Ανώτερη του Πανιωνίου η Καλαμάτα
Η Μαύρη Θύελλα επικράτησε 2-0 του Ιστορικού και αποσπάστηκε 5 βαθμούς.
«Καθαρή» και δίκαιη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο πανηγύρισε η Καλαμάτα την Κυριακή (11/01) απέναντι στον Πανιώνιο. Η Μαύρη Θύελλα ήταν καλύτερη των Κυανέρυθρων και με το τρίποντο (2-0) στην κατάμεστη Παραλία αποσπάστηκε 5 βαθμούς από τον αντίπαλό της.
Ο Ιστορικός εμφανίστηκε κατώτερος του αναμενομένου και γνώρισε την πρώτη του ήττα σε αγώνα πρωταθλήματος μετά τις 30 Μαρτίου 2025, οπότε είχε χάσει ξανά από τη μεσσηνιακή ομάδα.
Στο 60′ ο Κατάλντι κέρδισε πέναλτι από τον Γιαννακόπουλο, όμως ο Παμλίδης νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Πανιωνίου. Στο 82′ έγινε το 1-0 από στατική φάση. Ο Μορέιρα εκτέλεσε φάουλ και ο Βαφέας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Το 2-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Τσέλιος, αφού προηγουμένως «χόρεψε» τους αμυντικούς του Πανιωνίου.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-0
Σκόρερ: 82′ κεφ. Βαφέας, 90’+4′ σουτ Τσέλιος
Χαμ. πέν.: 60′ Παμλίδης
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γκέλιος, Βαφέας, Στρούγγης, Τάχατος (84′ Σιλά), Καλουτσικίδης, Οικονόμου, Κατάλντι, Παμλίδης (75′ Μιράντα), Μάντζης (62′ Κωτσόπουλος), Μορέιρα (84′ Τσελεπίδης), Τσέλιος.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Γιαννακόπουλος, Στούπης (84′ Βοΐλης), Κρητικός (46′ Γιάκοβλεφ), Αυλωνίτης, Μόρσεϊ (72′ Φαν ντερ Βάτερ), Μπελμόντ (72′ Μπεχαράνο), Κιάκος, Μωραΐτης, Κολοβός (80′ Παπαγεωργίου), Βενάρδος, Ζούλιας.
Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής), Παγουρτζής (Πειραιά)


