Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 991

Ο Άρης της Β’ Εθνικής

Έτοιμος για την τρίτη του συμμετοχή στη Football League είναι ο Άρης…

Μετά από δύο χρόνια… ταλαιπωρίας στις αλάνες της Γ’ Εθνικής, ο Άρης ετοιμάζεται να αγωνιστεί στη Football League. Η δεύτερη τη τάξει κατηγορία δεν είναι άγνωστη στους «κίτρινους», καθώς έχουν περάσει από αυτή δύο φορές στο παρελθόν. Το flnews θυμάται τις εμπειρίες του Άρη στη Β’ Εθνική.

Β’ Εθνική με μαύρες φανέλες

Τον Μάιο του 1997 ο Άρης υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην μακρά ιστορία του στη Β’ Εθνική. Την 25η Μαΐου, αν και οι «κίτρινοι» νίκησαν 2-1 τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, τερμάτισαν στην 16η θέση και υποχρεώθηκαν στον υποβιβασμό. Στις 8 Σεπτεμβρίου 1997 στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής με τους Λύκους στο Καλοχώρι, έπειτα από πρόταση των οργανωμένων, ο Άρης παρατάχθηκε με μαύρη εμφάνιση σε ένδειξη πένθους για τον υποβιβασμό, «αντιγράφοντας» την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Νότιγχαμ Φόρεστ, οι οποίες στο παρελθόν είχαν πέσει στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά, καθώς στις πρώτες πέντε αγωνιστικές είχε δύο ήττες, αλλά αυτές ήταν και οι τελευταίες εκείνη τη σεζόν. Οι «κίτρινοι» του Γιώργου Φοιρού τερμάτισαν πρώτοι και εξασφάλισαν την άνοδο, έχοντας συγκεντρώσει 72 βαθμούς, αποδεικνύοντας πως ήταν απλά περαστικοί από την κατηγορία.

Η δεύτερη φορά ήταν πιο δύσκολη

Τον Μάιο του 2005 ο Άρης βρισκόταν και πάλι σε δύσκολη θέση, με τον υποβιβασμό να πλησιάζει επικίνδυνα. Και στο ματς με τον Ηρακλή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 15/5, υπογράφτηκε για δεύτερη φορά σε οκτώ χρόνια, ο υποβιβασμός στη Β’ Εθνική και μάλιστα με άσχημο τρόπο. Το τοπικό ντέρμπι δεν τέλειωσε ποτέ, με την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο., ενώ ακολούθησαν επεισόδια που κράτησαν κλειστό το γήπεδο για πολύ καιρό. Εκείνη τη χρονιά όμως ο Άρης είχε φτάσει ως τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, όπου έχασε από τον Ολυμπιακό, ωστόσο εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και τη νέα χρονιά, αν και αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική, έπαιξε και δύο παιχνίδια για το Κύπελλο UEFA με τη Ρόμα, αποσπώντας ισοπαλία (0-0) στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Ιταλία υπέστη βαριά ήττα (5-1).

Αυτή τη φορά όμως, το πέρασμά του από τη δεύτερη κατηγορία δεν αποδείχτηκε εύκολο. Εχοντας ως βασικούς αντιπάλους για την άνοδο τον Εργοτέλη και την Κέρκυρα, ο Άρης κατάφερε να εξασφαλίσει την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια την προτελευταία αγωνιστική, με νίκη επί του Χαϊδαρίου, χάρη σε γκολ του Χρήστου Βελώνη. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο, που διαδέχτηκε τον Φινλανδό Μάρτι Κουούζελα, μετά από το άσχημο ξεκίνημα. Εκείνη τη σεζόν, οι «κίτρινοι» συγκέντρωσαν 54 βαθμούς σε 20 αγώνες, με 14 νίκες, 12 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Τρίτη και… τυχερή

Ο Άρης ετοιμάζεται να διαβεί το κατώφλι της Β’ Εθνικής για Τρίτη φορά στην ιστορία του, ωστόσο αυτή τη φορά τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Οι «κίτρινοι» προέρχονται από μια σοβαρή περιπέτεια στη Γ’ Εθνική τα τελευταία δύο χρόνια, όπου ταλαιπωρήθηκαν και πάλι από διοικήσεις και κακό προγραμματισμό. Πλέον ο Άρης ετοιμάζεται να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες, γνωρίζοντας καλά πλέον τι έχει να αντιμετωπίσει και ποια λάθη του παρελθόντος να αποφύγει. Βέβαια, δεν έχει ξεφύγει εντελώς από το παρελθόν του, μιας και πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης της παλιάς ΠΑΕ, πριν δημιουργηθεί η νέα, με τα χρέη να πρέπει να αντιμετωπιστούν και να διευθετηθούν.

Last modified onΣάββατο, 30 Απρίλιος 2016 11:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep