Ουδείς ενδιαφερόμενος

Σε αδιέξοδο ο Φωκικός, καθώς κανένας δεν έδειξε ενδιαφέρον για την ομάδα κατά τη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης (27/5).

Στη σχετική ενημέρωση από την ΠΑΕ της Άμφισσας τονίζεται: «Με την παρουσία 80 περίπου μελών πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η Γενική Συνέλευση του Φωκικού στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Δελφών.

Ο Πρόεδρος, Σίμος Παπαδημητρίου αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη που συμμετείχαν στα συμβούλια όλα τα χρόνια, όλους αυτούς που βοήθησαν και τους παρευρισκομένους προέβη σε μια αναλυτική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα των 2 ετών της ομάδας στη Δ’ κατηγορία, των 2 ετών του ΤΑΠ ενώ ανέλυσε θέματα της τελευταίες 4ετιας που αφορούσαν την ΠΑΕ.

Αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις Γ.Σ, σε όλα τα Δ.Σ και στις αποφάσεις έγκρισης του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού.

Διέψευσε για το 7ψηφιο νούμερο οικονομικής βοήθειας της εταιρείας «S&B».

Με επιχειρήματα και αποδεικτικά στοιχεία που κατέθεσε στη 3μελη επιτροπή του προεδρείου απάντησε σε θέματα που έχριζαν εξηγήσεων με κύριο σημείο αναφοράς τα όσα ακούστηκαν για 7ψηφιο νούμερο οικονομικής βοήθειας της εταιρείας «S&B Bιομηχανικά Ορυκτά» που όπως αποδείχτηκε είναι κατά πολύ μικρότερο.

Ζήτησε δε από τον δημοσιογράφο Φώτη Μπελέρη να ανακαλέσει με νέο δημοσίευμα και αφού προηγουμένως επικοινωνήσει με την ίδια την εταιρεία ώστε να επιβεβαιώσει τα όσα επικαλείται ο Πρόεδρος.

Ανέφερε ακόμα για τις θυσίες που έκανε το Δ.Σ που διοίκησε την ομάδα επιτυχώς τα τελευταία 9 χρόνια αλλά και την δική του ανελλιπή και πολυέξοδη συμμετοχή ως πρόεδρος.

Αφήνω τον ερασιτέχνη χωρίς χρέη. Θα συμπαρασταθώ στη νέα διοίκηση, ειδικά το πρώτο διάστημα σε ό,τι χρειαστεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημητρίου.

Εν συνεχεία τον λόγο πήραν μέλη της Γ.Σ που μεταξύ άλλων εξήραν το έργο της διοίκησης και ευχαρίστησαν τον πρόεδρο για την προσφορά του και για τις δόξες που έζησε υπό την προεδρεία του η ομάδα.

Επιπλέον εκλέχθηκε εφορευτική επιτροπή και ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκλογής νέου Δ.Σ.

Εφόσον δεν υπήρξε ουδεμία υποψηφιότητα πλην του κ. Παλάτζα που δήλωσε ότι προσχωρεί σε «συμβούλιο Παπαδημητρίου» όλοι απευθύνθηκαν στον Πρόεδρο και ζήτησαν να ακούσουν την θέση του.

Ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε το Σώμα για τα οικονομικά βάρη που θα πάρει μαζί του τα οποία όπως είπε «είναι υπέρογκα». Είπε επίσης ότι μετά την τηλεοπτική του εμφάνιση στο «Star Kεντρικής Ελλάδας» όπου δήλωσε παραιτείται οριστικά και αμετάκλητα, κανείς δεν τον προσέγγισε ζητώντας την παραμονή του ή προσπάθησε να τον μεταπείσει σε περίπτωση που η απόφασή του αυτή ήταν αποτέλεσμα συναισθηματικής φόρτισης .

Συγκεκριμένα είπε ότι «εφόσον με αμφισβητούν στην Άμφισσα και με κατηγορούν ότι δεν εμπνέω πλέον εμπιστοσύνη - κατά δήλωση παλαιού πρόεδρου - και κάθε χρόνου το κάνω σαν το λύκο με τον τσοπάνη - κατά δήλωση πάλι παλαιού προέδρου - έχω δε απομακρύνει τον κόσμο από το γήπεδο και δεν θεωρούμαι κατάλληλος και έμπιστος, εμμένω στην αρχική μου θέση και μαζί με το συμβούλιό μου αποχωρώ οριστικά από την αγαπημένη μου ομάδα».

Στο τέλος τον λόγο πήρε η εφορευτική επιτροπή που όρισε να επαναληφθεί η Γ.Σ την επόμενη Τέταρτη, ώρα 20:00 στην ίδια αίθουσα».

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, ο Παπαδημητρίου σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο σάιτ της ΠΑΕ, τόνισε: «Mε πίεσαν να κάνω τώρα την Γενική Συνέλευση αν και εγώ έκρινα ότι πιο ορθό ήταν να γίνει σε άλλο χρόνο και τελικά επιβεβαιώθηκα αφού οδηγηθήκαμε σε αδιέξοδο.

Με πίκραναν και με λασπολόγησαν σε διάφορα δημοσιεύματα και σε συζητήσεις σε καφενεία οι συμμετέχοντες στις οποίες ούτε καν προσήλθαν στην Γ.Σ.

Είμαι αντίθετος σε ορισμένα γεγονότα που έλαβαν χώρα χθες και αφορούσαν τις αντεγκλήσεις μεταξύ μελών στη Γ.Σ με αποκορύφωμα τη λεκτική επίθεση στο δημοσιογράφο Φ. Μπελέρη που τελικά αποχώρησε από την αίθουσα. Αν και ήθελα πολύ να παραμείνει για να του θέσω κι αλλά ερωτήματα εκτός από το 7ψηφιο νούμερο της οικονομικής βοήθειας από την “S&B” που με θιγούν και έχουν γραφτεί στην εφημερίδα που εκδίδει.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι ήθελα πάντα τον φίλο μου Πανουργιά Παπαϊωάννου στον Φωκικό με όποιο τρόπο εκείνος ήθελε. Άλλωστε υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα για αυτή μου την επιθυμία έως και πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «Ώρα της Φωκίδας». Τον ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για την βοήθειά του προς την ομάδα.

Επιπλέον επαναλαμβάνω ότι ποτέ ξανά δεν παραιτήθηκα όλα αυτά τα χρόνια, ούτε ασκούσα πιέσεις τύπου «λύκος και τσοπάνης» παρά ζητούσα πάντα διάδοχη κατάσταση γιατί δε άντεχα οικονομικά. Εφόσον δεν βρισκόταν αυτή, τότε αναγκαζόμουν να συνεχίσω.

Παραιτούμαι οριστικά και από σήμερα θέλω να σταματήσουν να με λασπολογούν γιατί έχω δικαίωμα αν ζήσω ήρεμα. Για 9 χρόνια έδωσα την ψυχή μου στην ομάδα και έχω κάθε δικαίωμα να θέλω να αποχωρήσω.

Ο Φωκικός για μένα ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ η οικογένεια, το σπίτι μου, τα πάντα για μένα».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep