Logo
Print this page

Χατζηιωάννου: «Τα γραπτά μένουν» (pic)

Ο νομικός, Βαγγέλης Χατζηιωάννου απάντησε στον Ανδρέα Οταπασίδη και εμφάνισε υπογραφή του δεύτερου στα πρακτικά των εκλογών.

Το μέλος της εφορευτικής επιτροπής στις αρχαιρεσίες της Football League, Ανδρέας Οταπασίδης με δήλωσή του έκανε γνωστό ότι αρνήθηκε να υπογράψει τα πρακτικά, γιατί μεταξύ άλλων αυτά ανέφεραν ότι μαζί του στην επιτροπή ήταν ο Γιώργος Γιακουμίδης και όχι ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου. Ο τελευταίος, λοιπόν, με έγγραφη δήλωσή του απάντησε στον αντιπρόεδρο της Δόξας Δράμας όχι μόνο με έγγραφη τοποθέτηση, αλλά και με ντοκουμέντο...

Ο αντιπρόεδρος του Απόλλωνα Πόντου έστειλε μήνυμα στον Οταπασίδη ότι «τα γραπτά μένουν», έθεσε μια σειρά από ερωτήματα και συνόδευσε τη δήλωσή του με φωτογραφικό ντοκουμέντο όπου φαίνεται πως ο συγκεκριμένος είχε υπογράψει το αρχικό πρακτικό. Αμφισβήτησε, μάλιστα, τον συντάκτη της δήλωσης του εκπροσώπου των «Μαυραετών». Αναλυτικά:

«Λόγω προγραμματισμένης απουσίας μου στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, μόλις σήμερα Τρίτη 17/07/2018, διάβασα στον ηλεκτρονικό τύπο την με ημερομηνία 14/07/2018 έγγραφη δήλωσή του κ. Οταπασίδη, την οποία διένειμε αυτός, αναφορικά με τις εκλογές της FOOTBALL LEAGUE που διεξήχθησαν στις 06/07/2018. Σχετικά με το θέμα αυτό επισημαίνω τα εξής:

Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπιστώνω ότι ο κύριος αυτός προσπαθεί να με «εμπλέξει» σε μία υπόθεση η οποία είναι για εμένα παντελώς αδιάφορη. Φυσικά αυτό μόνο τυχαία δεν έγινε, αλλά απόλυτα σκόπιμα, εν όψει αμφισβητήσεων σχετικά με την όλη εκλογική διαδικασία και συζήτησης της σχετικής προσφυγής στα αρμόδια Δικαστήρια. Αναφέρει λοιπόν ο κ. Οταπασίδης τα εξής:

«Ο φερόμενος ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής και υπογράφων το πρακτικό κ. Γιακουμίδης ο οποίος δηλώθηκε ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ δεν είχε ορισθεί μέλος της εφορευτικής επιτροπής. Είχε οριστεί ο κ. Χατζηιωάννου ο οποίος και διεξήγαγε τις αρχαιρεσίες μαζί με εμένα και τον κ. Μπακαλάρο».

Κύριε Οταπασίδη πρώτον επειδή, όπως έλεγαν οι αρχαίοι Λατίνοι, τα γραπτά μένουν («scipta manent») και δεύτερον επειδή,ό πως λέει και ο θυμόσοφος λαός και μία λαϊκή παροιμία, πρέπει να προσέχουμε πού βάζουμε την υπογραφή μας, αναγκάζομαι εκ των πραγμάτων για να λάμψει η αλήθεια να δημοσιοποιήσω, μαζί με την παρούσα ένα σχετικό με τις εκλογές έγγραφο.

karr

Αυτό («αρχικό πρακτικό») συντάχθηκε και υπογράφηκε κατά την διάρκεια των εκλογών και από αυτό αποδεικνύεται περίτρανα αφενός μεν ότι ο κ. Γιακουμίδης ευθύς εξ αρχής ήταν μέλος της εφορευτικής επιτροπής, όπως επίσης και ο κ. Μπακαλάρος και εσείς (άρα κανένας Χατζηιωάννου δεν ήταν στην Εφορευτική Επιτροπή που ήταν τριμελής) και δεύτερον ότι εσείς έχετε υπογράψει κανονικά στο έγγραφο αυτό με αυτή τη σύνθεση της «ομάδας» (Μπακαλάρος, Οταπασίδης και Γιακουμίδης).

Για τον λόγο αυτό κ. Οταπασίδη σας παρακαλώ, αλλά παράλληλα και σας «προκαλώ», με την καλή έννοια του όρου, εφόσον εσείς «δημοσιοποιήσατε», κατά την άποψη μου, χωρίς ουσιαστικό λόγο το όλο ζήτημα, να μου απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:

1) Εάν αποδέχεστε ή όχι το έγγραφο αυτό και εάν όντως υπάρχει η υπογραφή σας σε αυτό;
2) Και εάν πράγματι η υπογραφή σας αυτή είναι όντως γνήσια και όχι «πλαστογραφημένη», γιατί υπογράψατε στο έγγραφο αυτό και μάλιστα χωρίς επιφύλαξη;
3) Εάν όντως ο κ. Γιακουμίδης δεν ήταν μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής γιατί εσείς υπογράψατε στο έγγραφο αυτό;
4) Γιατί ενώ υπογράψατε στο αρχικό πρακτικό αρνείστε μεταγενέστερα να υπογράψετε στο πρακτικό που σας έστειλαν, το οποίο μάλιστα έχει το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο;

Τις απαντήσεις σας σχετικά με τα παραπάνω ερωτήματα τις περιμένω, άσχετα με το γεγονός ότι, τουλάχιστον για τις περισσότερες από αυτές, πιστεύω ότι δεν θα έρθουν ποτέ και ότι θα παραμείνουν αναπάντητα τα σχετικά ερωτήματα.

Τέλος για την ιστορία αναφέρω ότι, από ό,τι τουλάχιστον γνωρίζω, ζητήθηκε από τον κ. Οταπασίδη απλώς να υπογράψει το πρακτικό αυτό, στο οποίο μάλιστα αναφέρεται σαφώς και επακριβώς ότι ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής, δηλαδή αυτός, έκρινε ότι το επίδικο ψηφοδέλτιο ήταν έγκυρο. Ως εκ τούτου κανένα πρόβλημα δεν είχε ο κ. Οταπασίδης να υπογράψει «τυπικά» το πρακτικό αυτό. Αλλά αντίθετα αυτός «σχολιάζει» και «γνωμοδοτεί» σχετικά με εξειδικευμένα περί εκλογών και ακυρότητας ψηφοδελτίων νομικά ζητήματα,τα οποία προυποθέτουν εξειδίκευση, ιδιαίτερη εμπειρία και γνώση του αντικειμένου.

Καταλήγοντας επισημαίνω ότι όλα τα αναφερόμενα στην παρούσα αναγκάζομαι εκ των πραγμάτων να τα αναφέρω αποκλειστικά και μόνο προς «άμυνά» μου, δεδομένου ότι όλως «ατυχώς» και «αστόχως» γίνεται ανεπιτυχής προσπάθεια να εμπλακεί το όνομα μου στην όλη υπόθεση, από ένα άτομο το οποίο ναι μεν εγώ σέβομαι και υπολήπτομαι, αλλά εγώ, όπως νομίζω και όλα τα μέλη του Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE, αγνοούσα την ύπαρξή του ως ποδοσφαιρικό παράγοντα μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε στις 06/07 για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Το γεγονός αυτό (της ανάμειξης του ονόματός μου) μου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, μεταξύ των οποίων είναι και εάν ο συντάκτης της δήλωσης του κ. Οταπασίδη (ιδίως στο τμήμα αυτής όπου αυτός υπεισέρχεται σε καθαρά νομικά ζητήματα) είναι ο ίδιος ή εάν αυτή έγινε από άλλα άτομα τα οποία έχουν σκοπιμότητα και άμεσο έννομο συμφέρον από την όλη υπόθεση, η οποία μάλιστα εκκρεμεί,όπως προανέφερα,στα αρμόδια Δικαστήρια.

Ευάγγελος Χατζηιωάννου».

Last modified onΤρίτη, 17 Ιούλιος 2018 15:36
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr