«Δεν είμαι ξοφλημένος»

Ο Αντώνης Πετρόπουλος μίλησε για το… come back του και τον μεγάλο στόχο του Απόλλωνα.


Συνέντευξη στην εφημερίδα «Live Sport» και τον Γιώργο Δελαγραμμάτικα έδωσε ο Αντώνης Πετρόπουλος. Ο επιθετικός του Απόλλωνα Σμύρνης έχει ξεκινήσει… φουριόζος τη σεζόν με 5 γκολ και αναφέρθηκε στο… come back του, τον στόχο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», τα ταλέντα στην κατηγορία και, φυσικά, την ιταλική εμπειρία του με τη Μπάρι. Αναλυτικά η συνέντευξή του…

Πιστεύεις πως μπορείς να ξεπεράσεις το ρεκόρ σου, αυτό της σεζόν 2013-14, όταν αγωνιζόσουν, επίσης, στον Απόλλωνα και να βγεις πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα;

«Πρωταρχικός στόχος μου είναι να ανέβει η ομάδα. Ο Απόλλων είναι ένα «καθαρό» σωματείο χωρίς οικονομικά προβλήματα. Η διοίκησή του είναι πολύ σοβαρή και οι Παναγιώτης (χορηγός) και Έκτορας (πρόεδρος) Μονεμβασιώτης λειτουργούν με επαγγελματισμό και υπερηφάνεια. Το να συνδυαστεί η επιτυχία της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία με τη δική μου, τότε αυτό θα ήταν... όνειρο».

Αφού πήρες ξανά φόρα, ήρθε η ώρα να κάνεις το... come back;

«Πέρυσι έπαιζα σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, στη δεύτερη κατηγορία Ιταλίας, με τη Μπάρι. Βρίσκω και πάλι τα πατήματά μου. Στον Απόλλωνα ήρθα καθυστερημένα και δεν έκανα αρκετά καλή προετοιμασία. Αισθάνομαι καλά, όμως και σκοράρω».

Κάποιοι σε χαρακτήρισαν «τελειωμένο», όταν πήρες μεταγραφή στους Κυανόλευκους. Είναι επιθυμία σου να τους διαψεύσεις;

«Όταν μια χρονιά δε βγαίνει σ' έναν ποδοσφαιριστή, όλοι μιλούν απαξιωτικά. Δεν είμαι ξοφλημένος. Το γήπεδο μας κρίνει όλους. Μπορεί να «πάτησα» τα 31, αλλά οι φιλοδοξίες μου δεν έχουν ταβάνι. Επειδή σέβομαι τον εαυτό μου και τις ομάδες, στις οποίες αγωνίζομαι, πάντα θα τις τιμώ κάνοντας ό,τι μπορώ».

Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον πρώην τεχνικό της ομάδας, Δημήτρη Σπανό και τώρα αυτή με τον Άκη Μάντζιο;

«Ποτέ στο παρελθόν δεν είχα συνεργαστεί ούτε με τον Σπανό, ούτε με τον Μάντζιο. Είναι πραγματικά αξιόλογοι προπονητές και έχουμε άριστη σχέση. Ο Μάντζιος, ωστόσο, έχει πολλές παραστάσεις από τη Superleague. Η ομάδα αποδίδει καλύτερα μαζί του. Αν πετύχουμε, όμως, τον στόχο μας, θα έχουν βάλει όλοι το λιθαράκι τους».

Είναι κίνητρο για εσένα να παίξεις 2η φορά με τον Απόλλωνα στη μεγάλη κατηγορία;

«Οπωσδήποτε. Είχα να παίξω Β' Εθνική σχεδόν 10 χρόνια, από το Χαϊδάρι. Πρέπει να υπάρχουν ομάδες σαν τον Απόλλωνα στη Superleague, ώστε να ενισχυθεί το πρωτάθλημα».

Βρήκες την Ιθάκη σου στη Ριζούπολη;

«Ενδεχομένως. Περνάω καλά εδώ και αποδίδω, γιατί δεν υπάρχουν προβλήματα. Είναι πολύ βασικός παράγοντας η οικονομική τάξη».

Οι μεγάλες ελληνικές ομάδες δε θέλουν να βασίζονται, κατά κύριο λόγο, σε Έλληνες επιθετικούς. Σχολίασε μου το γεγονός ότι στην πρώτη τετράδα των σκόρερ της Football League είναι μόνο Έλληνες.

«Αν δεν παίξεις, πώς θα αποδείξεις; Το ένα φέρνει το άλλο. Είναι λογικό να διακρίνονται στη Football League πιο πολλοί. Οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν, αν και, πλέον, δε γίνεται το «πανηγύρι» με τους ξένους».

Ως πιο ώριμος και έμπειρος τι συμβουλεύεις τους νεαρούς του Απόλλωνα; Κυρίως για τη νοοτροπία τους, την εξωαγωνιστική τους συμπεριφορά. Τι χρειάζεται να έχει κάποιος, για να έχει διάρκεια η καριέρα του;

«Στη Β’ Εθνική υπάρχουν ταλέντα. Γενικά εστιάζουμε στον επιθετικό, αλλά δε θα έπρεπε. Στον Απόλλωνα έχουμε νεαρούς που ξεχωρίζουν, όπως ο Αλμπάνης, ο Κάσσος, ο Βαλεριάνος και ο Τσιάρας. Πρέπει να έχουν υπομονή, όμως και να είναι προσγειωμένοι. Τα πέντε βασικά στοιχεία, για να πετύχει κάποιος είναι να έχει υπομονή, πίστη στον εαυτό του, θέληση, τύχη και ταλέντο».

Πες μου δυο πράγματα για το εγχείρημα του εξωτερικού, με την Μπάρι.

«Αν ήμουν πιο μικρός, θα επιδίωκα να πάω νωρίτερα. Μού ήρθε, ωστόσο, πολύ αργά το «πακέτο». Όταν ήρθε, όμως, δεν κοίταξα πίσω. Θεωρώ πως πρέπει να είναι πάντα καλύτερη μία πρόταση από αυτή που ήδη έχεις, για να μετακινηθείς. Η Μπάρι, λοιπόν, με κάλυπτε πλήρως. Είχε 17.000 διαρκείας και συνολικά 25.000 φίλαθλοι παρακολουθούσαν εντός έδρας αγώνες μας. Και ήταν Β’ Εθνική. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Είχαμε εστιατόρια, βοηθητικά. Έγινε, όμως, αλλαγή προπονητή και δεν κατέγραψα αρκετές συμμετοχές».

Σχολίασέ μου το γεγονός ότι διορίστηκες, όπως και άλλοι αθλητές, στο Δημόσιο. Θα «εκμεταλλευτείς» τη θέση σου στο μέλλον ή θα συνεχίσεις να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

«Ο διορισμός προήλθε από τις διακρίσεις μου με τις μικρές Εθνικές ομάδες. Όποιος ενδιαφερόταν έκανε τα χαρτιά του. Δεν έχω ασχοληθεί, όμως, περαιτέρω με αυτό. Στο μέλλον, θα μού άρεσε να προπονώ παιδιά. Ξεκίνησα από πολύ χαμηλά, από το Β’ τοπικό, από το Παλαιό Φάληρο και θέλω να τα βοηθήσω με τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου».

Last modified onΤετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2017 03:22

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep