Πρωτάθλημα με... εκπαιδευόμενους

Οι προτάσεις ενόψει της διαδικασίας αδειοδότησης συζητήθηκαν στο ΔΣ της Football League.

Συμβούλιο με θέμα τη διαδικασία της αδειοδότησης για τις σεζόν 2016-17, 2017-18 έγινε την Τρίτη (21/02) στη Football League. Πρόθεση, άλλωστε, δεδομένων και των οικονομικών προβλημάτων είναι να παραμείνει αυτή ελαστική. To FL News έδωσε το «παρών» στα γραφεία της διοργανώτριας και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Οι εκπρόσωποι των ομάδων, λοιπόν, συζήτησαν τις προτάσεις που θα πρέπει να κατατεθούν στην ΕΠΟ, αν και εγγράφως όλες οι ΠΑΕ θα πρέπει να τις καταθέσουν έως το τέλος της εβδομάδας ενόψει της επαφής της Football League με την Ομοσπονδία. Άπαντες συμφώνησαν ότι η διαδικασία πρέπει να είναι πιο χαλαρή, ενώ το ρεπορτάζ του FL News αναφέρει ότι για να απεγκλωβιστούν ΠΑΕ, οι οποίες αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν αριθμό εκπαιδευόμενων έως 23 ετών.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να μην πάρει άδεια κάποια ομάδα, είναι πιθανό να προταθεί αντί για απαγόρευση μεταγραφών (ο σχετικός περιορισμός δεν ίσχυσε φέτος), να επιτραπεί η ενίσχυση με άνεργους ποδοσφαιριστές.

Το «παρών» στην Ένωση έδωσαν εκπρόσωποι 10 ΠΑΕ. Συγκεκριμένα, εκτός του προέδρου, Λεωνίδα Λεουτσάκου και των αντιπροέδρων, Παναγιώτη Γιαννόπουλου (Πανσερραϊκός), Θανάση Δημόπουλου (Πανελευσινιακός) παρόντες ήταν οι Πανουργιάς Παπαϊωάννου, Σάκης Τσικνής (Λαμία), Βασίλης Μπούρμπος (Αν. Καρδίτσας), Σίμος Ορφανίδης (Άρης), Αντώνης Λεβεντογιάννης (Απόλλων), Κλήμης Κολιός (Αχαρναϊκός), Γιάννης Αβραντίνης, Σταύρος Καρακασίδης (Καλλιθέα), Άρης Λυχναρας (Κισσαμικός), Μανώλης Φωτάκης (ΟΦΗ), Κωνσταντίνος Νικόλτσιος (Πανσερραϊκός).

Απούσες για μία ακόμα φορά οι ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας, Καλλονή, ΑΟ Χανιά, Σπάρτη, ενώ στη συνεδρίαση δεν ήταν επίσης εκπρόσωποι του Αιγινιακού και του Παναιγιαλείου. Σημειωτέον ότι ο ιδιοκτήτης του ΑΟ Τρίκαλα, Χρήστος Γιαλιάς δεν έδωσε το «παρών», όμως μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας... Συζητήθηκε, πάντως, η πρόσφατη επεισοδιακή αναμέτρηση στα Τρίκαλα μεταξύ του ΑΟΤ και της Καλλιθέας.

«Να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας»

Μετά το τέλος της συνεδρίασης έγινε γνωστό ότι ο Άρης κατέθεσε ένσταση σε βάρος της Λαμίας. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Φθιώτιδας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου εξέφραζε τη βεβαιότητά του ότι οι «κυανόλευκοι» δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Μαζί με την αντιπροσωπεία της Λαμίας βγήκε από το κτίριο της Θεμιστοκλέους και ο εκπρόσωπος του Άρη, Σίμος Ορφανίδης, ο οποίος του μετέφερε ότι δεν θέλουν να χαλάσουν οι σχέσεις των δύο ομάδων, αλλά οι «κίτρινοι» ήταν υποχρεωμένοι να κινηθούν για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους.

Last modified onΤετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 11:21

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep