«Θα ήθελα ενιαία κάλυψη»

Για τις επαφές που κάνει με χορηγούς μίλησε ο Στέλιος Σφακιανάκης.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM 94,6» φιλοξενήθηκε ο Στέλιος Σφακιανάκης. Ο νέος πρόεδρος της Football League μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα επιθυμούσε για τα τηλεοπτικά να υπάρξει ενιαία κάλυψη με τη Super League, ενώ υποστήριξε ότι θα κάνει επαφές, τόσο με τον ΟΠΑΠ, όσο και με τον ΟΤΕ TV. Αναλυτικά δήλωσε:

Για τη δουλειά του προέδρου της Football League:
«Δεν βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, ούτε για να κυριαρχήσω, ούτε για την εξουσία. Έχω περάσει κι από άλλες θέσεις, υψηλότερες και χαμηλότερες. Δεν έχω σκοπό να καταξιωθώ ως παράγοντας, αλλά θέλω να είμαι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και πάντα προσπαθούσα να βλέπω όλα τα σκοτάδια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλοι οι πρόεδροι και όσοι βρίσκονται στο διοικητικό συμβούλιο έχουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Εγώ δεν είμαι ούτε το αφεντικό τους, ούτε ο κήρυκάς τους, αλλά ο διαπραγματευτής τους. Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από βελτίωση και καταξίωση και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω. Αν η προσπάθειά μου είναι επιτυχής ή όχι, αυτό θα το δούμε. Θέλω να είναι άμεση η βοήθειά μου και τα οφέλη πρέπει να προκύψουν μέσα στον επόμενο μήνα».

Για τη σχέση με την Super League και την τηλεοπτική κάλυψη:
«Το ποδόσφαιρο είναι μία ενότητα και μία ολότητα. Υπάρχει το επαγγελματικό και το ερασιτεχνικό. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Εγώ θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να βοηθήσω και βλέπω ενιαία το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ένας μου στόχος είναι να υπάρξει μία τηλεοπτική σύμβαση και να μη γίνονται όλα αυτά που γίνονταν στο παρελθόν. Για λόγους δεοντολογίας, θα μιλήσω πρώτα με τον ΟΤΕ ΤV, με τον οποίο συνεργαζόταν η Football League και ίσως υπάρξει συμφωνία. Πάντως, προσωπικά θα ήθελα να υπάρχει μια ενιαία τηλεοπτική κάλυψη και με τη Super League».

Για το εμπορικό κομμάτι:
«Θα υπάρξει συνάντηση με υψηλόβαθμο στέλεχος αυτή την εβδομάδα γι’ αυτό το θέμα. Επειδή σέβομαι τους θεσμικούς ρόλους και την ιεραρχία, θέλω πρώτα να συζητήσω με τον ΟΠΑΠ. Όμως έχω συζητήσεις και με άλλες εταιρίες, μεταξύ των οποίων και κάποιες στοιχηματικές, όμως τόσο ηθικά, όσο και δεοντολογικά, το σωστό είναι να συναντηθώ πρώτα με τον ΟΠΑΠ, αφού μέχρι τώρα αυτός ήταν ο χορηγός της ένωσης. Μέσα στη βδομάδα το εμπορικό κομμάτι θα έχει τελειώσει. Αν δεν ευδοκιμήσει με τον ΟΠΑΠ, θα αναζητήσω νέες εταιρίες, όχι μόνο στοιχηματικές, αλλά όλων των ειδών».

Για το ποδοσφαιρικό κομμάτι και το ότι οι Έλληνες παίκτες γίνονται όλο και λιγότεροι:
«Έβλεπα τον ποδοσφαιρικό σχεδιασμό των ομάδων και είδα πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές. Σίγουρα δεν είναι ωραίο να αποδυναμώνεις το ελληνικό στοιχείο. Ο δικός μου ρόλος στην ΕΠΟ δε θα είναι διακοσμητικός αλλά πρακτικός. Όσο μπορώ θα είμαι ουσιαστικός και θα προσπαθήσω να βάλω ένα λιθαράκι στο ποδόσφαιρο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα από τα καλύτερα εξαγώγιμα προϊόντα. Οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη και έχουν καλά αποτελέσματα φέρνουν πολλά έσοδα, όπως για παράδειγμα ο Ολυμπιακός που έχει φέρει πολλά εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια από το Champions League. Αλλά και οι ομάδες που παίζουν στο Europa League και προχωρούν, έχουν έσοδα.

Οι ΠΑΕ δεν είναι απλές επιχειρήσεις, έχουν και υποχρεώσεις και οφειλές και πρέπει να τους δώσεις και κάποια κίνητρα. Η Πολιτεία πρέπει να κάνει μια τέτοια προσπάθεια και να δώσει κίνητρα στις ομάδες, αλλά με τα ίδια κριτήρια σε όλους. Το ποδόσφαιρο προσφέρει οικονομικά οφέλη αφού φέρνει έσοδα. Και αφού φέρνει έσοδα στην Ελλάδα, τότε είναι εξαγώγιμο προϊόν».

Για τη σχέση του με τον νέο πρόεδρο της Super League, Γιώργο Στράτο:
«Εύχομαι στον Γιώργο να πετύχει και να δημιουργήσει ένα ερέθισμα ώστε να προσέλθουν όλες οι πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να επωφεληθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Last modified onΣάββατο, 23 Ιούλιος 2016 20:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep