Η παράμετρος που κάνει τη διαφορά

Τι άλλαξε στην αγωνιστική συμπεριφορά του Απόλλωνα Πόντου που μετράει τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

[googlead][/googlead]

Μία σημαντική παράμετρος που εξηγεί ως ένα βαθμό το σερί τεσσάρων νικών του Απόλλωνα Πόντου στο πρωτάθλημα είναι η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας.

Μόνο ένα γκολ έχει δεχτεί ο Απόλλων Πόντου σε αυτά τα παιχνίδια δείχνοντας σαφέστατα πιο συμπαγής σε σχέση με το πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Τα αβίαστα λάθη που έμοιαζαν με «δώρα» προς τον αντίπαλο έχουν περιοριστεί και η ομάδα δουλεύει καλύτερα στην ανασταλτική της λειτουργία. Μία λειτουργία που προφανώς δεν στηρίζεται μόνο στην απόδοση των στόπερ Σαμαρά και Καλί, αλλά αποτελεί αποτέλεσμα συνολικής προσπάθειας.

Στην αρχή του πρωταθλήματος ο Απόλλων έβλεπε πολλές φορές την υπεροχή του σε αγώνες να ακυρώνεται από τα λάθη. Πλέον η ομάδα παρουσιάζεται πιο συγκεντρωμένη. Αυτό τουλάχιστον έδειξε κόντρα σε Σπάρτη (0-4), Πανσερραϊκό (2-0), Αναγέννηση Καρδίτσας (0-2) και Αιγινιακό (2-0).

Και αυτή η παράμετρος της αμυντικής συμπεριφοράς κάνει τη διαφορά. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι πριν από την ευεργετική διακοπή του Φεβρουαρίου (νίκες άνευ αγώνων με Αχαρναϊκό και Βέροια) ο Απόλλων είχε δεχτεί γκολ στα έξι από τα επτά προηγούμενα παιχνίδια του.

 

Last modified onΤρίτη, 20 Μάρτιος 2018 12:20

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep