«Θα δικαιωθεί αν...»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για τη συμμετοχή του Φιορίν Ντουρμισάι στο ματς Λαμία - Σπάρτη.

Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας και μίλησε για τη συμμετοχή του Φιορίν Ντουρμισάι στον αγώνα Λαμία - Σπάρτη. Υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με αυτή του Φατιόν στον αγώνα Πανελευσινιακός - Απόλλων, αλλά εξέφρασε την άποψη πως αν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα, τότε όποιος κάνει ένσταση θα έχει συντριπτικές πιθανότητες να την κερδίσει.

Αναλυτικά ο Κούγιας είπε:

Για την υπόθεση που έχει προκύψει με τη συμμετοχή του Ντουρμισάι:

«Ο Τεννές δεν τα πάει καλά με την αριθμητική. Δε φταίει ο προπονητής, είναι θέμα διοίκησης. Αν μια ΠΑΕ και σε υψηλό επίπεδο που διεκδικεί την άνοδο στη Super League, δεν έχει έναν υπάλληλο υπεύθυνο που να ασχολείται με τα δελτία, τη δυνατότητα συμμετοχής, τις εθνικότητες και όλες τις αλλαγές, ώστε να αποσυμφορίζει τον προπονητή, όταν αυτός είναι σε απόλυτη φόρτιση κατά τη διάρκεια του αγώνα... Αυτό έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Για το τι ισχύει τελικά:

«Έχουμε μία διαφορετική περίπτωση από πέρυσι. Εμείς κάναμε την ένσταση και ο Πανελευσινιακός έκανε λάθος ένσταση για να δικαιωθεί ο Απόλλων. Ο δικηγόρος της Ελευσίνας, ο Παναγόπουλος έκανε μία ένσταση που ήταν άκυρη. Γίνονται και αυτά στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να προσέξουν και να μην βασιστούν στην ένσταση της Σπάρτης, γιατί γίνονται διάφορα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η νομολογία θα καθορίσει την όλη ιστορία. Αυτή λέει ότι είναι υποχρεωτικό σε παιχνίδια της Football League να συμμετέχουν έξι παίκτες που έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στην Εθνική Ελλάδος. Εδώ έχουμε την ιδιορρυθμία, ο Ντουρμισάι εν αντιθέσει με τον Φατιόν πέρυσι. Ο Φατιόν δεν είχε καν ελληνικό διαβατήριο, ήταν ομογενής. Αγωνιζόταν σαν κοινοτικός. Είχε κάνει τα χαρτιά του, αλλά δεν αγωνιζόταν ως Έλληνας.

Ο Ντουρμισάι είναι Έλληνας αλλά έχει αγωνιστεί με την Under 20 της Αλβανίας και το ερώτημα είναι εάν ισχύει το καταστατικό που ίσχυε στην περίπτωση του Χατζηπαναγή ή όχι. Τότε είχε αγωνιστεί στη Νέων της Σοβιετικής Ένωσης και γι' αυτό δεν αγωνίστηκε ποτέ στην Ελλάδα. Ή υπάρχει ένα καθεστώς που άρχισε να συζητείται με τη Χιλή αν ένας παίκτης της Ελπίδων έχει δικαίωμα συμμετοχής με την Εθνική Ανδρών.

Ο Ντουρμισάι δεν είναι Έλληνας, είναι ελληνοποιημένος Έλληνας. Έχει διαβατήριο ελληνικό και αλβανικό. Θεωρητικά μπορεί να διαλέξει σε ποια εθνική θέλει να αγωνιστεί. Υπάρχουν οι περιορισμοί της FIFA που λένε ότι δεν μπορείς να αγωνιστείς σε εθνική ομάδα αν έχεις αγωνιστεί σε άλλη εθνική ομάδα. Σημασία έχει εάν μπορεί ο Ντουρμισάι να κληθεί από τον Σκίμπε για να αγωνιστεί με την Εθνική. Εάν αυτό μπορεί να γίνει η ένσταση, είτε της Σπάρτης, είτε του Άρη, είτε οποιασδήποτε άλλης δεν έχει καμία τύχη. Εάν δεν μπορεί να αγωνιστεί, τότε έχει συντριπτικές πιθανότητες να γίνει δεκτή

Σε μία δικαστική απόφαση και πώς θα ερμηνεύσουν το νόμο είναι δύο βαθμίδες. Η δική μου άποψη είναι ότι από τη στιγμή που δεν έχει δυνατότητα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδος, τότε πρέπει να κατακυρωθεί το ματς στη Σπάρτη και να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί. Ένσταση πρέπει να κάνει όποιος έχει άμεσο έννομο συμφέρον. Δεν μπορεί να κάνει κάποιος που δεν προσδοκά κάποια οφέλη. Άμεσο έχει η Σπάρτη και αυτός που από τη βαθμολογία ωφελείται. Όπως ο Άρης και ο Απόλλων. Θεωρητικά και ο 4ος. 


Για το πότε θα υπάρχει μια τελεσίδικη απόφαση:

«Ο νόμος υποστηρίζει ότι εντός ενός μηνός πρέπει να έχει τελειώσει. Σε μία εβδομάδα θα προσδιοριστεί, υπάρχει και η έφεση. Και οι δύο βαθμοί το αργότερο εντός μηνός πρέπει να έχουν τελειώσει».

Last modified onΔευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 15:06

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep