Ψήφισαν… ανακωχή

Απόφαση να μην εκδίδουν ανακοινώσεις πήραν τα μέλη της Ένωσης. Τα μέτρα ασφαλείας και η… προθεσμία συμμόρφωσης.

Ένα από τα πιο επεισοδιακά και με τα περισσότερα ανοικτά μέτωπα, ΔΣ έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (04/12) στη Football League. Οι καταγγελίες για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, οι επιθετικές ανακοινώσεις του Αλέξη Κούγια, ο ξυλοδαρμός του από τον Ηρακλή Νύκταρη και ο χαρακτηρισμός «Καμόρα» που αποδόθηκε από τον Πανουργιά Παπαϊωάννου είχαν δυναμιτίσει το κλίμα, κάτι που φάνηκε με το… καλησπέρα. Το flnews ήταν «παρών» στο ΔΣ, όπως κάνει σε όλα τα συμβούλια της διοργανώτριας, και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

Ένταση και ασφάλεια

Η Football League είχε πάρει τα μέτρα της και στον χώρο έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων υπήρχε έντονο στοιχείο προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας για παν ενδεχόμενο. Ωστόσο, λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξη του συμβουλίου υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ των Γιάννη Αβραντίνη, Αλέξη Κούγια και Πανουργιά Παπαϊωάννου. Ο πρώτος αντέδρασε έντονα για τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας στην ανακοίνωσή του, με τον Κούγια να απαντά, επίσης σε έντονο ύφος και τις φωνές να ακούγονται μέχρι έξω. Εννοείται ότι ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ πήρε το μέρος του Παπαϊωάννου, με τον Αβραντίνη να δίνει στον ιδιοκτήτη της Λαμίας μία φωτοτυπία όπου αναφερόταν η σημασία της λέξης «Καμόρα».

Ανακωχή στις ανακοινώσεις

Εκτός από τη σύσταση των επιτροπών, την αίτηση για διακανονισμό των οφειλών και την ανακοίνωση συμπαράστασης προς τον Κούγια, το σώμα πήρε αρκετές ακόμα αποφάσεις. Ποια ήταν η κυριότερη; Η... ανακωχή στις ανακοινώσεις! «Απαραίτητη προϋπόθεση της κάθε κριτικής προς τους θεσμούς και τα πρόσωπα είναι η προηγούμενη γνώση και αυτοκριτική του κριτή», ανέφερε ο Σπύρος Καλογιάννης και ζήτησε από τα μέλη του ΔΣ να σταματήσουν τις παρορμητικές ανακοινώσεις και να περιμένουν έστω 48 ώρες για να σκεφτούν με καθαρό μυαλό σχετικά με τις τοποθετήσεις τους.

Τελικά, το σώμα αποφάσισε ανακωχή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ όλων των ομάδων να μην βγαίνουν ανακοινώσεις, ώστε να μη δυναμιτίζεται το κλίμα. Σε περίπτωση που κάποια ΠΑΕ δεν τηρήσει τη συμφωνία, τότε αυτόματα θα γίνεται ΔΣ. Μάλιστα, ο Καλογιάννης έδωσε προθεσμία για να βελτιωθεί η κατάσταση έως το τέλος του πρώτου γύρου, διαφορετικά θα θέσει θέμα παραίτησης.

Προσφυγή στο Διαιτητικό!

Σύμφωνα με πληροφορίες του flnews έπεσε και μία πρόταση στο τραπέζι που έχει να κάνει με τα εξοντωτικά πρόστιμα. Συγκεκριμένα, φέρεται να προτάθηκε η Football League μαζί με τη Super League να προσφύγουν από κοινού στο Διαιτητικό Δικαστήριο και να ζητήσουν ερμηνεία για να επιβάλλεται από τους αθλητικούς δικαστές πρόστιμο κατώτερο του αναμενόμενου του πειθαρχικού κώδικα. Εξάλλου, η οικονομική κατάσταση όλων των ομάδων είναι τέτοια που δεν τους δίνει τη δυνατότητα να πληρώνουν εξοντωτικά ποσά.

Παρουσίες και… αποχωρήσεις

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου έδωσε το «παρών» στο ΔΣ για δεύτερη φορά από τότε που προβιβάστηκε η Λαμία. Μαζί του ο Σάκης Τσικνής και ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας της Φθιώτιδας. Πριν την έναρξη του ΔΣ είχε τετ α τετ με τον Καλογιάννη στο γραφείο του δεύτερου, αλλά και μετά το τέλος. Ωστόσο, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε και παρέπεμψε σε νέα, η οποία εκτός απροόπτου θα εκδοθεί το Σάββατο (05/12).

Αντίθετα, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Ποτής Τσιριμπής δεν ήταν παρών. Ως εκπρόσωπος των Αχαιών εμφανίστηκε ο Σπύρος Λάμπρου, αλλά έπειτα από αίτημα του Αλέξη Κούγια ο συγκεκριμένος αποφασίστηκε να αποχωρήσει. Και αυτό γιατί δεν είχε νόμιμη εκπροσώπηση. Το ίδιο συνέβη και με τον εξωδιοικητικό παράγοντα της Ζακύνθου, Σωτήρη Μαυρονάσιο με τον οποίο ο Κούγιας είχε έντονο διάλογο, αλλά και τον εκπρόσωπο του Πανελευσινιακού, Χρήστο Παλαιολόγο.

Από πλευράς ΑΟ Χανιά το «παρών» έδωσε ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης. Σημειώνεται ότι για τον ΑΟΤ βρέθηκε στο συμβούλιο και ο δικηγόρος, Μηνάς Λυσάνδρου, προκειμένου να ενημερώσει την Ένωση για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, προκειμένου οι Θεσσαλοί να μετατραπούν σε ΠΑΕ και να περάσουν στα χέρια του Χρήστου Γιαλιά.

Το συμβούλιο ολοκληρώθηκε έπειτα από τρεις ώρες και ακολούθως κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη σύσταση επιτροπών στις οποίες θα μετέχουν μεταξύ άλλων οι Αντώνης Ρέλλας, Βασίλης Μπούρμπος.

Last modified onΠαρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016 00:31

1 comment

  • Αpelpismenos Filathlos
    Αpelpismenos Filathlos Σάββατο, 05 Δεκέμβριος 2015 15:21 Comment Link

    Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ κύριοι που απαρτίζεται το Δ.Σ. της Football League, ζητάτε από τους παράγοντες των ομάδων, να σέρνονται αυτές σαν αρνιά επί σφαγή από τη διαιτησία [π.χ. ΚΕΡΚΥΡΑ ή ΚΑΣΣΙΟΠΗ-ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ που είδε όλη η Ελλάδα τα όργια] και να μή μιλάνε-κάνουν ανακοινώσεις. Αυτό ειλικρινά μόνον κάποιοι ανεγκέφαλοι μπορεί να το δεχθούν, γιατί είναι πέρα ως πέρα παράλογο, ήτοι να βάζει ένας επιχειρηματίας τα καλά του χρήματα για την ομάδα του και να έρχεται ή να στέλνουν τον κάθε ανεκδιήγητο διαιτητή, να αποφασίζει αυτός με το έτσι γουστάρω, να δίνει τον αγώνα όπου θέλει ή του είπανε. Γιατί μην μου πείτε πως η διαιτησία "του κύριου" αυτού που διηύθυνε τον προαναφερόμενο αγώνα, δεν μύριζε για να μην πώ, δεν σας πήρε η μπόχα; Μην μας τρελλάνετε κι από πάνω; Με αυτού του τύπου αποφάσεις, μετά τα όσα έχουν γίνει κάθε αγωνιστική στην Κατηγορία της football, θεωρώ πως θα έχουμε κι άλλες τέτοιες ανάλογες διαιτησίες στην πορεία και ο θεός να βάλει το χέρι του.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep