«Δικαστικό πραξικόπημα»!

Ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου κατήγγειλε αλλαγή του ΚΑΠ και φωτογραφική διάταξη σε βάρος του Άρη.

Έως τον Υπουργό θα φτάσει ο Άρης για να διεκδικήσει την άνοδό του σύμφωνα με τον Βαγγέλη Χατζηιωάννου. Ο νομικός της ΠΑΕ μίλησε στον Arena Fm και έκανε λόγο για δικαστικό πραξικόπημα σε βάρος των «κιτρίνων», γιατί όπως είπε: «Μέσα στους κανονισμούς η ΕΠΟ προσπάθησε να περάσει μια φωτογραφική διάταξη και ενώ οι δευτεραθλητές της Γ’ μέχρι χθες είχαν δικαίωμα να καταλάβουν τις θέσεις που προκύψουν από τη Football League, σήμερα άλλαξαν τον ΚΑΠ! Το θολό τοπίο είναι το πότε θα ισχύσει αυτό. Αν αυτό ισχύσει από φέτος θα είναι πρωτοφανές σκάνδαλο και φωτογραφική διάταξη εις βάρος του Άρη».

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι η πρόταση της Επισκοπής θα συζητηθεί στο ΔΣ της ομοσπονδίας στις 8 Ιουλίου.

Αναλυτικά ο Χατζηιωάννου δήλωσε:

«Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε τους νέους κανονισμούς και σήμερα οι ίδιοι κανονισμοί πήγαν για ψήφιση στη Γ.Σ. Μέσα στους κανονισμούς η ΕΠΟ προσπάθησε να περάσει μια φωτογραφική διάταξη και ενώ οι δευτεραθλητές της Γ’ μέχρι χθες είχαν δικαίωμα να καταλάβουν τις θέσεις που προκύψουν από την Football League, σήμερα άλλαξαν τον ΚΑΠ! Το θολό τοπίο είναι το πότε θα ισχύσει αυτό. Αν αυτό ισχύσει από φέτος θα είναι πρωτοφανές σκάνδαλο και φωτογραφικά διάταξη εις βάρος του Άρη.

Το να παίξουν όμως μόνο όσες ομάδες μείνουν είναι μια αλχημεία. Μιλάμε για ένα δικαστικό πραξικόπημα και ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι έγινε με βάση αυτά που γίνονται στην καθημερινότητα του ποδοσφαίρου. Τα χρόνια που ασχολούμαι με την αθλητική καθημερινότητα πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο! Η ΕΠΟ εν μία νυκτί άλλαξε τον κανονισμό. Η ΕΠΟ ως ομοσπονδία θέλει να γίνει το πρωτάθλημα με λειψό αριθμό ομάδων; Το πρώτο πράγμα που θέλουν να κάνουν όλες οι ομοσπονδίες στον κόσμο είναι να κάνουν προγραμματισμό με κλειστό αριθμό ομάδων. Ενώ υπάρχει απόφαση της Γ.Σ από το 2013 και απόφαση της Football League ξαφνικά κάνουν μια φωτογραφική διάταξη κατά του Άρη.

Ο ΚΑΠ ήταν ξεκάθαρος για την συμπλήρωση των ομάδων από χαμηλότερη κατηγορία και δεν υπήρχε κανένας αντίθετος κανονισμός. Αν η FIFA κάνει μια ερώτηση στην ΕΠΟ από πόσες ομάδες αποτελείται η Football League τι θα απαντήσουν; Θα πούνε 20 ομάδες και όσες μείνουν; Πηγαίνουν να νομιμοποιήσουν μια ενέργεια που είναι 100% παράνομη! Ο Άρης δεν μένει αμέτοχος και υπάρχει και δεύτερο πλάνο. Θα φτάσουμε και στον Υπουργό αν χρειαστεί αλλά και πιο ψηλά σε εισαγγελείς. Υπάρχουν τόσες εισαγγελικές διώξεις αλλά μερικοί δεν στεναχωριούνται καθόλου. Θέλουν μια Β’ εθνική χωρίς τον Άρη και αυτό είναι ξεκάθαρο».

Για την πρόταση της Επισκοπής:

«Αυτό είναι μια άλλη παράμετρος. Το σίγουρο είναι πως στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, τέθηκε θέμα για δύο ομίλου και αυτό θα ξεκαθαρίσει στο επόμενο συμβούλιο στις 8/7. Αυτή είναι μια πρόταση που κατέθεσε η Επισκοπή και μέσα στα πλάνα ήταν να συμμετέχουν όσοι ήταν στα πλέι – άουτ μαζί με τους δευτεραθλητές της Γ’. Αυτό όμως είναι διαφορετικό από το θέμα της αλλαγής του κανονισμού. Οι 20 ομάδες είναι η προηγούμενη απόφαση αλλά και η απόφαση της Φούτμπολ Λιγκ. Ίσως να μπορεί να αλλάξει στις 28 γιατί δεν ζημιώνεται κάποια ομάδα».

Last modified onΠαρασκευή, 26 Ιούνιος 2015 20:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep