«Έκλεισε η ψαλίδα»

Ο Γιάννης Καλαϊτζίδης μίλησε για τις μικρές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες της Football League.

Σπουδαίο «διπλό» πήρε ο Απόλλων Πόντου στην Πολίχνη απέναντι στον Ηρακλή και συνέχισε την αήττητη πορεία των τελευταίων αγωνιστικών. Ο Γιάννης Καλαϊτζίδης μίλησε στο Metropolis 95,5 για τη νίκη επί του Γηραιού, την πορεία των «ροσονέρι» και τους στόχους στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καλαϊτζίδη:

Για την πορεία των τελευταίων αγωνιστικών: «Τηρουμένων των δύσκολων συνθηκών που είχαμε να αντιμετωπίσουμε είναι ένας άθλος. Ξεκινήσαμε 10 Σεπτεμβρίου, με ελλιπές ρόστερ σε ό,τι αφορά στην ποσότητα των ποδοσφαιριστών. Το μυστικό είναι η ομοιογένεια, έχουμε υπερβάλλει εαυτούς στα τελευταία παιχνίδια. Γνωριζόμαστε αρκετά καλά μεταξύ μας κι αυτό είναι σημαντικό. Δείξαμε ψυχικά αποθέματα στα τέσσερα τελευταία ματς, στο Αιγίνιο ισοφαρίσαμε δύο φορές και με Απόλλωνα και Ηρακλή δείξαμε τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται αυτή η κατηγορία. Δείξαμε ψυχή. Γνωρίζαμε ότι ο Ηρακλής έχει εσωτερικά προβλήματα και ότι με ένα γκολ θα μεταφέραμε την πίεση σε αυτούς, Ανταπεξήλθαμε σωστά στον αγώνα».

Για το αν ο Απόλλων έχει αλλάξει τον τρόπο που αγωνίζεται σε σχέση με πέρυσι: «Δεν έχουμε αλλάξει μεθοδολογία δουλειάς, αλλά είναι η έλλειψη βάθους και κάποιων ποιοτικών χαρακτηριστικών στο ρόστερ που μας έκανε αναγκαστικά φέτος να βάλουμε κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι μας».

Για το αν αλλάζει ο στόχος: «Αρχικά ως στόχο είχαμε θέσει τη δεκάδα. Αν έρθουν 4-5 παιδιά που είναι ποιοτικά πιστεύω θα πετύχουμε πιο εύκολα το στόχο. Δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι άλλο».

Για το πώς ήταν ο Ηρακλής: «Υπήρχε άσχημη κριτική από την εξέδρα, είναι δύσκολο για τα παιδιά να αντεπεξέλθουν. Πόσο εύκολο μπορούν να ανταποκριθούν με αυτές τις αντιδράσεις; Καταλαβαίνω τον κόσμο του Ηρακλή, αλλά η ομάδα θέλει στήριξη».

Για την εικόνα της κατηγορίες, αλλά και τις αλλαγές: «Είναι μια ευκαιρία να αλλάξουν τα δεδομένα σε οικονομικό επίπεδο με την αναδιάρθρωση. Υπάρχουν ομάδες που δεν τις περιμέναμε όπως ο Απόλλων Λάρισας, να έχουν καλή πορεία και ομάδες όπως ο Ηρακλής και η Δόξα να μην τα πηγαίνουν καλά. Πολλά φαβορί χάνουν. Ίσως έκλεισε η ψαλίδα μεταξύ των μεγαλύτερων και μικρότερων, ίσως δεν υπάρχουν και αδιάφορες ομάδες».

Για το αν είναι δύσκολο το ότι έχει προπονητή τον πατέρα του: «Είναι δύσκολο, ειδικά τα πρώτα χρόνια. Είναι απαιτητικός άνθρωπος και προπονητής, στην αρχή ήταν πιο δύσκολο, όσο περνούν τα χρόνια αποκτώ γερό στομάχι».

Τέλος ρωτήθηκε για την παρουσία του Μάικλ Ολαϊτάν: «Πρόκειται για έναν προικισμένο ποδοσφαιριστή, είναι αυτό που μας έλειπε. Ο Μάικ δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που θα ήθελε, αν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα θα έπαιζε σε μεγάλα κλαμπ. Η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep