Υποβιβασμός και... 200.000 ευρώ

Η πρόταση στην οποία συμφώνησαν 15 ΠΑΕ της Super League.

Αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναμένονται να γίνουν προσεχώς, σύμφωνα με τις ενδείξεις. Έντεκα μικρομεσαίες ομάδες (όλες εκτός Ηρακλή) συμφώνησαν σε μια σειρά από καινοτόμες προτάσεις, τις οποίες αποδέχτηκαν οι τέσσερις «μεγάλοι» (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) και που θα τεθούν προς ψήφιση σε διοικητικό συμβούλιο της Super League, που θα γίνει στις 12 Απριλίου.

Ανάμεσα στις αποφάσεις που πάρθηκαν είναι μία που αφορά στις ομάδες που υποβιβάζονται στη Football League. Αυτή, όπως έγινε γνωστή την Πέμπτη (31/3), έχει ως εξής: «Συμφωνήθηκε οι ομάδες που υποβιβάζονται από τη SUPER LEAGUE στη FOOTBALL LEAGUE, θα χρηματοδοτούνται για ένα χρόνο από τη SUPER LEAGUE, με το ποσό των 200.000 ευρώ. Για να γίνει αυτό, οι ομάδες θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις».

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις αυτές, αλλά όπως και να 'χει πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για ομάδες που θα υποβιβάζονται από τη νέα σεζόν από την πρώτη κατηγορία. Η απόφαση αυτή, όπως και άλλες που αφορούν σε ανακατανομή εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και επαγγελματική διαιτησία, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, θα τεθούν προς ψήφιση σε προσεχές διοικητικό συμβούλιο της Super League.

Last modified onΠαρασκευή, 01 Απρίλιος 2016 00:47

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep