«Σήμερα είμαστε 17»

Στις 2 Σεπτεμβρίου κληρώνει η Football League και 20 ή 27/09 η σέντρα. Η ΕΠΟ αποφασίζει για τα κενά.

Το νομικό πάτημα για τους δευτεραθλητές της Γ' Εθνικής έδωσε το ΔΣ της Football League τη Δευτέρα (17/08) το μεσημέρι και περιμένει από την ΕΠΟ να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τα κενά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Το περιθώριο 72 ωρών που είχε δώσει η διοργανώτρια εξέπνευσε, αυτή τη στιγμή οι ομάδες που ανήκουν στη Football League είναι 17 (θα γίνουν πιθανώς 18 όταν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις των Κέρκυρας, Λεβαδειακού), οπότε στο συμβούλιο δεν ήταν δυνατό να μιλήσουν για 20 ΠΑΕ, αριθμός που προβλέπει η προκήρυξη.

To flnews.gr βρέθηκε στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

«Αυτή τη στιγμή είμαστε 17 και πιθανόν να γίνουμε 18 όταν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις με τους Λεβαδειακό, Κέρκυρα», δήλωσε ο Σπύρος Καλογιάννης και σημείωσε: «Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Αν υπάρξει πρόβλημα με άλλες ομάδες, ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι θα είμαστε 14 ή 15;».

Εννοείται ότι η πλειοψηφία των μελών δεν επιθυμεί πρωτάθλημα 20 ομάδων, αφού η πίτα από τα όποια έσοδα θα μοιραστεί διαφορετικά, ενώ σε περίπτωση ανόδου του Άρη, θα προστεθεί ένας ακόμα διεκδικητής της ανόδου. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Football League, Κώστας Παπαδόπουλος είχε έντονο διάλογο με τον Αλέξη Κούγια, όταν ο πρώτος υποστήριξε ότι βάσει ΚΑΠ θα πρέπει οι «κίτρινοι» να προβιβαστούν. Ο Κούγιας, μάλιστα, έλεγε ότι πέρυσι όταν αποσύρθηκαν οι Δόξα Δράμας, Άρη, τα κενά τους δεν καλύφθηκαν. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι ο Πανσερραϊκός δεν είχε προσφύγει τότε στην ΕΠΟ για να ανέβει ως δευτεραθλητής, αλλά είχε στείλει μόνο ένα έγγραφο στη διοργανώτρια.

Ο Άρης είναι βέβαιο ότι θα προσφύγει την Τρίτη (18/08) στις επιτροπές της ΕΠΟ και αυτή θα κληθεί να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τους δευτεραθλητές (όσους κινηθούν νομικά) και αν τελικά το πρωτάθλημα θα γίνει με 20 ομάδες, αριθμό που προβλέπει η προκήρυξη. Μέχρι τότε τα μέλη της Football League είναι 17, αλλά κανείς δεν ξέρει αν ο αριθμός αυτός έχει διαφοροποιηθεί ως τις 2 Σεπτεμβρίου, οπότε και προγραμματίστηκε η κλήρωση.

Εκτός του Άρη, θα φανεί αν άμεσα και οι ΑΕ Καραϊσκάκης, Κηφισιά, Παναργειακός κινηθούν ανάλογα και προσφύγουν στην ΕΠΟ για να καλύψουν τα κενά. Εάν κάποιος εκ των Λεβαδειακού, Κέρκυρας συμμετάσχει στη Football League, τότε τα κενά θα είναι δύο. Αν σε αυτή την περίπτωση έχουν προσφύγει για παράδειγμα τρεις δευτεραθλητές, τότε θα δοθούν μπαράζ.

20 ή 27 η σέντρα - εκλογές πριν την κλήρωση

Σε ό,τι αφορά στην έναρξη του πρωταθλήματος, αυτό που αποφασίστηκε ήταν να οριστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου. Εάν την ημέρα εκείνη γίνουν εκλογές, τότε θα μετατεθεί για τις 27 Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα, θα γίνει Γενική Συνέλευση και εκλογές για τις κενές θέσεις στο συμβούλιο της σεζόν 2015-16.

Επιστολή στον Κοντονή - επαφές με ΟΠΑΠ

Η διοργανώτρια αρχή εκτός των άλλων έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και ζητά να μην ισχύσει από φέτος το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις ομάδες της Football League. Σε ό,τι αφορά στη σύμβαση με τον ΟΠΑΠ, συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί και οι επαφές συνεχίζονται, με τη διοργανώτρια αρχή να ευελπιστεί σε κάτι καλύτερο από την υπάρχουσα προσφορά.

Απορρίφθηκε για Ερμιονίδα - Τύρναβο

Οι ΠΑΕ Ερμιονίδα, Τύρναβος ζήτησαν κατά τη διάρκεια του ΔΣ να καλύψουν εκείνες τα κενά που υπάρχουν ως 4οι των πλέι άουτ, όμως το αίτημά του απορρίφθηκε. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη οριστικά και αμετάκλητα η ομάδα της Αργολίδας και αυτή από τη Θεσσαλία θα παίζουν στη Γ' Εθνική την επόμενη σεζόν.

Last modified onΔευτέρα, 17 Αύγουστος 2015 20:04

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep