Η διαφορά του Πόντου

Γιατί ο Απόλλων αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα με τις ισορροπίες που διαμορφώνονται ανάμεσα σε ιδιοκτησία - προπονητή - παίκτες.

Δεν είναι ποντιακό ανέκδοτο για να γελάσει ο κόσμος. Αποτελεί μία πραγματικότητα. Ο Απόλλων Πόντου πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα της Football League, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Ποια είναι η διαφορά του; Οι ισορροπίες που διαμορφώνονται ανάμεσα σε ιδιοκτησία, προπονητή και παίκτες. Ολα είναι μία αλυσίδα δυνατών κρίκων.

Καταρχάς, ο χρηματοδότης Αλεξ Κάλας δεν ανακατεύεται στο αγωνιστικό κομμάτι. Ούτε στο σχεδιασμό και τη στελέχωση της ομάδας ούτε κάνει την παραμικρή παρέμβαση. Είναι ο εγγυητής της οικονομικής σταθερότητας και αφήνει τα υπόλοιπα εν λευκώ στον αδερφό του Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Εξ αποστάσεως ενημερώνεται και στηρίζει τις προσπάθειες.

Ο κόοουτς Καλαϊτζίδης με τη σειρά του δεν είναι αναλώσιμος. Δεν έχει σύντομη ημερομηνία λήξης όπως οι περισσότεροι συνάδλεφοί του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Περιβάλλεται με απόλυτη εμπιστοσύνη από το... αίμα του και δουλεύει χωρίς το... πιστόλι στον κρόταφο. Δεν έχει τις ανασφάλειες του σιναφιού του.

Πάμε τώρα και στους παίκτες. Ολοι ξέρουν ποια είναι τα δεδομένα στην ομάδα. Αντιλαμβάνονται ότι το απόλυτο αφεντικό είναι ο Καλαϊτζίδης και ούτε καν περνάει από το μυαλό τους "να φάμε τον προπονητή" κάτι που μπορεί να συμβεί σε άλλες ομάδες. Παράλληλα, ο κόουτς συνηθίζει να επιλέγει πρόσωπα με τα οποία έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν, Οπότε γνωρίζουν τη φιλοσοφία του, τα "θέλω" του (που είναι συνυφασμένα με το κυριαρχικό ποδόσφαιρο), ακόμη και τα ξεσπάσματά του (καθ' ότι τελειομανής) και δεν χρειάζονται προσαρμογή.

Κάπως έτσι ο Απόλλων χτίζει σε συνθήκες, σταθερότητας, σιγουριάς και γι' αυτό συμπεριλαμβάνεται στα φαβορί για την άνοδο. Κι ας προβιβάστηκε το 2017 από τη Γ' Εθνική στη Football League.

[googlead][/googlead]

2 comments

  • rossoneristas
    rossoneristas Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 20:38 Comment Link

    Ποια δόξα άξιζε μωρέ την άνοδο. Ξεκίνησα το πρωτάθλημα με -6 και τερμάτισα με +4 από αυτούς. Δηλαδή στο +10 αν ξεκινούσαμε με 0 βαθμούς και οι δύο. Παίξαμε 3 παιχνίδια όπου και στα 3 κέρδισα κατά κράτος. 1-0 στο κύπελλο με την δόξα να είναι 115 λεπτά πίσω από την σέντρα. 2-4 μέσα στην έδρα τους έτσι απλά στο πρωτάθλημα. 2-0 μέσα στην έδρα μου χωρίς να κάνουν τίποτα σε όλο το παιχνίδι πέρα από μία φάση από στημένο.
    Όντως όπως τα λες είναι έπρεπε να ανέβει η δόξα.
    Κανόνισε να βγάλεις την χρονιά σερραίε γιατί 3 θα σε βάλω μέσα έξω

  • Toxiclera
    Toxiclera Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 02:48 Comment Link

    Μας τα έκαναν τσουρέκια λίγο με την ομάδα αυτή... Χαλαρώστε λιγάκι... Εδώ αγώνα ανόδου και αν δεν έβγαινε φακελάκι δεν θα είσαστε εδώ που είστε.. Την φάγατε την δόξα Δράμας που αυτή άξιζε την άνοδο και όχι η καλαμάρια.. Να μην τρελαθούμε κιόλας... Σας περιμένουμε στην Σέρρες να δούμε τι ομαδαρα είστε.. Γατάκια ε γατάκια...

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep