Οι προπονητές που... επιβίωσαν

  • Written by Γιώργος Δελαγραμμάτικας
  • Published in Θέματα
  • 0 comments

Αυτοί είναι οι τεχνικοί που συνεχίζουν από πέρυσι στους πάγκους των ομάδων τους, στη Football League.

Από... εύθραστο υλικό είναι η θέση του προπονητή στην ποδοσφαιρική Ελλάδα. Το γεγονός πως τα αρνητικά αποτελέσματα δε συγχωρούνται εύκολα οδηγεί τις... ανυπόμονες διοικήσεις, που πολλές φορές πιέζονται και επηρεάζονται από φιλάθλους, στην απόφαση να χρεώσουν αποτυχίες στους τεχνικούς των ομάδων τους, οι οποίοι καθίστανται συχνά οι αποδιοπομπαίοι τράγοι μιας κατάστασης. Άλλοι, όμως, στέκονται περισσότερο τυχεροί και είναι εκείνοι, που αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα.

Το flnews παρουσιάζει τους προπονητές, που θα συνεχίσουν στις ομάδες, τις οποίες κατηύθυναν έως τη λήξη της περσινής σεζόν. Κάποιοι παρέμειναν στους πάγκους αυτών για όλη την αγωνιστική περίοδο, ενώ άλλοι για λιγότερο χρόνο...

Οι ομάδες, οι οποίες διατήρησαν στη τεχνική ηγεσία το πρόσωπο, με το οποίο τερμάτισαν στο πρωτάθλημα είναι οι: Άρης, Σπάρτη, Αιγινιακός, ΟΦΗ, Αχαρναϊκός, ΑΟ Τρίκαλα, Πανελευσινιακός, Κισσαμικός.

Οι πρώτες τέσσερις προβιβάστηκαν από τη Γ' Εθνική στη Football League. Στους πάγκους των Άρη, Σπάρτη, οι Νίκος Αναστόπουλος και Σωτήρης Αντωνίου αντίστοιχα κάθισαν για όλη τη σεζόν. Στον Αιγινιακό, ο Περικλής Αμανατίδης, ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Κυανόλευκους, αντικατέστησε στις αρχές του Οκτώβρη τον Γιώργο Φοιρό, ενώ ο Νίκος Νιόπλιας του ΟΦΗ, που συνεχίζει στους Ασπρόμαυρους, καθοδήγησε για 14 αναμετρήσεις της τρίτης κατηγορίας τους Κρητικούς. Προηγούμενως, την ευθύνη είχαν κατά σειρά οι Μουράτ Σεροπιάν, Γιώργος Βλαστός, Νίκος Γκουλής.

Στον Αχαρναϊκό, ο Δημήτρης Αρναούτης, ο οποίος θα είναι και την προσεχή σεζόν προπονητής των Πράσινων, παρά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας του Μενιδίου, ανέλαβε καθήκοντα τον Απρίλιο, ενώ νωρίτερα στον πάγκο είχαν βρεθεί οι Σίνισα Γκόγκιτς, Τίμος Καβακάς. Από την άλλη, στον ΑΟ Τρίκαλα είχε προσληφθεί στην αρχή της σεζόν ο Γιώργος Βαζάκας, με τον οποίο έγινε η προετοιμασία του καλοκαιριού και ακολούθησαν οι Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, Γιώργος Μαραντάς, πριν τα ηνία πάρει ο Σταύρος Ψιμουλάκης, ο οποίος συμφώνησε να συνεχίσει.

Τη... διαφορά, πάντως, στην περσινή σεζόν της Football League έκαναν οι Θανάσης Δημόπουλος (Πανελευσινιακός), Σπύρος Μπαξεβάνος (Κισσαμικός), οι οποίοι ήταν οι μοναδικοί τεχνικοί, που... άντεξαν από την αρχή έως το φινάλε του πρωταθλήματος.

Last modified onΔευτέρα, 15 Αύγουστος 2016 22:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep