«Καμία απειλή...»

Αρνήθηκε την κατηγορία της απειλής και απόπειρας βιαιοπραγίας στον διαιτητή Πουλημά (Κέρκυρας) ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Όλο το ρεπορτάζ της εκδίκασης στο FL News.

Με... τριπλή αντιπροσωπεία εμφανίστηκε την Τετάρτη (13/06) στον αθλητικό δικαστή ο Απόλλων Πόντου. Οι «κοκκινόμαυροι» κλήθηκαν σε απολογία, γιατί βάσει του φύλλου αγώνα με τη Δόξα Δράμας ο προπονητής, Δημήτρης Καλαϊτζίδης κινήθηκε απειλητικά εναντίον του διαιτητή Πουλημά (Κέρκυρας) με σκοπό να τον χτυπήσει.

Ωστόσο, η ομάδα της Καλαμαριάς αρνήθηκε τις κατηγορίες. Στάθηκε στην έκθεση του παρατηρητή και προσκόμισε video της ΕΡΤ3, επιφυλασσόμενη να αποστείλει υπεύθυνη δήλωση του πρώτου. Η Πρωτοδίκης, Μαρίνα Μπόζνου, πάντως, έδειξε δύσπιστη και όπως είπε: «Καμιά φορά όσο περισσότερα λέει κάποιος επιβαρύνει τη θέση του...», ενώ τόνισε στον Καλαϊτζίδη: «Είστε τυχερός που δεν σας ασκήθηκε δίωξη για απειλή».

Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το «παρών» στην εκδίκαση και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Αρχικά κατέθεσε ως μάρτυρας ο πρόεδρος, Γιώργος Γιακουμίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι ουδέποτε ο Καλαϊτζίδης κινήθηκε απειλητικά εναντίον του ρέφερι του αγώνα στη Δράμα.

Μπόζνου: «Ήσασταν στα αποδυτήρια;».

Γιακουμίδης: «Ήμουν στην εξέδρα μπροστά από την οποία διαδραματίστηκαν όλα αυτά, μετά πήγα στα αποδυτήρια. Τι θέλετε να σας πω;».

Μπόζνου: «Εσείς ήρθατε να καταθέσετε. Εγώ ούτε που σας γνωρίζω. Ήσασταν μαζί του την ώρα που κατευθυνόταν στα αποδυτήρια;».

Γιακουμίδης: «Ήμουν στο κέντρο του γηπέδου. Στα αποδυτήρια δεν έγινε τίποτα».

Μπόζνου: «Στο φύλλο αγώνα λέει «ενώ κατευθυνόμασταν στα αποδυτήρια ο Καλαϊτζίδης κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου και επιχείρησε να με χτυπήσει. Με τη συνδρομή της αστυνομίας απομακρύνθηκε. Στη συνέχεια, έξω από τα αποδυτήρια μου επιτέθηκε».

Γιακουμίδης: «Δεν είδα καμία επίθεση. Η Αστυνομια πάντα μετά το τέλος των αγώνων μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και πηγαίνει στους διαιτητές».

Μπόζνου: «Δηλαδή το φύλλο αγώνα λέει ψέματα; Εσείς παρουσιάζετε τον εαυτό σας σα να ήσασταν παρών σε όλο το περιστατικό, ενώ δεν ήσασταν. Ο παρατηρητής στην έκθεσή του λέει ότι μετά τη λήξη ο προπονητής κατευθύνθηκε προς τον διαιτητή με έντονη διάθεση διαμαρτυρίας»

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο νομικός του Απόλλωνα, Βαγγέλης Χατζηιωάννου και τόνισε ότι η ΠΑΕ αρνείται πως πήγε ο Καλαϊτζίδης να χτυπήσει τον διαιτητή.

Γιακουμίδης: «Ό,τι είδα σας λέω. Δεν ακούστηκε ποτέ κάποια απειλή. Ανακαλύψαμε μετά ότι ο διαιτητής έχει γράψει πως απειλήθηκε, ενώ δεν το αναφέρει ο παρατηρητής».

Μπόζνου: «Δεν είναι πολύ αθλητική συμπεριφορά η διαμαρτυρία στρεφόμενος εναντίον του. Τις αποφάσεις του διαιτητή τις σεβόμαστε, δεν διαμαρτυρόμαστε με ένταση απέναντί τους. Αν κατευθύνεστε εναντίον μου εγώ πώς θα το εισπράξω; Κάτι σημαίνει η στάση του σώματος».

Γιακουμίδης: «Όταν συζήτησα με τον παρατηρητή εκείνος μου εκμυστηρεύτηκε ότι υπήρχε αυτό το πρόβλημα. Ότι ο διαιτητής είπε πως τον απείλησε ο Καλαϊτζίδης. Ήταν δίπλα στον διαιτητή ο παρατηρητής...».

Η αντιπροσωπεία των «κοκκινόμαυρων» προσκόμισε φωτογραφίες μετά το φινάλε του αγώνα και η Μπόζνου αρχικά συμπέρανε ότι οι συγκεκριμένες ήταν μετά το τέλος του συμβάντος. «Ο διαιτητής και ο παρατηρητής που είναι; Καταλαβαίνετε εσείς από τη φαλάκρα ποιος είναι; Ξέρουμε ότι δεν είναι κάποιου άλλου; Βλέπω τρεις με το ίδιο κεφάλι...».

Γιακουμίδης: «Ο παρατηρητής μας είπε να τον καλέσουμε να καταθέσει...Θεωρώ υπερβολικό αυτό που έγραψε ο διαιτητής. Δεν έγινε τίποτα σοβαρό. Αυτά γίνονται σε κάθε αγώνα. Απειλή δεν υπήρξε».

Μπόζνου: «Ας του ζητούσατε να έρθει ή να στείλει μια βεβαίωση. Όταν λέμε περισσότερα από όσα πρέπει είναι και εις βάρος μας καμία φορά. Οι αξιωματούχοι πρέπει να έχουν μία περισσότερη εγγυητική ευθύνη στα γήπεδα».

Γιακουμίδης: «Εγώ είμαι ήπιος άνθρωπος. Μία φορά βγήκα από τα ρούχα μου στην εξέδρα».

Μπόζνου: «Αν μία φορά εκνευριστήκατε και χάσατε τον έλεγχο... Δεν έχετε υπομονή;».

Γιακουμίδης: «Είναι μία συνηθισμένη διαμαρτυρία. Συνήθως οι παρατηρητές και οι διαιτητές έχουν ίδιο αποτέλεσμα στις εκθέσεις τους».

Μπόζνου: «Έχω δει εγω διαφορετικές εκθέσεις από διαιτητή και παρατηρητή...».

Ο Χατζηιωάννου παρενέβη και είπε: «Το φύλλο αγώνα δεν είναι Ευαγγέλιο και ο διαιτητής καμία φορά δεν είναι άμεμπτος

Μπόζνου: «Αναφέρει ότι το επεισόδιο έγινε όταν κατευθύνονταν στα αποδυτήρια. Εσείς ήσασταν μακριά, στην εξέδρα. Πώς ακούγατε; Αν μιλάω εγώ με κάποιον σε απόσταση 5-10 μέτρων, θα το ακούσετε;».

Γιακουμίδης: «Δεν μιλούσαν, φώναζαν και έλεγαν στον διαιτητή να τους εξηγήσει στην τάδε φάση τι είδε».

Χατζηιωάννου: «Οι Αστυνομικοί ήρθαν από την αρχή. Είχε επαφή ο Καλαϊτζίδης με τον διαιτητή; Πόση απόσταση ήταν μακριά του;».

Γιακουμίδης: «Πέντε με δέκα μέτρα».

Χατζηιωάννου: «Στο φύλλο αγώνα γράφει ότι είχε πρόθεση να τον χτυπήσει. Πώς μπορεί να διαγνώσει αν πάει να τον χτυπήσει ή να διαμαρτυρηθεί; Ο παρατηρητής ήταν πάντα δίπλα στον Καλαϊτζίδη;».

Γιακουμίδης: «Ναι, εκεί ήταν. Και μετά στα αποδυτήρια δεν έγινε τίποτα».

Χατζηιωάννου: «Αν ένα διαιτητής είναι στημένος εμείς πώς θα διαφυλαχθούμε; Υπάρχει το βίντεο της ΕΡΤ3 για να δείτε τι έγινε. Πλησίασε ποτέ τον διαιτητή ο Καλαϊτζίδης;».

Γιακουμίδης: «Κατά τη γνώμη μου όχι».

«Για καλή σας τύχη...»

Στη συνέχεια κλήθηκε να καταθέσει ο Καλαϊτζίδης, ο οποίος αρχικά τόνισε πως «για καλή μου τύχη υπάρχει το βίντεο του αγώνα» και τη Μπόζνου να του απαντά: «Για καλή σας τύχη δεν σας ασκήθηκε δίωξη για απειλή».

Καλαϊτζίδης: «Το τι έγραψε στο φύλλο αγώνα μας κοινοποιήθηκε πολύ καιρό μετά. Πριν λήξει ο αγώνας ο παρατηρητής κύριος Παναγιωτίδης ήταν δίπλα μου και μπήκαμε μαζί στο γήπεδο. Οι αστυνομικοί μπαίνουν πάντα για ασφάλεια. Έκαναν κίνηση προς το μέρος μου, βλέποντάς με να κατευθύνομαι εκεί για να του θέσω κάποια ανερμήνευτα ερωτήματα. Περπατώντας πήγα».

Μπόζνου: «Είχατε αγανάκτηση;»

Καλαϊτζίδης: «Μεγάλη και συνεχίζω να έχω γι' αυτά που είδα εκεί. Μπορεί να μου έδινε κάποια εξήγηση για όλα αυτά. Σε όλη τη διαδικασία ο παρατηρητής ήταν δίπλα μου. Οι αστυνομικοί το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να έρθουν πάνω σου και να σε τραβάνε λες και τα αγοράσατε μαζί τα ρούχα. Με τραβούν να απομακρυνθώ και από την απόσταση αυτή εδεν μπορώ να μιλήσω».

Μπόζνου: «Εσείς ξεφύγατε από την αστυνομική δύναμη επειδή σας τραβούσαν;».

Καλαϊτζίδης: «Να απομακρυνθώ από αυτούς ήθελα. Με τραβούσαν και ήθελα να αποδεσμευτώ. Πώς είναι δυνατόν να απειλήσεις κάποιον;».

Μπόζνου: «Στις φωτογραφίες αντί να συνοδεύουν τον διαιτητή, έχουν έρθει πάνω σας».

Καλαϊτζίδης: «Είναι ασφαλής, γι' αυτό. Έχετε δει κάποιος να απειλείται και να έρχεται πάνω σε μένα; Απευθύνθηκα στον παρατητηρή, που έχει γράψει τελείως διαφορετικά πράγματα. Θέλαμε να παραστεί, αλλά δεν μπορούσε».

Ο Χατζηιωάννου συμπλήρωσε:

«Ήρθαμε τρία άτομα με 34 βαθμούς από τη Θεσσαλονίκη. Είμαι έφορος και ήμουν παρών. Υπάρχει μια νοοτροπία εσφαλμένη ότι ο διαιτητής ό,τι πει είναι νόμος. 18 χρόνια έχω παίξει διαιτητής και γνωρίζω τη νοοτροπία τους. Δεν είναι ούτε αγαθοί, ούτε όλοι αγνοί. Αν εγώ πάω και θέλω να κάψω τη μία ομάδα δεν μπορεί να μου κάνει κανείς τίποτα.

Αποδεχόμαστε τη διαμαρτυρία που αναφέρεται στην έκθεση του παρατηρητή και προκύπτει από το βίντεο. Ο παρατηρητής δεν είναι γνωστός μας, ούτε είχε λόγο να γράψει για διαμαρτυρία και να μας καλύψει με κίνδυνο να εκτεθεί. Συνήθως υπάρχει ταύτιση στις εκθέσεις. Συνήθως ρωτάει τον διαιτητή τι έγραψε. Τον ρώτησε και του είπε: «Δεν έγιναν έτσι, δεν μπορώ να τα γράψω. Θα σας φέρω και υπεύθυνη δήλωση (δόθηκε προθεσμία ως τις 19/6). Τον ρώτησε πού κατάλαβε ότι πήγε να τον χτυπήσει; Σιωπή...

Ο Καλαϊτζίδης είναι 30 χρόνια προπονητής και πρώτη φορά τον βλέπετε εδώ. Εάν είχε κάνει επίθεση θα είχε επέμβει η αστυνομία αυτεπάγγελτα. Θα του έκανε τη χάρη και δεν θα προχωρούσε σε σύλληψή του;».

Last modified onΠέμπτη, 14 Ιούνιος 2018 01:46

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep