Ενιαία και μετά... βίας (photos)

Η Football League ξεκινά με 18 ομάδες και στόχος της είναι να κλείσει την... πόρτα πιθανών αποχωρήσεων Η Football League ξεκινά με 18 ομάδες και στόχος της είναι να κλείσει την... πόρτα πιθανών αποχωρήσεων

H παρουσίαση των 18 μονομάχων του 54ου πρωταθλήματος της Football League.

Κάθε χρόνο το σκηνικό στη Football League είναι λίγο πολύ το αναμενόμενο. Οικονομικά προβλήματα, αβεβαιότητα και μάχη για να αποφευχθούν οι αποχωρήσεις. Έστω και έτσι η δεύτερη τη τάξει κατηγορία τραβά πάντα τα βλέμματα πάνω της, όχι τόσο λόγω της ποιότητας, αλλά εξαιτίας του ανταγωνισμού. Οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας ήταν μοιραίο ότι θα την επηρέαζαν και φέτος παρότι η 54η διοργάνωση επέστρεψε ξανά στον έναν όμιλο, μείωσε τους συμμετέχοντες από 26 σε 18, οι δυσκολίες μεγαλώνουν. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της αναβολής αγώνα στην πρεμιέρα, που μόνο καλό δεν κάνει στο πρεστίζ ενός πρωταθλήματος που θέλει να βελτιώσει την αξιοπιστία του.

Έπειτα από ένα «καυτό» καλοκαίρι με δικαστικές μάχες, η πόρτα στους δευτεραθλητές της Γ' Εθνικής έκλεισε παρότι η προκήρυξη προέβλεπε συμμετοχή 20 ομάδων. Η πίτα, σίγουρα, θα μοιραστεί σε λιγότερα κομμάτια, αλλά τα σύννεφα πιθανών αποχωρήσεων πάντα θα υπάρχουν. Έστω και αν φέτος δεν θα υπάρξουν μπαράζ ανόδου και σωτηρίας. Τι έχει μείνει πλέον; Η ελπίδα για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που θα διατηρήσει το ενδιαφέρον αμείωτο ως το φινάλε σε κορυφή και ουρά. Και οι έως τώρα κινήσεις των περισσότερων συμμετεχόντων αφήνουν την υπόσχεση για μία σεζόν ανάλογη των προηγούμενων.

Το flnews σας παρουσιάζει τους 18 μονομάχους και τα ρόστερ τους...

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

AGR

Μετά την περσινή παραμονή μέσω των μπαράζ ο πήχης μπαίνει ψηλότερα. Γίνεται προσπάθεια οργάνωσης σε όλα τα μέτωπα, βελτίωσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων, ενώ οι προσθήκες που έγιναν δείχνουν ότι οι «πράσινοι» θα εμφανιστούν καλύτεροι από πέρυσι. Όλοι στον Εύοσμο ελπίζουν ότι ο αποκλεισμός από το Κύπελλο ήταν μία κακή παρένθεση. Στον πάγκο παραμένει ο Παναγιώτης Διλμπέρης.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Αγροτικού Αστέρα.

ΑΕΛ

AEL (πηγή φωτ.: athleticlarisa.gr)

Το μεγάλο όνομα της κατηγορίας. Με αφεντικό πλέον τον Αλέξη Κούγια έβαλε πλώρη για άνοδο. Επέστρεψε στο AEL FC Arena πρωταγωνίστησε στο μεταγραφικό παζάρι και δεν θέλει τίποτε άλλο παρά διοικητική ηρεμία, ώστε να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος. Τα έως τώρα δείγματα γραφής είναι εξαιρετικά υπό τις οδηγίες του Ράτκο Ντόστανιτς.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ της ΑΕΛ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

KARDI

Πορεύεται με την ίδια πετυχημένη συνταγή και τον Σάκη Θεοδοσιάδη για 5η σεζόν στον πάγκο! Ο πρόεδρος, Βασίλης Μπούρμπος συνεχίζει στην προεδρία και παρά την οικονομική στενότητα οι Θεσσαλοί ενισχύθηκαν και δείχνουν «δεμένο» σύνολο που έχει τις βάσεις για να πάει καλύτερα σε σχέση με πέρυσι.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ της Αναγέννησης Καρδίτσας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

apoll (πηγή φωτό: goalpost.gr)

Δεδομένης της περσινής παρουσίας της ΑΕΚ στον όμιλο ο στόχος της ανόδου ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί. Ο Απόλλων, λοιπόν, καλείται να τον πετύχει φέτος. Ο Αλέκος Βοσνιάδης παρέμεινε στον πάγκο, οι μεταγραφές έδειξαν ότι οι «κυανόλευκοι βλέπουν ψηλά και αυτό μένει να φανεί στο γήπεδο. Η πορεία θα δείξει αν θα στοιχίσει το γεγονός πως δεν αποκτήθηκε επιθετικός στο φινάλε των μεταγραφών.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Απόλλωνα.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ

AXAR

Η πρόκριση σε βάρος των Τρικάλων στο Κύπελλο έδειξε ότι οι «πράσινοι» μόνο φτωχοί συγγενείς δεν θα είναι. Στηρίζουν πολλά στην έδρα τους και δείχνουν ένα level πιο πάνω από την περσινή χρονιά. Η επιτυχία αποτελεί στοίχημα και τον τεχνικό, Σίνισα Γκόγκιτς που διαδέχτηκε τον Γιώργο Βαζάκα.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Αχαρναϊκού.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ELEF

Ήταν 20 Αυγούστου όταν ο Χρήστος Γιαλιάς άδειαζε το ρόστερ και μετακόμιζε στα Τρίκαλα. Αυτόματα έπαψε να ακούγεται η λέξη άνοδος και τα αδέρφια Δημόπουλοι «έχτισαν» από την αρχή τους «σταχυοφόρους». Στόχος, φυσικά, η παραμονή για μία ομάδα που έκανε ελλιπή προετοιμασία και δεν έχει συμπληρώσει ένα μήνα προπονήσεων υπό τις οδηγίες του Θανάση Δημόπουλου.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ της Ελευσίνας.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ERG

Η παρουσία του ήταν αμφίβολη, αλλά έστω και καθυστερημένα ο Εργοτέλης αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή. Το οικονομικό πρόβλημα είναι δεδομένο, όπως στις περισσότερες ΠΑΕ, αλλά ως ομάδα που υποβιβάστηκε από τη Super League οφείλει να κοιτάξει ψηλά. Το ρόστερ γέμισε τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών και ο Γιάσμινκο Βέλιτς καλείται να δώσει στου Κρητικούς ρόλο πρωταγωνιστή.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Εργοτέλη.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

zx

Τα δύο προηγούμενα χρόνια πέτυχε τον στόχο της παραμονής και, μάλιστα, άνετα. Φέτος η Ζάκυνθος δεν θέλει να της βγει η...ψυχή. Έκανε το «μπαμ» των μεταγραφών με την έλευση Ζαϊρί, πήρε προπονητή τον παλιό γνώριμο, Καλίντ Καραμά και πέρασε περιπέτεια με την έκδοση των δελτίων. Ερώτημα πώς θα παρουσιαστεί, αφού «χτίστηκε» καθυστερημένα και δεν έδωσε δυνατά φιλικά.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ της Ζακύνθου.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

KALLI

Μετά την περσινή σωτηρία μέσω των μπαράζ διατήρησε τον κορμό και τον Νίκο Παντέλη στον πάγκο. Θέλει το κάτι παραπάνω, αλλά αν μείνει και φέτος άστεγη, τότε ο στόχος ενός καλύτερου πλασαρίσματος θα απομακρυνθεί. Εξάλλου την περασμένη χρονιά πέτυχε ένα θαύμα, αγωνιζόμενη διαρκώς μακριά από το «Ελ Πάσο».

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ της Καλλιθέας.

ΚΕΡΚΥΡΑ

kerkyra

Βγήκε ηττημένη από τις δικαστικές μάχες του καλοκαιριού και υποχρεώθηκε σε υποβιβασμό. «Χτίστηκε» για τη Super League με τον Τσιώλη προπονητή, αλλά στην πορεία όλα ανατράπηκαν. Ο Άγγελος Διγκόζης ανέλαβε λίγο πριν το τέλος των μεταγραφών και παρότι οι αποχωρήσεις ήταν λιγότερες των αναμενόμενων η εικόνα στα φιλικά έδειξε ότι οι Φαίακες πρέπει να συνειδητοποιήσουν το ταχύτερο πού βρίσκονται για να πρωταγωνιστήσουν.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ της Κέρκυρας.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ

KISSAMIKOS

Ο νεοφώτιστος της κατηγορίας. Η ομάδα από το Καστέλι μετά την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της δεν μπορεί παρά να βάλει τον πήχη στην αποφυγή του υποβιβασμού. Μεταγραφές έγιναν και αν οι ποδοσφαιριστές του Σπύρου Μπαξεβάνου δεν επηρεαστούν από το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, τότε θα διεκδικήσουν με πιθανότητες την παραμονή.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Κισσαμικού.

ΛΑΜΙΑ

LAM

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου έβαλε πωλητήριο μετά το τέλος της σεζόν, αλλά η σέντρα τον βρίσκει ξανά στο τιμόνι ως αφεντικό. Το μπάτζετ σαφώς μειωμένο σε σχέση με πέρυσι, αλλά η δυναμική των «κυανόλευκων» τους υποχρεώνει να παλέψουν για ό,τι δεν πέτυχαν πέρυσι. Ο τεχνικός, Σούλης Παπαδόπουλος είναι από τους πλέον έμπειρους στην κατηγορία και καλείται να οδηγήσει τη Λαμία σε πρωταγωνιστική πορεία.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ της Λαμίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

OLYM

Καλοκαίρι διοικητικών ανακατατάξεων πέρασαν οι «ερυθρόλευκοι», που εξέφραζαν φόβους ακόμα και για μη συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Ομάδα επιχειρηματιών βγήκε μπροστά, μεταγραφές ουσίας έγιναν, προσελήφθη προπονητής ο Απόστολος Χαραλαμπίδης και πλέον γίνεται λόγος για άνοδο με σύνθημα «Ή τώρα ή ποτέ».

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

PANAI

Έχασε πολύτιμο χρόνο μέχρι να ανακοινωθεί η συμφωνία με τον Μοχάμεντ Μορσέντι. Ο Αιγύπτιος επενδυτής έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει τον πήχη και η αποφυγή δηλώσεων ανόδου δείχνει αν μη τι άλλο σοβαρότητα. Μεγάλο μειονέκτημα, βέβαια, το γεγονός ότι ο Παναιγιάλειος ξεκίνησε πολύ καθυστερημένα προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Τζαναβάρα.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Παναιγιάλειου.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

PANAXA

Έπειτα από επτά χρόνια ο Αλέξης Κούγιας αποχώρησε και οι Αχαιοί πορεύονται με νέα διοίκηση. Αυτό και μόνο συσπείρωσε τους οπαδούς, που σκοπεύουν να στηρίξουν δυναμικά. Η προσπάθεια οργάνωσης σε όλα τα μέτωπα είναι εμφανής, ενώ έγιναν ποιοτικές μεταγραφές που μπορούν να ωθήσουν την Παναχαϊκή να έχει πρωταγωνιστική πορεία. Στον πάγκο συνεχίζει ο Δημήτρης Σπανός μετά την εξαιρετική περσινή χρονιά.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ της Παναχαϊκής.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

SERR

Έλειψε από τις επαγγελματικές κατηγορίες και τώρα που επέστρεψε δεν μπορεί παρά να ονειρεύεται την άνοδο στη Super League ως ένα από τα «βαριά» ονόματα στη Football League. Εμπειρία υπάρχει στον πάγκο (έμεινε ο Κώστας Βασιλακάκης), το ρόστερ ενισχύθηκε, η στήριξη των οπαδών αποτελεί όπλο, οπότε τα «λιοντάρια» καλούνται να δείξουν στο χορτάρι ότι είναι σε θέση να διεκδικήσουν το όνειρο.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Πανσερραϊκού.

ΤΡΙΚΑΛΑ

TRIKALA

Η έλευση του Χρήστου Γιαλιά έφερε... όλη την Ελευσίνα στα Τρίκαλα τέλη Αυγούστου. Ο νέος ιδιοκτήτης μίλησε ξεκάθαρα για άνοδο, το έμψυχο δυναμικό άλλαξε ριζικά, αλλά μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο άλλαξε και ο προπονητής. Ο Κώστας Παναγόπουλος θα διαχειριστεί ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ και αν υπάρξει υπομονή, τότε ο ΑΟΤ θα πρωταγωνιστήσει. Μεγάλο όπλο, βέβαια, η στήριξη των οπαδών.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ των Τρικάλων.

ΧΑΝΙΑ

XANIA

«Χτίστηκε» σχεδόν... δύο φορές λόγω των διοικητικών ανακατατάξεων. Ο Θωμάς Γράφας διαδέχτηκε τον Πέτρο Δημητρίου, το ρόστερ γέμισε και οι μεταγραφές δείχνουν ότι ο ΑΟΧ θέλει να πετύχει το κάτι παραπάνω μετά την περσινή άνετη σωτηρία. Βέβαια, τα νέα πρόσωπα είναι αρκετά και οι Κρητικοί θα χρειαστούν χρόνο για να αποκτήσουν την απαιτούμενη ομοιογένεια.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του ΑΟΧ.

Last modified onΠαρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2015 04:26

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep