Στον αέρα τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου

  • Written by Κώστας Πάλλης
  • Published in Θέματα
  • 0 comments
Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα βγει η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα της Forthnet κατά της ΕΠΟ. Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα βγει η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα της Forthnet κατά της ΕΠΟ.

Εκδικάστηκαν το πρωί της Τρίτης (13/10) τα ασφαλιστικά μέτρα της Forthnet κατά της ΕΠΟ για την τριετή συμφωνία των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι νομικοί της ΕΠΟ και της Media Coal LTD πήραν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να καταθέσουν τα υπομνήματα τους για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της μετάδοσης των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος από τον ΟΤΕ ΤV και το πιθανότερο είναι η τελική απόφαση να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες 15 μέρες. 

Η συμφωνία της ΕΠΟ με την Media Goal LTD και τον ΟΤΕ ΤV για τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος 2013-2016 έχει κριθεί τελεσίδικα παράνομη από τα ελληνικά δικαστήρια και αφού η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν μπήκε στη διαδικασία να κάνει νέο διαγωνισμό για την σεζόν που τρέχει, οι άνθρωποι της Forthnet προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην συνεχιστεί και αυτή τη σεζόν.

Η ΕΠΟ παρότι δεν είχε το δικαίωμα να συμφωνήσει για τις μεταδόσεις του Κυπέλλου Ελλάδος με μη τηλεοπτικό φορέα υπέγραψε συμφωνία ύψους περίπου 7 εκατ. Ευρώ με την Media Goal LTD και εκείνη με τη σειρά της τα μεταβίβασε στον ΟΤΕ TV με σαφώς μεγαλύτερο αντίτιμο.

Η συμφωνία της ΕΠΟ με την Media Goal LTD και τον ΟΤΕ ΤV για τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος 2013-2016 έχει κριθεί τελεσίδικα παράνομη από τα ελληνικά δικαστήρια.

Ο OTE TV δεν κάλυψε τους αγώνες της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στις ομάδες της Football League, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα προλάβει να καλύψει και τις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής των ομίλων που είναι προγραμματισμένοι για τις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου.

Η ΕΠΟ εκπροσωπήθηκε και από τον Ιωάννη Φαρφαρέλη, διευθυντή μάρκετινγκ της Ομοσπονδίας, ο οποίος υποστήριξε πως θα υπάρξει μεγάλη ζημία αν τελικά δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων αυτή την σεζόν. Από την άλλη πλευρά ο διευθυντής επικοινωνίας της Forthnet Γρηγόρης Κατσογιάννης υποστήριξε πως έχουν υποστεί ήδη ζημιά τα συμφέροντα της εταιρίας από την σύμβαση που κρίθηκε παράνομη από την ελληνική δικαιοσύνη.

Αυτό σημαίνει πως υπάρχει αδιέξοδο, αφού η ΕΠΟ θα πρέπει να γνωρίζει αν μπορεί να ορίσει τηλεοπτικά παιχνίδια στις ημερομηνίες αυτές, ή αν θα βάλει τις ομάδες να αγωνιστούν σε τηλεοπτικές ώρες χωρίς την παρουσία κάμερας... 

Οι νομικοί των δύο πλευρών πήραν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να καταθέσουν τα υπομνήματα τους και το πιθανότερο είναι η τελική απόφαση να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες 15 μέρες. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει αδιέξοδο, αφού η ΕΠΟ θα πρέπει να γνωρίζει αν μπορεί να ορίσει τηλεοπτικά παιχνίδια στις ημερομηνίες αυτές, ή αν θα βάλει τις ομάδες να αγωνιστούν σε τηλεοπτικές ώρες χωρίς την παρουσία κάμερας...  

Last modified onΤρίτη, 13 Οκτώβριος 2015 12:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep