Κλήρωση και μείωση εξόδων

Λύσεις… επιβίωσης ψάχνει η Football League. Ένταση με Τσιριμπή. Οι προτάσεις στην ΕΠΟ και η αλλαγή στο πρόγραμμα.

Η απεργία της Παρασκευής (06/05) λίγο έλειψε να οδηγήσει σε αναβολή το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής και τη Γενική Συνέλευση. Ωστόσο, έστω με καθυστέρηση περίπου 1,5 ώρας συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός μελών και η Football League συνεδρίασε, προκειμένου να καταλήξει στις προτάσεις για τροποποίηση κανονισμών προς την ΕΠΟ. Το flnews σας παρουσιάζει το σχετικό ρεπορτάζ…

Οι εντάσεις, βέβαια, δεν έλειψαν – όπως γίνεται πάντα – παρότι αυτή τη φορά απουσίαζαν οι Αλέξης Κούγιας, Ηρακλής Νύκταρης, Χρήστος Γιαλιάς… Σημειώνεται ότι τέσσερις ΠΑΕ δεν έδωσαν το «παρών». Ο λόγος για τον Αγροτικό Αστέρα, τον ΑΟ Τρίκαλα, την Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Κισσαμικό. Αντίθετα εκπροσωπήθηκαν οι ΠΑΕ ΑΕΛ (Λιόντος), Ζάκυνθος (Κοντονής), Πανσερραϊκός (Γιαννόπουλος), Πανελευσινιακός (Δημόπουλος), Παναιγιάλειος (Ρέλλας, Κουτρόπουλος), Αχαρναϊκός (Σταμούλης), Κέρκυρα (Γεωργακόπουλος), Παναχαϊκή (Τσιριμπής), Απόλλων (Λεβεντογιάννης), Καλλιθέα (Αβραντίνης, Κόκκινος), Τσικνής (Λαμία), Μποτσίβαλης (ΑΟΧ)

Μαζί με τον Σπύρο Καλογιάννη το «παρών» στο συμβούλιο έδωσαν ακόμα εκπρόσωποι 12 ομάδων και ο… μαγικός αριθμός «13» ευελπιστούν στη Θεμιστοκλέους να μην αποδειχθεί γρουσούζικος. Εξάλλου, όπως είπε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής: «Πρέπει να διεκδικήσουμε χρήματα από κάθε πηγή, διαφορετικά οι ομάδες της Football League θα είναι αδύνατο να υπάρξουν».

«Θα τους κυνηγήσω όσο δεν πάει»!

Το θέμα της επικείμενης αφαίρεσης βαθμών για το 4ο στάδιο επιτήρησης απασχόλησε αρχικά το συμβούλιο. Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Ποτής Τσιριμπής τα έβαλε με εκπρόσωπο άλλης ομάδας, γιατί ζήτησε πρόσφατα να ενεργοποιηθούν άμεσα οι ποινές αφαίρεσης και προανήγγειλε ότι θα κινηθεί δικαστικά!

«Δεν γίνεται εμένα να μην μου επέτρεψαν να κάνω μεταγραφές για 1.100 ευρώ τον Ιανουάριο και η Ζάκυνθος να βγάζει δελτία, πληρώνοντας με επιταγή. Εμένα γιατί μου είπαν να τα βάλω στην τράπεζα ή να πληρώσω μετρητά;», ωρυόταν ο Τσιριμπής. Και εξέφραζε την απορία αν οι υπόλοιπες ομάδες που ήταν σε επιτήρηση και έκαναν μεταγραφές, ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή να εντάξουν στο δυναμικό τους ερασιτέχνες, να τους κάνουν εκπαιδευόμενους και ακολούθως επαγγελματίες.

Σημειωτέον ότι ο Τσιριμπής θεωρεί ότι δεν πρόκειται οι «κοκκινόμαυροι» να τιμωρηθούν με αφαίρεση τριών ακόμα πόντων, παρότι άπαντες του έλεγαν ότι αυτό είναι θέμα της ΕΠΟ και δεν μπορεί να παρέμβει. Όπως έλεγε: «Ούτε μεταγραφές επιτρέπονταν, αλλά έκαναν όλοι εκτός από εμάς». Σε κάποια στιγμή έντασης, μάλιστα, είπε: «Όποιος φταίει, να πάει φυλακή. Όποιος και αν είναι αυτός. Θα τους κυνηγήσω όσο δεν πάει».

Κλήρωση διαιτητών και αλλαγή στον τρόπο πληρωμής

Μεταξύ των θεμάτων της ατζέντας ήταν οι προτάσεις τροποποιήσεων κανονισμών ενόψει της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ. Τι προτείνει, λοιπόν, η Football League; Να γίνεται από την επόμενη σεζόν κλήρωση και όχι ορισμός διαιτητών, αλλά και να μειωθούν κατά 20% τα έξοδα διαιτησίας.

Αλλαγή η διοργανώτρια θα προτείνει και σχετικά με την πληρωμή των διαιτητών. Φέτος λόγω capital control οι ΠΑΕ υποχρεούνται πριν τους αγώνες να καταθέτουν σε τράπεζα προκαταβολή και να εξοφλούν πριν τη σέντρα. Η λίγκα, λοιπόν, προτείνει να δίνεται ένα περιθώριο 48 ωρών μετά τα παιχνίδια στη γηπεδούχο να πληρώνει τα διαιτητικά έξοδα.

Οι… διεκδικήσεις της Football League

Η Football League έχει βασικό στόχο τη μείωση των λειτουργικών της εξόδων και όλα δείχνουν ότι το υπαλληλικό προσωπικό θα υποχρεωθεί σε νέο «ψαλίδι». Εκτός αυτού, όμως αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαδικασία, ώστε να εισρεύσουν χρήματα από κάθε πηγή. 

Εκτός αυτού εκφράστηκαν έντονα παράπονα για τα πρόστιμα που αφορούν στις κάρτες (κάθε ομάδα που παίρνει σε αγώνα 5 και άνω κίτρινες τιμωρείται με 1.000 ευρώ). Εκφράστηκε, λοιπόν, η άποψη ότι είναι προτιμότερο αυτά τα χρήματα να πηγαίνουν στη διοργανώτρια και να υπάρχει ένα ταμείο παρά στην ομοσπονδία.

Χαλαρή διαδικασία αδειοδότησης

Το ΔΣ κλήθηκε να αποφασίσει και για τις προτάσεις τροποποίησης κανονισμών που αφορούν στη διαδικασία επιτήρησης ενόψει της νέας σεζόν. Το σώμα πρότεινε αυτή να είναι πολύ πιο χαλαρή σε σχέση με φέτος για τις ΠΑΕ που θα βρίσκονται και την επόμενη σεζόν στη Football League. Όπως τονίστηκε: «Δεν είναι δυνατόν η διαδικασία να είναι η ίδια για μία ομάδα που κάνει φάκελο για τη Super League και για μία άλλη που βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία». Έτσι, η λίγκα προτείνει να μην υπάρχει διαδικασία επιτήρησης παρά μόνο για όσες ομάδες δείξουν μετά τον Δεκέμβριο ότι «χτυπάνε» άνοδο.

«Βγάλτε αποφάσεις άμεσα»

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Football League θα επιστρέψει στα καθήκοντά του από τη… Δευτέρα. Οι εκκρεμοδικίες είναι πολλές (βλέπε απόφαση για Απόλλωνα, ΑΟ Χανιά, έφεση Παναχαϊκής). Κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική βαθμολογία, η καθυστέρηση είναι μεγάλη και για τον λόγο αυτό ο Καλογιάννης ζήτησε από τους φορείς να τελειώσουν με τις αποφάσεις το συντομότερο δυνατό.

Εξάλλου, το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 29 Μαΐου και αν υπάρχουν ακόμα εκκρεμοδικίες, τότε η βαθμολογία δεν θα είναι δυνατόν να επικυρωθεί. Εκτός αυτού, βέβαια, δεν αποκλείεται κάποιες ομάδες να μπλοκάρουν την επικύρωση με πιθανές ενστάσεις, ενδεχόμενο που άφησε ανοικτό η Παναχαϊκή που απειλεί με αγωγές.

Πανθρακικός – Καλλονή στο… τελευταίο γκρουπ

Όπως είναι γνωστό, οι ομάδες που υποβιβάζονται στη Football League λαμβάνουν ως πριμ περίπου 200 χιλιάδες ευρώ. Προτάθηκε, λοιπόν, ότι από τη στιγμή που οι Πανθρακικός, Καλλονή θα έχουν αυτό το έσοδο, να μπουν στο τελευταίο γκρουπ εμπορικότητας, έτσι ώστε τα έσοδα να μοιραστούν ισομερώς.

Δευτέρα η 32η στροφή, Κυριακή 33η – 34η

Διαφοροποίηση υπήρξε στο πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών της Football League. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η 32η αγωνιστική να διεξαχθεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου. Όλα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 16:00. Η 33η στροφή θα γίνει την Κυριακή (22/05) και το φινάλε θα δοθεί στις 29 Μαΐου. Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές θα έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 17:00.

Έγκριση οικονομικού – διοικητικού απολογισμού

Το σώμα, τέλος, ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό της περιόδου 2015 – 16, όπως, επίσης, και τον ισολογισμό περιόδου 2014-15.

Απονομές στους «4»

Το flnews σας είχε ενημερώσει το πρωί της Παρασκευής (06/05) σχετικά με τον ορισμό του τελικού Νέων μεταξύ ΑΟ Τρίκαλα – Απόλλωνα Σμύρνης για το Σάββατο (14/05). Όπως έκανε γνωστό η διοργανώτρια αρχή, τρόπαια θα δοθούν, τόσο στον φιναλίστ, όσο και στους Αγροτικό Αστέρα, Καλλιθέα που έφτασαν ως τους «4».

Η ανακοίνωση:

«Ο τελικός του Πρωταθλήματος Νέων Football League ΟΠΑΠ 2015-2016 μεταξύ των ΠΑΕ ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ θα διεξαχθεί το Σάββατο 14/05/2016 και ώρα 16.30 μ.μ. στο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου «Παπαχαραλάμπειο».

Εκτός από την απονομή του κυπέλλου του Πρωταθλήματος στον νικητή του τελικού, τρόπαια θα δοθούν στον δευτεραθλητή καθώς και στις ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ και ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ που συμμετείχαν στην ημιτελική φάση».

Last modified onΚυριακή, 08 Μάιος 2016 19:26

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep