«Το πιο... εύκολο με Ηρακλή»!

Ο Αρμάντο Φουτσίνι μίλησε για τις εντυπώσεις του στον Ηρόδοτο, το όνειρό του και την ενίσχυση που περιμένει.

Μεγάλη συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 88,4» και στην εκπομπή «Κόντρα στη ροή» με τον Αλέξη Χριστινάκη παραχώρησε ο Αρμάντο Φουτσίνι. Ο Καμερουνέζος προπονητής μίλησε για το νέο σταθμό της καριέρας του, τον Ηρόδοτο και το όνειρό του να γίνει κάποια στιγμή αυτός που θα οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League!

Ο Φουτσίνι χαρακτήρισε το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ηρακλή ως το πιο εύκολο που θα μπορούσε να φέρει η κληρωτίδα για την ομάδα του, ενώ τόνισε ότι περιμένει τον χειμώνα τρεις, τέσσερις ακόμα προσθήκες. Αναλυτικά η συνέντευξή του όπως την παρουσίασε η ιστοσελίδα «prismanews.gr»:

Για το πώς προέκυψε η συνεργασία του με τον Ηρόδοτο:

«Πήγα στη Θεσσαλονίκη και μίλησα με τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο και μου ήρθε η πρόταση να έρθω στον Ηρόδοτο. Είχα έρθει να παίξω ως αντίπαλος του ΟΦΗ . Ήμουν στην Ενόρα, σε μια ερασιτεχνική ομάδα στο Καμερούν και είχα πολλούς ανόδους μέσα σε λίγα χρόνια».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τις δύο εβδομάδες που είναι προπονητής στον Ηρόδοτο:

«Ο Ηρόδοτος έχει οικογενειακό και καλό κλίμα. Είμαι ευχαριστημένος από αυτό. Όταν έρθει ένας προπονητής σε μια νέα ομάδα θέλει να περάσει την δική του φιλοσοφία και στον αγωνιστικό τομέα. Είμαι ευχαριστημένος από την δουλειά που κάνουν τα παιδιά».

Αν χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα για να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πρωτάθλημα:

«Σαν ομάδα για να κάνω αυτό που θέλω εγώ χρειάζονται 4-5 παίκτες για να ενισχυθούμε. Δεν έχω εικόνα από το πρωτάθλημα της Football League και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσους βαθμούς μπορούμε μέχρι τις μεταγραφές. Πρέπει να δουλέψουμε αρκετά στο πρέσινγκ».

Για την δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα:

«Πριν από εμένα έχει γίνει καλή δουλειά από τον κύριο Παπαματθαιάκη. Στο ποδόσφαιρο με καθημερινή προπόνηση γίνεσαι καλύτερος. Είπα στους παίκτες μου ότι αν δουλεύουν με σωστή νοοτροπία μπορούν να κάνουν καριέρα».

Για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ηρακλή:

«Tο παιχνίδι με τον Ηρακλή είναι για εμένα το πιο εύκολο ματς που μπορούσαμε να παίξουμε στην πρεμιέρα. Αν χάσουμε από τον Ηρακλή δεν τρέχει τίποτα. Με αυτές τις ομάδες παίζεις χωρίς άγχος».

Για το αν είχε πάντα στο μυαλό του ότι όταν σταματήσει την καριέρα του σαν παίκτης θα γίνει προπονητής:

«Όταν έπαιζα μπάλα πολλοί προπονητές μου, μου έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνω προπονητής. Αυτό μου είπε και ο Άγγελος Αναστασιάδης που τον έχω σαν πατέρα μου».

Αν μπορεί ο Ηρόδοτος να κρατηθεί στη Football League:

«Με τα παιδιά που έχω αν αυτό που δουλεύουμε πάει καλά, μπορούν να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία. Αν κάνουμε 3-4 κινήσεις, θα γίνουν για να πάμε ψηλότερα».

Για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις:

«Το ότι κάνουμε προπονήσεις στο γήπεδο που παίζουμε κιόλας είναι ένα πρόβλημα για εμάς».

Για τον Εργοτέλη και αν έχει εικόνα από τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος:

«Έχω μάθει ότι ο Εργοτέλης είναι μια πολύ καλή ομάδα που παίζει γρήγορα και από πίσω. Παίρνω πληροφορίες για όλες τις ομάδες. Mιλάω με αρκετούς συμπαίκτες και με βοηθούν στη δουλειά. Έχω πολύ καλή επικοινωνία με πολλά παιδιά αλλά πιο κοντά είμαι με τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο».

Τι περιμένει μέσα από την παρουσία του στον Ηρόδοτο:

«Πιστεύω ότι ο Ηρόδοτος είναι μια ευκαιρία για εμένα στην καριέρα μου. Όταν ανέλαβα την Ενόρα είπα ότι στόχος μου είναι να είμαι προπονητής σε Εθνική ομάδα του Καμερούν και είμαι προπονητής στην Under 23. Όνειρό μου είναι να γίνω ο πρώτος προπονητής που θα βάλει τον ΠΑΟΚ σε ομίλους Champions League».

Για τις διαφορές του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και το Καμερούν:

«Στην Αφρική υπάρχει πολύ ταλέντο, αλλά δεν υπάρχει οργάνωση που υπάρχει στην Ελλάδα. Η Α΄ Εθνική του Καμερούν για παράδειγμα είναι πολύ πίσω. Δεν μπορεί να έρθει ένας παίκτης από το πρωτάθλημα του Καμερούν στην Ελλάδα και να παίξει άμεσα. Έχουμε ταλέντο αλλά όχι πολύ οργάνωση».

Για το πώς έδεσε με την χώρα μας:

«Στο Καμερούν βλέπουμε πολύ γαλλικό πρωτάθλημα και πολλοί παίκτες από την χώρα μας πάνε και παίζουν εκεί. Αλλά όταν ήρθα στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ πέρασα καλά και είπα όχι σε μια πρόταση της Ρεμς με καλά λεφτά, γιατί ήθελα να μείνω στην Ελλάδα. Έχω κάνει και κάποια λάθη μέσα στην καριέρα μου αλλά δεν μετανιώνω γι' αυτά».

Για το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό:

«Είδα το ματς ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην τηλεόραση και είναι καλή ομάδα. Ήταν καλύτερος στην Τούμπα. Θα είναι ένα δύσκολο ματς για τον ΟΦΗ. Όταν ερχόμασταν εδώ με τον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν κερδίζαμε εύκολα στο Γεντί Κουλέ. Ο Νίκος ο Παπαδόπουλος είναι καλός προπονητής και αυτό φαινόταν από τότε που ήταν στην Παναχαϊκή. Έχουμε παίξει σαν αντίπαλοι».

Πηγή: prismanews.gr

Last modified onΣάββατο, 20 Οκτώβριος 2018 10:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep