Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Απειλούνται με αφαίρεση βαθμών

Οι ποινές που προβλέπει η ΕΠΟ για τις ΠΑΕ που δεν θα περάσουν τη διαδικασία αδειοδότησης.

Στις 3 Δεκεμβρίου το flnews.gr είχε αποκαλύψει τις προτάσεις που είχε καταθέσει η ΕΠΟ σχετικά με τις ομάδες που δεν θα περάσουν τη διαδικασία της αδειοδότησης. Στο ΔΣ της Ομοσπονδίας στις 16/01, λοιπόν, πάρθηκαν οι σχετικές αποφάσεις και η ιστοσελίδα «soccerplus» τις έφερε στο φως. Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της απόφασης:

α) Οι ομάδες της συγκεκριμένης κατηγορίας που δεν θα αδειοδοτηθούν θα μπαίνουν σε «καθεστώς επιτήρησης».

β) Ο έλεγχός τους θα γίνεται ανά τρίμηνο.

γ) Όσες ομάδες εξακολουθούν να έχουν οφειλές θα τιμωρούνται με αφαίρεση τριών βαθμών. Η ποινή αυτή θα επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

δ) Ο έλεγχος και η αξιολόγηση θα γίνεται από το τμήμα αδειοδότησης και οι ποινές θα επιβάλλονται από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης εντός πέντε ημερών

Ωστόσο, παρότι όπως αναφέρεται στο σχέδιο που εγκρίθηκε η επιτήρηση στοχεύει στους «κατά συρροή παραβάτες», το καθεστώς αυτό δεν υιοθετήθηκε στην πλούσια λόγω τηλεοπτικών Σούπερ Λίγκα στην οποία αγωνίζονται σύλλογοι που κατ’ επανάληψη στερούνται αδειοδότησης αλλά στη φτωχή λόγω έλλειψης χορηγών Φούτμπολ Λιγκ.

ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΕΣ ΠΑΕ

Η έως σήμερα ποινή του περιορισμού μεταγραφών που επιβάλλεται στις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ, δεν οδηγεί πουθενά.

Προτείνεται λοιπόν να αντικατασταθεί από την παρακάτω «ποινή»:

A) Υποχρεωτική συμμετοχή επτά (7) ποδοσφαιριστών σε όλη τη διάρκεια του αγώνα που έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες για κάθε μη αδειοδοτούμενη ΠΑΕ.

Β) Θα επιτρέπεται ως ανώτατο όριο στη δύναμη κάθε μη αδειοδοτημένης ΠΑΕ, η ύπαρξη οκτώ (8) ποδοσφαιριστών που δεν έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες (αναλογία αλλοδαπών και κοινοτικών σε συμφωνία με τα οριζόμενα στον ΚΑΠ).

Οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα είναι ή «ελεύθεροι» ή προερχόμενοι από τα τμήματα υποδομής ή δανεικοί.

Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπεται απόκτηση ποδοσφαιριστή μέσω μετεγγραφής (δηλαδή δεν θα καταβληθούν χρήματα για την απόκτησή του), καθώς αυτό θα αποτελεί πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στις ήδη υπερχρεωμένες ΠΑΕ.

Η Football League θα ελέγχει κάθε Κυριακή ότι τηρείται η προϋπόθεση συμμετοχής επτά (7) ποδοσφαιριστών με τα ως άνω χαρακτηριστικά.

Οι μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ θα τίθενται αυτόματα σε καθεστώς επιτήρησης κατά τα οριζόμενα παρακάτω!

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Στα πρότυπα του Financial Fair Play της UEFA, οι ΠΑΕ υποχρεούνται στις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες (ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 -ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2-15-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015-ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 και ΙΟΥΝΙΟΣ 2015) να υποβάλουν στοιχεία όπως ακριβώς ισχύει για την διαδικασία αδειοδότησης για την ύπαρξη οφειλών. Οι κατηγορίες οφειλών παραμένουν ίδιες με την διαδιακασία αδειοδότησης, ήτοι:

·ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

·ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΚΑ

·ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

·ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ.

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ- ΙΟΥΝΙΟΣ 2105

Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών για οποιαδήποτε προαναφερόμενη κατηγορία θα υπάρχει προειδοποίηση.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ -ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών για οποιαδήποτε προαναφερόμενη κατηγορία θα επιβάλλεται απαγόρευση μετεγγραφών για την περίοδο του Ιανουαρίου 2016 ώστε να μην δημιουργηθούν νέες οφειλές. Θα επιτρέπεται αποκλειστικά η εγγραφή ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες.

ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών για οποιαδήποτε προαναφερόμενη κατηγορία θα επιβάλλεται αφαίρεση βαθμών (-3 βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα).

ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΑΣΗ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών για οποιαδήποτε προαναφερόμενη κατηγορία θα επιβάλλεται αφαίρεση βαθμών (-3 βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα) συν την αυτονόητη απόρριψη της άδειας με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΣΗ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

Σε περίπτωση εκ νέου ύπαρξης οφειλών για οποιαδήποτε προαναφερόμενη κατηγορία θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

Το δεύτερο στάδιο επιτήρησης παρουσιάζει την εξής ιδιομορφία. Έτσι όπως είναι δομημένο απευθύνεται στους κατά συρροήν παραβάτες. Δεν μπορεί να προβλεφθεί το πότε μια ΠΑΕ δεν θα είναι συνεπής στις πληρωμές της. Ο μοναδικός τρόπος να λυθεί αυτή η ιδιομορφία είναι να υπάρχει συγκεκριμένη ποινή για έκαστη περίπτωση παραβίασης.

Δηλαδή για την πρώτη φορά που θα μια θα είναι ασυνεπής θα λαμβάνει προειδοποίηση. Την δεύτερη απαγόρευση μετεγγραφών (εάν για παράδειγμα τον Ιανουάριο του 2015 κάποια ΠΑΕ παρουσιάσει οφειλές - και αυτή είναι η 2η παραβίαση, θα γνωρίζει ότι για την μετεγγραφική περίοδο του Αυγούστου δεν θα μπορεί να κάνει μετεγγραφές)

Πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία επιτήρησης θα ισχύει αποκλειστικά για τις ΠΑΕ που δεν θα λάβουν την άδεια το 2015, δηλαδή εξ΄ ορισμού προβληματικές ΠΑΕ και όχι για το σύνολο των ΠΑΕ της Football League. Ο νέος πίνακας ποινών μπορεί να αναμορφωθεί ως εξής:

1η παραβίαση-προειδοποίηση

2η παραβίαση-απαγόρευση μετεγγραφών-αποκλειστικά εγγραφή ποδοσφαιριστών από ακαδημίες.

3η παραβίαση-απαγόρευση μετεγγραφών και -3 βαθμούς

4η παραβίαση-απογόρευση μετεγγραφών και -3 βαθμούς

5η παραβίαση-απαγόρευση μετεγγραφών και -3 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα

Με το κλείσιμο του κύκλου (ΙΟΥΝΙΟΣ 2015-ΙΟΥΝΙΟΣ 2016) η διαδικασία θα αρχίζει από την αρχή από το βήμα 2 (απαγόρευση μετεγγραφών) καθώς μειώνονται κατά μια οι ημερομηνίες ελέγχου.

ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΟΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΘΑ ΕΠΙΚΥΡΟΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ Π.Ο.Α. ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ, ΕΝΤΟΣ 5 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ».

Last modified onΠέμπτη, 22 Ιανουάριος 2015 18:46

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep