Αφαίρεση προ των πυλών!

Καλλιθέα και Πανθρακικός δεν κατάφεραν να έρθουν σε διακανονισμό με ποδοσφαιριστές που είχαν καταθέσει προσφυγές.

Η έλλειψη εσόδων από τις ΠΑΕ ήταν δεδομένο ότι θα έφερνε στην επιφάνεια τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Οικονομικά προβλήματα τα οποία στερούν από τις ομάδες τη δυνατότητα διακανονισμών με ποδοσφαιριστές που έχουν καταθέσει προσφυγές και οι οποίοι έχουν δικαιωθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Οι πρώτες «καμπάνες», λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες του FL News, χτύπησαν για την Καλλιθέα και τον Πανθρακικό, οι οποίοι κινδυνεύουν με αφαίρεση 9 και τριών βαθμών αντίστοιχα!

Οι πρώην ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας που έχουν κινηθεί νομικά είναι πολλοί. Ωστόσο, τρεις περιπτώσεις έχουν τελεσιδικήσει και θα έπρεπε να γίνουν διακανονισμοί έως την Παρασκευή (09/12). Ο λόγος για τους Κώστα Τεγούση (19.000 ευρώ), Ράφαελ ντος Σάντος Μασένα (16.000 ευρώ) και Μιχάλη Φράγκο (28.500 ευρώ). Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν προσπάθειες από τον ΠΣΑΠ, ώστε να διακανονιστούν τα οφειλόμενα, αλλά κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του FL News, ο Τεγούσης δέχτηκε από τις 19.000 ευρώ να του δοθούν 10.000, ενώ ο Φράγκος πρότεινε να του δοθούν 20 από τις 28.500 ευρώ. Ωστόσο, η Καλλιθέα δεν μπόρεσε να συμφωνήσει και όπως αναφέρουν τα στελέχη της, για όλες τις οφειλές έχει γίνει εκχώρηση στη Football League...

Προ της αφαίρεσης τριών βαθμών βρίσκεται και ο Πανθρακικός. Ο Σάββας Μουδούρογλου (του έχουν επιδικαστεί 22.000 ευρώ), σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, ζήτησε 10.000 ευρώ μπροστά και το υπόλοιπο των 12.000 ευρώ σε δύο δόσεις, κάτι που δεν αποδέχτηκε η διοίκηση της ομάδας της Κομοτηνής. Έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι ως τη Δευτέρα (12/12) από τις δύο ομάδες θα αφαιρεθούν εννέα και τρεις βαθμοί αντίστοιχα και για να επιστραφούν θα πρέπει να γίνουν διακανονισμοί εντός πενθημέρου.

Ποιες είναι οι συνέπειες εάν και στο πενθήμερο αυτό δεν διακανονιστούν τα οφειλόμενα; Τότε, αφαιρούνται τρεις βαθμοί και δίνεται νέα προθεσμία. Εάν η εκάστοτε ΠΑΕ καταβάλλει εμπρόθεσμα την οφειλή της μετά τον δεύτερο ή τον τρίτο αγώνα, τότε επιστρέφονται οι μόνο οι βαθμοί του συγκεκριμένου αγώνα και όχι των υπολοίπων. Εάν μία ΠΑΕ υποπέσει τρεις φορές στην ανωτέρω παράβαση, τότε αποβάλλεται...

Δείτε τι αναφέρει σχετικά το άρθρο 24 παρ.5 του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών...

epoo

Last modified onΣάββατο, 10 Δεκέμβριος 2016 01:41

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep