Ζητά... 11,3 εκ. ευρώ

Οι αξιώσεις της Football League από τη Super League.

Το ποσό των 11,3 εκ. ευρώ αξιώνει η Football League από τη Super League όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Live Sport» στο φύλλο της Κυριακής (08/10). Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας με το εξώδικο που έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρει το ποσό των 11.310.000 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί σε οφειλές από το 2011, ενώ ζητά να δοθούν άμεσα 450 χιλιάδες για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο εξώδικο:

«Σύμφωνα με την παράγραφο 12 του νόμου 3479/2006 προβλέπεται ότι η Ένωση Α’ Εθνικής παρέχει, κατά τη ρητή πρόβλεψη του καταστατικού της, οικονομικές ενισχύσεις στα μέλη της, καθώς και στους συλλόγους Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών είτε απευθείας σε αυτούς είτε μέσω της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας ισομερώς. Οι ενισχύσεις αυτές εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα της Ένωσης Α’ Εθνικής κατηγορίας.

Η ανωτέρω διάταξη αποτυπώθηκε στον άνω νόμο, διότι το πνεύμα και ο σκοπός του νομοθέτη ήτο να υπάρξει οικονομική ενίσχυση από την ανώτερη επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου (Super League) προς τη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία (Football League)».

Η Β' Εθνική ζητά ραντεβού των δύο πλευρών την Τετάρτη (12/10) για να λυθεί το ζήτημα, ενώ ενημερώνει ότι αν δεν δοθούν άμεσα οι 450 χιλιάδες ευρώ, τότε θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της.

Last modified onΚυριακή, 09 Οκτώβριος 2016 16:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep