Με... όπλο τις ψήφους

Η ανακοίνωση με νόημα της διοργανώτριας. Πρόταση αποχής από ΓΣ και Κύπελλο! Η πρωτοβουλία του Απόλλωνα.

Ιδιαίτερα κρίσιμο ήταν το συμβούλιο της Football League που έγινε τη Δευτέρα (03/10). Το έδειξε αυτό και η μεγάλη προσέλευση (έλειπε μόνο ο ΑΟ Τρίκαλα), καθώς το πρωτάθλημα έχει πάει πίσω τρεις εβδομάδες και η αισιόδοξη πρόβλεψη κάνει πλέον λόγο για σέντρα στις 16 Οκτωβρίου. Τηλεοπτική στέγη δεν έχει βρεθεί (οι συζητήσεις, πάντως, του Στέλιου Σφακιανάκη με την ΕΡΤ προχωρούν), χορηγίες δεν υπάρχουν και πλέον η ΕΠΑΕ προσπαθεί με όπλο τις τρεις ψήφους στις εκλογές της ΕΠΟ να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για να βρει χρήματα.

Ενδεικτική του κλίματος η διατύπωση της ανακοίνωσης με αφορμή την αναβολή της εκλογής εκπροσώπων στην επικείμενη ΓΣ, αλλά και η πρόταση για αποχή από τη σχετική διαδικασία. Στο ΔΣ... έντασης και διάρκειας 2,5 ωρών υπήρξαν και ακραίες προτάσεις, όπως η αποχή από την πρεμιέρα του Κυπέλλου και η αποχή από τη διαδικασία εκλογής εκπροσώπων. Υπήρξε παράλληλα και πρωτοβουλία του Απόλλωνα, με την κυανόλευκη ΠΑΕ να παίρνει εξουσιοδότηση από τη διοργανώτρια, ώστε να διερευνήσει τη δυνατότητα εξεύρεσης χορηγικών προτάσεων που θα κατατεθούν στο ΔΣ. Το FL News βρέθηκε στα γραφεία της διοργανώτριας και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Όλοι πλην ΑΟΤ και... Δημητριου

Από πλευράς ΠΑΕ το «παρών» έδωσαν οι Χατζηιωάννου (Αγροτικός Αστέρας), Καρανικόλας (Αιγινιακός), Μπούρμπος, Μπίρδας (Αν. Καρδίτσας), Λεβεντογιάννης, Λυσάνδρου (Απόλλων Σμύρνης), Ορφανίδης (Άρης), Λεουτσάκος (Αχαρναϊκός), Σπύρος Δημόπουλος (Ελευσίνα), Καρακασίδης, Αβραντίνης (Καλλιθέα), Μιχαλάκης (Καλλονή), Λυχναράς (Κισσαμκός), Παπαϊωάννου, Τσικνής (Λαμία), Φωτάκης (ΟΦΗ), Ρέλλας (Παναιγιάλειος), Τζελέπης (Πανθρακικός), Γιαννόπουλος (Πανσερραϊκός), Κατσογιάννης (Σπάρτη), Μελάς, Μαυρονάσιος (Χανιά).

Επίσης, παρών ήταν ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΕΠΟ, Μιχάλης Τζανόπουλος, ενώ πριν το συμβούλιο βρέθηκε στη Football League εκ μέρους της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ, Πάνος Δημητρίου. Στο ΔΣ δεν έδωσε το «παρών», χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτό να γίνει στο προσεχές συμβούλιο.

Τα χρόνια αιτήματα

Ο Τζανόπουλος άκουσε εκ νέου τα μέλη των ομάδων να καταθέτουν αιτήματα που αφορούν σε θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, ενώ δεν έλειψαν πάλι οι φωνές για μετατροπή των ΠΑΕ σε... ΤΑΠ. Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΕΠΟ σημείωσε ότι περιμένει τις προτάσεις τους στη ΓΣ και δεσμεύτηκε ότι θα περάσει άμεσα το αίτημα για πληρωμή των διαιτητών 48 ώρες μετά τα παιχνίδια. Ωστόσο, υπογράμμιζε εκτός συμβουλίου ότι οι ΠΑΕ δεν πρέπει να εξαρτώνται αποκλειστικά από τις χορηγίες.

Πρόταση για... αποχή από τη ΓΣ

Το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης στο ΔΣ ήταν η εκλογή εκπροσώπων στη ΓΣ της ΕΠΟ. Οι Αχαρναϊκός, Απόλλων Σμύρνης και Πανθρακικός, ΟΦΗ φέρονται να έχουν καταθέσει υποψηφιότητες, όμως αρχαιρεσίες δεν έγιναν. Υπήρξε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, πρόταση του Αντώνη Ρέλλα να απέχει η Football League από τη διαδικασία και με διαπραγματευτικό χαρτί τις ψήφους να πιέσει και εκείνη με τον τρόπο της ενόψει της συνάντησης της Πέμπτης (06/10) με τον Σταύρο Κοντονή, αλλά και του εξωδίκου προς τη Super League.

H διατύπωση της ανακοίνωσης, άλλωστε, δείχνει τον μοχλό πίεσης που ασκεί η διοργανώτρια, καθώς ανέφερε ότι στο ΔΣ της Δευτέρας (10/10): «θα συζητηθεί το θέμα της εκπροσώπησης της Football League στην επικείμενη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 14/10/2016». Υπό διαφορετικές συνθήκες θα γινόταν λόγος για εκλογή εκπροσώπων.

Βέβαια, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ισορροπίες είναι εύθραυστες στο συμβούλιο και ο πόλεμος χαρακωμάτων συνεχίζεται ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ. Εκτός των άλλων στη Football League ήθελαν τη συμμετοχή όλων των ΠΑΕ στη διαδικασία, αλλά ο Πανελευσινιακός δεν μπορούσε να ψηφίσει λόγω της μη επικύρωσης της βαθμολογίας, ενώ εκκρεμούσε και η πλήρης νομιμοποίηση της ΠΑΕ ΟΦΗ.

«Να μην κατεβούμε στο Κύπελλο»

Υπήρξαν και ακραίες προτάσεις κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, όπως αυτή της αποχής από την πρεμιέρα του Κυπέλλου! Ωστόσο, απορρίφθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς ο ΚΑΠ έχει αλλάξει και πλέον δεν προβλέπεται αφαίρεση βαθμών, αλλά αποβολή από το πρωτάθλημα και πρόστιμο 50.000 ευρώ για τις ομάδες της Football League.

Η πρωτοβουλία του Απόλλωνα

Στο συμβούλιο βρέθηκε και ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Μηνάς Λυσάνδρου, ο οποίος μετέφερε την πρωτοβουλία της ΠΑΕ σχετικά με την προσπάθεια εξεύρεσης χορηγιών. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχει τη διάθεση να εμπλουτίσει την υπάρχουσα επιτροπή ή να φτιάξει μία νέα με τεχνοκράτες τους οποίους θα καλύψει η ίδια, ώστε να γίνει μία δεύτερη προσπάθεια για χορηγικά προγράμματα.

Η επιτροπή που είχε συσταθεί δεν έχει φέρει, έως τώρα, αποτελέσματα και ο Απόλλων Σμύρνης έδειξε διατεθειμένος να χρηματοδοτήσει την ενίσχυσή της με τεχνοκράτες, ενώ πρότεινε αυτή να εμπλουτιστεί και με δύο, τρεις επιπλέον ισχυρούς παράγοντες ομάδων. Είτε, λοιπόν, η υπάρχουσα ενισχυμένη, είτε παράλληλη επιτροπή θα επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευτεί, σε μία πρωτοβουλία που βρήκε τη συναίνεση των ομάδων. Το ΔΣ, μάλιστα, εξουσιοδότησει την ΠΑΕ όπως διερευνήσει τη δυνατότητα εξεύρεσης χορηγικών προτάσεων που θα κατατεθούν στο συμβούλιο.

Ένταση μεταξύ Αβραντίνη - Λυχναρά

Οι στιγμές έντασης δεν έλειψαν στο συμβούλιο, με τον Γιάννη Αβραντίνη να έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο της Football League, Άρη Λυχναρά. Συγκεκριμένα, ο πρώτος φέρεται να του είπε: «Το παίζεις βασιλικότερος του βασιλέως. Με το να χαϊδεύεις αυτιά δεν γίνεται τίποτα». Μάλιστα, υποστήριξε ότι στο επόμενο συμβούλιο θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του, αν ο εκπρόσωπος του Κισσαμικού δεν διαψεύσει δηλώσεις που φέρεται να έκανε μετά από προηγούμενο συμβούλιο.

Last modified onΤρίτη, 04 Οκτώβριος 2016 04:24

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep