«Άνοδος με... 70 πόντους»

Στο παιχνίδι με τον Κισσαμικό αναφέρθηκε ο τεχνικός των Τρικάλων, Γιώργος Μαραντάς, αλλά και την… απόσταση από την άνοδο.

Ο προπονητής των «κυανέρυθρων», Γιώργος Μαραντάς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (5/2), αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αγώνα στα Χανιά με τον Κισσαμικό, τον δρόμο για την άνοδο στη Super League, αλλά και την κατάσταση του Φαγιέ. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην πολύτιμη για τον ΑΟΤ παρουσία του μεγαλομετόχου, Χρήστου Γιαλιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαραντά:

«Καλησπέρα όπως γνωρίζω το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους, έτσι λοιπόν και οι συνεντεύξεις που είναι μέρος του ποδοσφαίρου γίνονται για την ενημέρωση τους. Απευθύνομαι λοιπόν στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, για να ενημερωθεί από τον καθόλα αρμόδιο-τον προπονητή όποιος και αν είναι αυτός, για τα ποδοσφαιρικά και μόνο θέματα.

Την Κυριακή θα αντιμετωπίσουμε τον Κισσαμικό στην Κρήτη, μια ομάδα 6η στη κατάταξη με 25 βαθμούς, έχοντας …περάσει πρόσφατα από την έδρα της Καρδίτσας, μια έδρα που ξέρετε τι σημαίνει. Κύριο όπλο του προσεχούς αντιπάλου μας εκτός από την δυνατή έδρα του είναι η άμυνα του (3η καλύτερη στην κατηγορία με δέκα γκολ παθητικό) και η ομοιογένεια του, που μπορεί εσείς να μην τους γνωρίζετε, εκτός και θυμόσαστε το πρώτο παιχνίδι, αλλά έχουν έμπειρους ποδοσφαιριστές με συμμετοχές παλαιότερα στην Super League. Xρειαζόμαστε λοιπόν σαν ομάδα ολόκληρη την ενέργεια μας, τακτική γνώση και απόλυτη συγκέντρωση για να πετύχουμε τον στόχο μας, τρεις ή έναν βαθμό θα σας εξηγήσω αργότερα.

Οι παίκτες μας γνωρίζουν τον αντίπαλο πολύ καλά, γνωρίζουν την δουλειά τους και φυσικά γνωρίζουν πως θα τους αντιμετωπίσουν. Κάθε μέρα αυτό κάνουμε στο γήπεδο στις προπονήσεις. Έχουμε Ντόικιτς και Γκμπαλέ τραυματίες, τον Δουκάκη που μόλις επανήλθε από τραυματισμό αλλά είναι τιμωρημένος (4η κάρτα) και από χθες τον Ναβάρο, χωρίς προπόνηση εξαιτίας ενός μικροτραυματισμού. Θα δούμε μέχρι την Κυριακή.

Με αφορμή τον τραυματισμό του Ναβάρο θέλω να ενημερώσω πως γίνονται κάποιες διαδικασίες. Ολόκληρη την εβδομάδα συμβαίνουν διάφορα μέσα στην προπόνηση (αγωνιστικά και μη), τα συγκεντρώνουμε και τους συνεργάτες μου και έτσι βγαίνει η αποστολή και η ενδεκάδα και οι αλλαγές. Το τι συμβαίνει; Το γνωρίζουμε πολύ καλά. Όλοι μπορούν να είναι στην αποστολή, όλοι να ξεκινήσουν, όλοι να γίνουν αλλαγή, είτε ήταν βασικοί πριν είτε όχι, είτε προέρχονται από Super League είτε όχι… Μην παρασυρόσαστε από ονόματα αλλά να κοιτάζετε τι προσφέρουν…

Στατιστικά, το ποδόσφαιρο είναι και τα στατιστικά. Τα αναφέρω αυτά γιατί σας είπα πριν το τι συμβαίνει το γνωρίζω πολύ καλά. Όλοι θέλουν να παίζουν, όλοι είναι καλοί σαν άτομα αλλά το γήπεδο μετράει, η εικόνα τους εκεί. Αποφασίζει πάντα ο προπονητής, έτσι ξέρω εγώ, σε κάποιους αρέσει σε άλλους όχι. Έχω την φιλοσοφία μου και δεν την αλλάζω για κάποια πρόσωπα. Εμένα η δουλειά μου είναι να επιλέξω τους καλύτερους, τους πιο συγκεντρωμένους στο στόχο της ομάδας και όχι στον ατομικό τους στόχο. Εσείς μπορεί να κοιτάτε το όνομα εγώ κοιτάζω μόνο την ομάδα και αυτό είναι πιο σημαντικό, κύριοι-αγαπητοί φίλαθλοι. Στον αγώνα στηρίζουμε την ομάδα, όχι τα πρόσωπα.

Είμαι εδώ και στηρίζω την ομάδα, μπαίνω μπροστά πάντα με θάρρος, σεβασμό και μεγάλη πίστη στην δουλειά μου, στους παίκτες, στους συνεργάτες μου και τον φίλαθλο κόσμο. Από την πρώτη μέρα μια μικρή μερίδα είναι εναντίον μου… και αυτούς θα τους κερδίσω γιατί είναι μέρος της ομάδας. Από την πρώτη μέρα που ήρθα δεν έχω χρόνο, να ξέρετε όμως πως το πρωτάθλημα έχει δρόμο και πολύ χρόνο. Σας το εξηγώ: με 68-70 βαθμούς πηγαίνεις στη Super League, άρα: έχουμε 31 βαθμούς χρειαζόμαστε άλλους 37-39 βαθμούς για να πετύχουμε τους στόχους μας. Εντός έδρας έχουμε 8 αγώνες και 9 εκτός. Χρειαζόμαστε 4 νίκες εκτός και κάποιες ισοπαλίες. Άρα η ομάδα παίζει και για τρεις, αλλά και για ένα βαθμό σε κάθε αγώνα. Είναι δύσκολο; Γι’ αυτό είμαστε εδώ και εσείς οι φίλαθλοι της ομάδας.. να γνωρίζετε τα πάντα», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια δέχτηκε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για το αν υπάρχει άγχος και πίεση μετά την ήττα από τον Απόλλωνα: «Άγχος έχουν όλοι οι παίκτες οι οποίοι μπορούν εύκολα να το ξεπεράσουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ δεν βλέπω να ξεφεύγουν πολύ οι αντίπαλοι μας. Εμείς στόχο έχουμε να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ξεκινάμε με τον Κισσαμικό. Αν τους μεταφέρετε άγχος είναι και μέρος της δουλειάς μας».

Για τον Φαγιέ: «Είναι προπονημένος αλλά λόγω λίγων λεπτών συμμετοχής δεν μπορεί να αγωνιστεί 90’. Θα είναι όμως στην αποστολή. Το ίδιο ισχύει και για τον Βρούτσινα.

Κλείνοντας θέλω να σας πω το εξής και προσέξτε το, η πρόοδος κύριοι απαιτεί αλλαγές και θυσίες. Και η ομάδα των Τρικάλων προοδεύει κάθε μέρα και μάλιστα γρήγορα. Ακούστε με, αυτό οφείλεται στην παρουσία των πολύ καλών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται με κοινό όφελος, το όφελος της ομάδας και φυσικά οφείλεται (η πρόοδος της ομάδας) στην δυναμική του μεγαλομετόχου κ. Γιαλιά… Προσέξτε τα σαν τα μάτια σας».

Last modified onΠαρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2016 14:57

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep