Logo
Print this page

Η Sportradar στο επίκεντρο!

Φωνές για την εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης στο ΔΣ. Ζητούν μεταγραφές για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ.

Το θέμα των «ύποπτων» αγώνων μονοπώλησε το ΔΣ της Football League που έγινε την Πέμπτη (16/06). Οι διαμαρτυρίες ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες από τα μέλη της λίγκας και, μάλιστα, ορισμένοι έθεσαν θέμα ακύρωσης της σύμβασης με τη Sportradar. Το flnews έδωσε το «παρών» στο συμβούλιο και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

Οι αγώνες του πρωταθλήματος για τους οποίους έχουν ασκηθεί διώξεις είναι 17 τον αριθμό και του Κυπέλλου 9. Στο συμβούλιο ειπώθηκε ότι ανάλογες εισηγήσεις υποβιβασμού έχει κάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας και για άλλες ΠΑΕ της Football League. Εννοείται ότι αρκετή κουβέντα έγινε για την τελευταία πειθαρχική δίωξη, αυτή που αφορά στην αναμέτρηση Παναιγιάλειος – Ζάκυνθος (2-0). Δηλαδή, ένα παιχνίδι στο οποίο οι φιλοξενούμενοι «καίγονταν» για το τρίποντο, ώστε να μείνουν στην κατηγορία, ηττήθηκαν, αλλά αυτό κρίθηκε ύποπτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flnews, κάποια μέλη ζήτησαν να ακυρωθεί η σύμβαση με τη Sportradar, αφού όπως έλεγαν: «Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει η Football League 40.000 ευρώ το χρόνο και να μας στέλνουν όλα τα ματς ύποπτα». Αυτό που αποφασίστηκε είναι να ζητηθεί η σύμβαση, ώστε να μελετηθεί, αν και θεωρείται πολύ δύσκολο αυτή να διακοπεί. Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της περσινής σεζόν υπεγράφη τριετής.

Αίτημα μεταγραφών

Εκτός της μερικής επικύρωσης για τις θέσεις 1-4 και 17-18 τα μέλη του συμβουλίου αποφάσισαν και για τις τροποποιήσεις κανονισμών που θα στείλουν εγγράφως στην ΕΠΟ, ώστε η ομοσπονδία να αποφασίσει σχετικά στο ΔΣ της 23ης Ιουνίου. Μία από αυτές είναι να επιτραπεί ένας αριθμός μεταγραφών στις ομάδες που δεν πέρασαν τη διαδικασία της αδειοδότησης πέρυσι.

Το περσινό καλοκαίρι οι Καλλιθέα, Ζάκυνθος, Παναχαϊκή, ΑΕΛ, Ολυμπιακός Βόλου, Εργοτέλης, Αναγέννηση Καρδίτσας μπήκαν σε διαδικασία επιτήρησης. Το παράδοξο, βέβαια, είναι ότι ενώ οι Καλλιθέα, Ζάκυνθος, Παναχαϊκή τιμωρήθηκαν με αφαίρεση τριών βαθμών για το 3ο στάδιο επιτήρησης, δεν συνέβη ποτέ το ίδιο και για το 4ο, ενώ στο 2ο επετράπησαν οι μεταγραφές. Το 5ο προβλέπει απαγόρευση μεταγραφών, οπότε η Football League θα ζητήσει – για να μην υποβαθμιστεί κι άλλο το πρωτάθλημα – να επιτραπεί ένας αριθμός προσθηκών.

Εστάλη ακόμα αίτημα για μείωση 20% των διαιτητικών εξόδων, αλλά και τροποποίηση του άρθρου 53 του κανονισμού διαιτητών. Η λίγκα προτείνει να πληρώνουν οι ΠΑΕ την αμοιβή των διαιτητών την Παρασκευή, αλλά η εξόφληση να γίνεται έως και 48 ώρες μετά τον αγώνα. Όποια ΠΑΕ δεν είναι συνεπής δεν θα ορίζεται το επόμενο παιχνίδι της.

Εννοείται ότι προτείνεται ακόμα να μειωθούν τα χρήματα για παράβολα, ποινές, πρόστιμα, αφού τα έσοδα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας όλο και λιγοστεύουν. Φυσικά, ζητείται ακόμα από την Ομοσπονδία να μειωθούν και τα πρόστιμα για τις ΠΑΕ που δεν θα περνούν τα στάδια επιτήρησης. Όπως είναι γνωστό, και οι ομάδες που θα περάσουν τη διαδικασία της αδειοδότησης και αυτές που θα αποτύχουν, θα βρίσκονται υπό επιτήρηση.

Επικύρωση… Αύγουστο

Τα μέλη της Ένωσης ενημερώθηκαν και για την τροποποίηση του ΚΑΠ βάσει της οποίας αν για οποιοδήποτε λόγο ομάδες της Super League παραιτηθούν από το πρωτάθλημα θα αντικαθίστανται από ΠΑΕ της Football League. Το δικαίωμα αυτό θα το έχει μέχρι και ο 6ος της κατάταξης.

Όσο για την επικύρωση των υπόλοιπων θέσεων; Χιουμοριστικά ειπώθηκε ότι μπορεί να γίνει και τον… Αύγουστο με τόσες εκκρεμοδικίες που υπάρχουν. Πρόθεση της Football League, πάντως, είναι να σταλεί η προκήρυξη στην ΕΠΟ έως τις 15 Ιουλίου (δόθηκε παράταση), ενώ θα προγραμματιστεί ΔΣ έως τις 30 Ιουνίου με την ελπίδα να έχουν κλείσει οι δικαστικές εκκρεμότητες.

Κουβέντα και με Nova

Η σύμβαση με τον ΟΤΕ ολοκληρώνεται και η διοργανώτρια έχει ξεκινήσει επαφές για να βρει τηλεοπτική στέγη. Συζητήσεις έχουν γίνει με αρκετούς, όπως και με τη Nova και αναμένονται απαντήσεις.

Last modified onΠαρασκευή, 17 Ιούνιος 2016 02:27
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr