Για την ανατροπή στην Ξάνθη
Ο Ηρακλής παρότι ήταν καλύτερος σε όλο το ματς ηττήθηκε 1-0 από την Ξάνθη και με τέτοια εμφάνιση θα το παλέψει στη ρεβάνς.
Το χειροκρότημα των 15.000 και πλέον φίλων του Ηρακλή μετά το τελευταίο σφύριγμα στο Καυτανζόγλειο ήταν από μόνο του η απόδειξη για την προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του Γηραιού στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με την Ξάνθη. Η ήττα με 1-0 δεν είναι απόλυτα καταδικαστική, ιδιαιτέρα αν υπολογίσει κανείς και την εικόνα της αναμέτρησης, όπου ο Γηραιός πλήρωσε την αδράνειά του στο 7ο λεπτό, με τον Κλέιτον να εκμεταλλεύεται την εμπειρία και την τεχνική του ώστε να σημειώσει το γκολ.
Από το 1-0 της Ξάνθης και μετά, το παιχνίδι ήταν ένα μονόλογος για τον Ηρακλή που έψαχνε την ισοφάριση, ενώ η ακριτική ομάδα έπαιξε με την εμπειρία της, αφού είχε σημειώσει το εκτός έδρας γκολ που έψαχνε. Ο Περόνε με τον Ρομάνο έχασαν τις σημαντικότερες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους που έκαναν φάσεις, αλλά δεν κατάφεραν να τις τελειώσουν. Φυσιλογικά στην ρεβάνς της Ξάνθης θα έχουν περισσότερους χώρους στη διάθεση τους και, φυσικά, δεν έχουν να χάσουν κάτι αν μπουν αποφασισμένοι για την ανατροπή του σκορ και της κατάστασης.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (62′ Κάσσος), Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (83′ Τσιλιγκίρης), Ρομάνο, Περόνε, Τσιλιανίδης (68′ Λουκίνας), Κυριακίδης.
SKODA ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Περέιρα, Σολτάνι (69′ Βάλτερ), Λουσέρο, Ομπόντο, Βασιλακάκης, Κλέιτον (79′ Παπαστεριανός), Γούτας, Καρυπίδης, Ράνος (77′ Καπετάνος).
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Τουμπακάρης, Γεωργαράκος (Αθηνών)



