκε ένας οργανισμός καλός και πέτυχε πέρυσι η ομάδα τον στόχο της. Περίμενε να δημιουργήσει φέτος στερεότερες οικονομικές βάσεις και ήρθαν οι τύποι, οι οποίοι αν ήταν στην αρχαία Αθήνα δεν θα ήταν ούτε το 20% τους πολιτικοί, και έκαναν αυτά που έκαναν.

Οι ποδοσφαιριστές μας είναι οικογενειάρχες, σκεφτόμαστε να παίξουν νεαρότεροι ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να βιοποριστούν με λιγότερα χρήματα αλλά είναι λύση αυτό; Το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι δεδομένο, υπάρχει ένας όρος που λέει ότι θα πρέπει να φύγουν 3 ομάδες για να πάψει να δίνει χρήματα η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ που υπέγραψε ότι θα δίνει άλλα χρήματα και δίνει άλλα. Για ποιά ΕΡΤ μιλάμε;».

Last modified onΚυριακή, 05 Ιανουάριος 2020 23:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep