Επιτήρηση... τέλος!

Αναστολή της εφαρμογής επιτήρησης στη Football League! Τροποποιείται η διαδικασία αποζημίωσης των διαιτητών.

Μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατει στη Football League υπήρξε και ένα ευχάριστο γεγονός για τις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας. Ποιο είναι αυτό; Σύμφωνα με πληροφορίες του FL News, οι ΠΑΕ της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας ενημερώθηκαν ότι το καθεστώς επιτήρησης που θα ίσχυε για όλες τη φετινή σεζόν... αναστέλλεται! Πρόκειται για απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία φέρεται να πάρθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά έγινε γνωστή στις 4 Οκτωβρίου.

Η διαδικασία επιτήρησης προβλεπόταν ακόμα πιο ελαστική από πέρυσι, οπότε υπήρχε η ποινή αφαίρεσης βαθμών. Υπενθυμίζεται ότι για τον έλεγχο του Ιουνίου η ποινή ήταν προειδοποίηση και ακολουθούσαν πρόστιμα 3.000 ευρώ (Σεπτέμβριος 2016), 5.000 ευρώ (Δεκέμβριος 2016) και ποινή απαγόρευσης μεταγραφών (Μάρτιος 2017).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Καλλιθέα είχε ποινή απαγόρευσης μεταγραφών (4 Έλληνες - 2 ξένοι) το καλοκαίρι, όμως με τα νέα δεδομένα θα μπορέσει να ενισχυθεί χωρίς περιορισμούς τον χειμώνα, όπως και όλες οι ΠΑΕ. Σημειώνεται ότι το ίδιο ίσχυε και για τη Ζάκυνθο, η οποία είναι σε δικαστική διαμάχη με τον Πανελευσινιακό.

«Περνά» και η διευκόλυνση στην αποζημίωση των διαιτητών

Σε ό,τι αφορά στην πληρωμή των διαιτητών, ο πρόεδρος της Football League, Στέλιος Σφακιανάκης ενημέρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του FL News, τα μέλη της ΕΠΑΕ ότι τροποποιείται η διαδικασία καταβολής αποζημίωσης. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ, λοιπόν, θα εξετάσει το αίτημα και εφόσον δεν αντίκειται στον ισχύοντα κανονισμό, θα αντιμετωπιστεί θετικά.

Τι προβλέπει η σχετική τροποποίηση; Δίνει περιθώριο στις ομάδες να εξοφλήσουν τους διαιτητές μέχρι το περιθώριο της προηγούμενης ημέρας από την επόμενη αγωνιστική. Αυτό σημαίνει ότι εάν μία ομάδα παίζει την Κυριακή, θα μπορεί ακόμα και την Παρασκευή να πληρώσει τους διαιτητές του προηγούμενου αγώνα. Ένα χρόνιο αίτημα των ΠΑΕ της κατηγορίας, οι οποίες ζητούσαν να ισχύει ό,τι και στη Super League, δείχνει ότι θα ικανοποιηθεί.

Last modified onΠέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 21:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep