Αγαπημένη Football League…

Το flnews κάνει απολογισμό του πρώτου γύρου της Football League και θυμάται γεγονότα που τη σημάδεψαν.

Άντεξε… αρτιμελής για 15 στροφές, αλλά στη συνέχεια επιβεβαίωσε τους φόβους που την ήθελαν να μετρά αρκετά «αντίο» μέχρι το φινάλε. Η συνηθισμένη στις ταλαιπωρίες Football League έφτασε, λοιπόν, στου δρόμου τα μισά και έχει φροντίσει μέσα σε έναν γύρο να γράψει στο βιβλίο της πολλές σελίδες. Σελίδες γεμάτες από ιστορίες ποδοσφαιρικής τρέλας, παρασκηνίου, πρωτοτυπίας, απόγνωσης, απειλών και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους.

Το flnews με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου θυμάται γεγονότα που τον σημάδεψαν και τα οποία έστρεψαν στη Football League τα φώτα της δημοσιότητας. Είτε για καλό, είτε για κακό σκοπό…

Οι… διάσημοι τραυματιοφορείς

ER

Τον γύρο του κόσμου κάνει το στιγμιότυπο της επεισοδιακής μεταφοράς του Λεονάρντο Κούτρη από τους Σπύρο Θεοχαρίδη, Δημήτρη Καρακώστα στο ματς ΑΕΛ – Εργοτέλης που έγινε στις 14 Οκτωβρίου. Τηλεοπτικά δίκτυα από κάθε γωνιά της γης ασχολούνται με τους δύο τραυματιοφορείς, οι οποίοι γίνονται και… τηλεοπτικοί αστέρες. Λίγες ημέρες μετά η θεσσαλική ομάδα αγοράζει όχημα μεταφοράς τραυματιών.

Πρώτες καταγγελίες

ax

Η Παναχαϊκή χάνει στις 7 Νοεμβρίου 1-0 στο Παγκρήτιο από τον ΑΟ Χανιά και μετά το φινάλε ο πρόεδρος των Αχαιών, Ποτής Τσιριμπής ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα, γιατί «δεν γίνεται ο άσος να δίνεται 1,30 και το διπλό 20.00. Αν υπάρχουν νόμοι, περιμένω να μου ζητηθεί να καταθέσω. Όποιος στοιχηματίζει στα όνειρά μας, να πάει φυλακή».

Ένα μήνα μετά (12/12), στο ίδιο γήπεδο, και μετά την ήττα (3-1) από τον Εργοτέλη εκτόξευσε βέλη σε πρώην ποδοσφαιριστές, λέγοντας: «Όσο είμαι δεν θα επιτρέψω ούτε οβεράκια, ούτε ανατροπές». Φυσικά, ο Εισαγγελέας δεν τον έχει καλέσει ακόμα.

Εν πλω αποδεσμεύσεις!

KAR

Εκτός εαυτού βγήκε ο ιδιοκτήτης των Τρικάλων, Χρήστος Γιαλιάς με την ήττα (1-0) από τη Ζάκυνθο. Μάλιστα, ήταν τέτοια τα νεύρα του που δεν περίμενε την επιστροφή στη βάση για να πάρει αποφάσεις και σύμφωνα με το ρεπορτάζ ανακοίνωσε… εν πλω στους Πάμπλο Βάσκεζ, Φιλίπ Αρσενίεβιτς ότι αποτελούν παρελθόν. Ο τελευταίος τελικά τη γλίτωσε και επέστρεψε στις υποχρεώσεις του ΑΟΤ.

Το πρωτάθλημα των «ύποπτων»

kis

Ο Σταύρος Κοντονής έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές για το πρωτάθλημα της Football League και τους φακέλους που με «ύποπτα» που φτάνουν διαρκώς στην ΕΠΟ. Το Εργοτέλης – ΑΟΧ (0-1) άνοιξε τον… χορό και ακολούθησαν τα ματς Κισσαμικός – Εργοτέλης (2-1), Κέρκυρα – Αναγέννηση Καρδίτσας (2-1), Απόλλων – Εργοτέλης (3-0) και Λαμία – Αναγέννηση Καρδίτσας (2-1). Ήδη σε Παναιγιάλειο, Αχαρναϊκό, Καλλιθέα και ΑΟΧ επιβλήθηκε τιμωρία με έξοδο από τα κουπόνια στοιχηματισμού.

Ανατροπή ανά αγωνιστική

elee

Το φετινό πρωτάθλημα είναι αυτό των ανατροπών. Στις πρώτες 17 στροφές συνολικά 15 ματς έβγαλαν νικητή αυτόν που βρέθηκε πίσω στο σκορ, με τον Εργοτέλη να βρίσκεται μέσα σε έξι παιχνίδια. Αναλυτικά οι ανατροπές του πρώτου γύρου:

1η αγωνιστική: Απολλων - Ζάκυνθος 3-2 (0-1), Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός Β. 2-1 (0-1)
2η αγωνιστική: Αχαρναϊκός - Εργοτέλης 1-2 (1-0)
4η αγωνιστική: ΑΕΛ - Εργοτέλης 2-1 (0-1)
5η αγωνιστική: Εργοτέλης - Παναιγιάλειος 3-1 (0-1)
6η αγωνιστική: Εργοτέλης - Πανελευσινιακός 3-1 (0-1)
7η αγωνιστική: Ολυμπιακός Β. - Παναιγιάλειος 2-1 (0-1)
9η αγωνιστικη: Κισσαμικός - Εργοτέλης 2-1 (0-1)
10η αγωνιστική: Κέρκυρα - Λαμία 3-2 (0-2)
11η αγωνιστική: Λαμία – Αν. Καρδίτσας 2-1 (0-1), Αχαρναϊκός – ΑΟ Τρίκαλα 1-2 (1-0)
12η αγωνιστική: Εργοτέλης – Παναχαϊκή 3-1 (0-1)
13η αγωνιστική: Πανελευσινιακός – ΑΟ Χανιά 3-1 (0-1)
14η αγωνιστική: Απόλλων Σμύρνης - Κέρκυρα 1-2 (1-0)
16η αγωνιστική: Καλλιθέα - Πανελευσινιακός 1-2 (1-0)

Το γκολ της χρονιάς

xeno

Η επιστροφή του Αλέξη Κούγια στην Πάτρα στις 28 Νοεμβρίου, αυτή τη φορά ως ιδιοκτήτη της ΑΕΛ δίνει άλλο χρώμα στην αναμέτρηση με την Παναχαϊκή. Οι Βυσσινί αν και κακοί σώζουν την παρτίδα στο 90’ και, μάλιστα, με γκολ του τερματοφύλακα Γεννάδιου Ξενοδόχοφ που γίνεται ήρωας στην τελευταία φάση με καρφωτή κεφαλιά.

Απειλές αποχώρησης…

jio

Μία ημέρα πριν το ματς της ΑΕΛ στην Πάτρα η Λαμία προηγείται 2-0 στην Κέρκυρα και χάνει εν τέλει 3-2 με διαιτητικά όργια. Ο ιδιοκτήτης της, Πανουργιάς Παπαϊωάννου ανακοινώνει ότι οι «κυανόλευκοι» αποχωρούν από το πρωτάθλημα και χαρακτηρίζει… Καμόρα τη διοργανώτρια. Η απειλή του δεν γίνεται πραγματικότητα, ενώ ο ίδιος δεν παίρνει ποτέ πίσω τον χαρακτηρισμό μέσω ανακοίνωσης. Ήταν η 3η απειλή αποχώρησης, αφού είχαν προηγηθεί οι Πανελευσινιακός, Εργοτέλης, επίσης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία.

Από το ξύλο στα… μπουζούκια

nn

«Όπου τον βρίσκω θα τον δέρνω», δηλώνει ο Ηρακλής Νύκταρης λίγες ώρες μετά το επεισόδιο που είχε με τον Αλέξη Κούγια στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 3 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, ο πρώτος φέρεται να ξυλοκόπησε τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, αφού ο πρώτος τον «φωτογράφιζε» ως αυτόν που τον απειλούσε. Μία ημέρα μετά η διοργανώτρια προχωρά σε έκτακτο ΔΣ και για παν ενδεχόμενο η παρουσία προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας είναι έντονη…

Στις 11 Ιανουαρίου οι δύο άνδρες έχουν νέο επεισόδιο στο αεροδρόμιο των Χανίων, αλλά πέντε ημέρες μετά ο φωτογραφικός φακός τους «συλλαμβάνει» να διασκεδάζουν μαζί σε νυκτερινό κέντρο του Βόλου παρουσία του Παναγιώτη Μποτσιβάλη.

Το Fair Play του ΑΟΧ

Μία από τις λαμπρές σελίδες της φετινής Football League γράφεται στη Ζάκυνθο και στο ματς με τον ΑΟΧ (3-3) στις 12 Δεκεμβρίου. Στο 56’ ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων Τσούτσης δεν έχει καταλάβει ότι πρέπει να γυρίσει τη μπάλα στους γηπεδούχους μετά από τραυματισμό ποδοσφαιριστή της ομάδας του Ιονίου και σκοράρει, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών.

Ο αρχηγός των Κρητικών, Χάρης Μπριλάκης παίρνει την πρωτοβουλία και μεταφέρει στα μέλη του ΑΟΧ στον πάγκο ότι πρέπει να δεχτούν γκολ, γιατί δεν τηρήθηκε το Fair Play. Ο Ηρακλής Νύκταρης ανάβει το «πράσινο φως» και ο Ζαουάντ Ζαϊρί σημειώνει το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του, κάνοντας κούρσα από τη σέντρα.

Φεύγει… μένει ο Τεννές

riz

Στις 16 Δεκεμβρίου ο Απόλλων Σμύρνης γνωρίζει την ήττα (2-1) από τον Ολυμπιακό και αποκλείεται από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Μία ημέρα μετά ο πρώην ιδιοκτήτης της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», Σταμάτης Βελλής κατηγορεί τον προπονητή, Μπάμπη Τεννέ ότι έκανε ό,τι… μπορούσε για να μην πάρει αποτέλεσμα η ομάδα του! Ο έμπειρος τεχνικός παραιτείται, η διοίκηση εκφράζει τη στήριξή της και οι δύο πλευρές συνεχίζουν τη συνεργασία τους.

H Παναχαϊκή των… 12

patt

Το ματς της 21ης Δεκεμβρίου με τον Απόλλωνα ήταν το τελευταίο για τον Δημήτρη Σπανό στον πάγκο της Παναχαϊκής. Οι Κοκκινόμαυροι έχουν ξεμείνει από παίκτες και χάνουν 0-2 με μόλις έναν αναπληρωματικό στον πάγκο. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο τερματοφύλακας, Χρήστος Βορύλλας κάνει ντεμπούτο στο Κύπελλο απέναντι στον Λεβαδειακό, όχι στη θέση του, αλλά με φανέλα βασικού στην επίθεση…

Η γυναίκα και η ερωμένη

baz

Στις 10 Ιανουαρίου η Λαμία χάνει με κάτω τα χέρια (3-0) από τη Ζάκυνθο. Η διοίκηση της ομάδας της Φθιώτιδας κατηγορεί τον προπονητή, Γιώργο Βαζάκα ότι… μπερδεύει την ερωμένη με τη γυναίκα του και αφήνει υπόνοιες ότι το αποτέλεσμα αυτό ήταν ανέντιμο. Ακολουθεί απάντηση Βαζάκα προς τον ιδιοκτήτη, Πανουργιά Παπαϊωάννου με την οποία τον κατηγορεί ότι «έδειξε πώς διαλύονται οι ομάδες μέσα σε ένα 24ωρο».

«Διπλό» και βέλη στην άμυνα

aap

Η επιστροφή του Αλέκου Βοσνιάδη στη Ριζούπολη ως αντιπάλου του Απόλλωνα συνοδεύεται από νίκη της Κέρκυρας (2-1) στις 11 Ιανουαρίου και διακοπή του σερί επτά νικών. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν διστάζει με ανακοίνωσή της να ρίξει βέλη στην αμυντική γραμμή και στον τερματοφύλακά της, Δημήτρη Ταΐρη, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναταραχή στις τάξεις των «κυανόλευκων».

Το «αντίο» του Εργοτέλη

erg

Ο Εργοτέλης το πάλεψε όσο δεν πήγαινε, οι παίκτες του έκαναν υπομονή, αλλά στις 19 Ιανουαρίου γράφτηκε ο επίλογος. Η διοίκηση ενημέρωσε ότι αδυνατεί να συνεχίσει και γνωστοποίησε ότι οι Κρητικοί αποχωρούν από το πρωτάθλημα. Το εντός έδρας 1-1 με τα Τρίκαλα ήταν το τελευταίο επίσημο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων», που καλούνται να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους. Όπως αποδείχτηκε, δεν είχαν την απαιτούμενη στήριξη που περίμεναν όταν το καλοκαίρι επέλεγαν Football League αντί Γ’ Εθνικής.

Οι 9 του Ολυμπιακού Βόλου

vol

Τον Εργοτέλη ακολούθησε λίγες ημέρες μετά ο Ολυμπιακός Βόλου. Η παραίτηση της προσωρινής διοίκησης οδήγησε τους οπαδούς σε σύσταση επταμελούς επιτροπής, η οποία θα έπρεπε να συγκεντρώσει χρήματα για να πείσει τους παίκτες να συνεχίσουν. Απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας έγινε η έκπληξη και οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με εννέα ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. Η επόμενη μέρα, όμως ήταν… μαύρη. Άπαντες αποχώρησαν, το ματς με τον ΑΟΤ χάθηκε στα χαρτιά και η μη έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας που θα έφερνε και μεταγραφές οδήγησε στην αποχώρηση.

Παραίτηση Καλογιάννη

kall

Μέσα σε όλα τα προβλήματα της κατηγορίας έρχεται να προστεθεί και η παραίτηση του Σπύρου Καλογιάννη από την προεδρία της διοργανώτριας. «Παραβιάστηκαν κάποιες κόκκινες γραμμές», ανέφερε μετά το τελευταίο ΔΣ και μένει να φανεί αν επιμείνει σε αυτή του την απόφαση ή στις 17 Φεβρουαρίου εκλεγεί διάδοχος έπειτα από 8 χρόνια.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον

lla 

Αυτή τη φορά τα στιγμιότυπα από το AEL FC Arena κάνουν τον γύρο του κόσμου και… υμνούν την ΑΕΛ για την πρωτοβουλία της. Στο ματς της 29ης Ιανουαρίου με τον Αχαρναϊκό οι Θεσσαλοί παίρνουν την πρωτοβουλία και οι φιλοξενούμενοι ακολουθούν, ώστε όλοι μαζί να τηρήσουν δύο λεπτών σιγή στη μνήμη των εκατοντάδων παιδιών που χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους στο Αιγαίο. Με καθιστική διαμαρτυρία στέλνουν μήνυμα κινητοποίησης παγκοσμίως για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Εξοντωτικά πρόστιμα

ael

Η μη τήρηση της αρχής αναλογικότητας από τον Πρωτοδίκη, Ελευθέριο Βόμβα έφερε «βροχή» εξοντωτικών προστίμων στη Football League. Έως και τις 25 Δεκεμβρίου οι ΠΑΕ είχαν τιμωρηθεί από τον Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο και την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με 220 χιλιάδες ευρώ, με αποτέλεσμα να ζητούν την πληρωμή τους σε… δόσεις. Τελευταία, πάντως, οι «καμπάνες» έχουν σιγήσει.

Φουλ των αλλαγών

kamm

Ο Πάουλο Κάμπος θα γίνει ο 36ος προπονητής που θα βρεθεί σε πάγκο ομάδας της Football League στην αρχή του δεύτερου γύρου. Οι 14 από τις 18 ΠΑΕ έχουν προχωρήσει σε αλλαγές στην τεχνική ηγεσία και μόνοι ακλόνητοι είναι οι Ράτκο Ντόστανιτς (ΑΕΛ), Σάκης Θεοδοσιάδης (Αναγέννηση Καρδίτσας), Σπύρος Μπαξεβάνος (Κισσαμικός), Θανάσης Δημόπουλος (Πανελευσινιακός).

Η πρωταθλήτρια χειμώνα

ll

Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος έως και τα μισά της διαδρομής η ΑΕΛ δεν έχασε ποτέ την πρώτη θέση. Οι Θεσσαλοί κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα και δικαιούνται να μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή στη φυσική τους θέση. Δείτε ΕΔΩ πόσες φορές έχουν καταφέρει οι πρωταθλητές χειμώνα να τερματίσουν και πρώτοι στο φινάλε.

Last modified onΔευτέρα, 30 Μάιος 2016 03:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep