«Εκτός Football League ο Σφακιανάκης»

Ο Γιάννης Αβραντίνης υποστήριξε ότι ο Στέλιος Σφακιανάκης δεν μπορεί να ηγείται πλέον του συνεταιρισμού της Football League.

Μία από τις 11 ΠΑΕ που υπέγραψαν το ψήφισμα για την αποχώρηση του προεδρείου της Football League είναι η Καλλιθέα. Ο εκπρόσωπος των μετόχων της ΠΑΕ, Γιάννης Αβραντίνης μίλησε στο FL News σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία και σημείωσε ότι ο πρόεδρος, Στέλιος Σφακιανάκης με τις ενέργειές του έχει θέσει εαυτό εκτός διοργανώτριας.

Αρχικά ο Αβραντίνης ανέφερε:

«Με τις ενέργειές του ο κύριος Σφακιανάκης μας έχει φέρει σε αντιπαράθεση με αντιμαχόμενες παρατάξεις της ΕΠΟ και με την Πολιτεία. Με τον χειρισμό των δήθεν χορηγιών και τηλεοπτικής στέγης που υποτίθεται είχε εξασφαλισμένα, έχει θέσει εαυτό εκτός Football League. Όταν 11 στις 14 ομάδες ζητούν την αποπομπή όλου του προεδρείου, οι κύριοι Σφακιανάκης, Λυχναράς μόνο που κάθονται δείχνουν ότι δεν σέβονται την ισχυρή πλειοψηφία».

Σχετικά με το ψήφισμα και τη δήλωση Σφακιανάκη ότι είναι αντικαταστατικό, είπε:

«Αυτά τα περί καταστατικού είναι αστειότητες. Το καταστατικό είναι σαν το Σύνταγμα και το ξεφτιλίζουν όταν παίρνουν τέτοιες στάσεις, τη στιγμή που υπάρχει εκφρασμένη άποψη από τα σωματεία. Υποσχέθηκε τηλεοπτικά, χορηγίες, δεν έχει λύση και κάθεται. Η Καλλιθέα δεν τα έχει με κανέναν, λύσεις ψάχνει».

Αν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα το προσεχές Σαββατοκύριακο:

«Δεν γίνεται να οριστεί πρωτάθλημα χωρίς πιστοποιητικά από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Και τη στιγμή που η ΕΕΑ μετέθεσε την εξέταση των φακέλων για την επόμενη Πέμπτη, το πρωτάθλημα δεν μπορεί να διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα πάρουμε τη Δευτέρα. Αυτό προκύπτει και από την εκφρασμένη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΕΠΑΕ, του κυρίου Βουγίδη, ο οποίος λέει ότι χρειάζονται πέντε εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη συμπεριλαμβανομένης και της ημέρας ορισμού.

Και με τον προηγούμενο ορισμό που έκανε, έδειξε επιπολαιότητα και ότι δεν μπορεί να ηγείται του συνεταιρισμού και, ειδικά στην παρούσα κατάσταση με αυτές συγκυρίες. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το οικονομικό, είναι σαθρό το περιβάλλον. Και αυτός παρότι το γνώριζε, ήρθε και μας διαβεβαίωνε… Αποδείχτηκε ότι ούτε τους νόμους ξέρει, ούτε σέβεται και κανέναν. Μας έλεγε για διαφάνεια και διαύγεια και πηγαίνει παντού μόνος του και δεν ξέρει κανείς τίποτα. Ανακοινώνει αποφάσεις χωρίς να τις περάσει από ψήφισμα».

Για τα τηλεοπτικά και τις επαφές με τη Nova:

«Ήταν πρόταση της Football League στη Nova. Αυτά είναι αστειότητες. Μακάρι να ήταν η πραγματικότητα και ας κάναμε και εμείς την πρόταση. Δεν μας έχει πει στη συνέχεια τι έγινε.

Λένε ότι η Καλλιθέα κάνει αντιπολίτευση. Εμείς δεν διεκδικούμε την προεδρία. Διεκδικούμε το καλό και το σωστό για όλες ομάδες, ώστε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί σε πλαίσια ισοτιμίας. Η επιτροπή δεν γίνεται για να διοικήσει, αλλά για να υπάρχει πραγματική εκπροσώπηση και να λέμε τα πράγματα όπως έχουν. Ζητούν χωρίς λύσεις να προχωρήσουμε για να διαλυθεί το πρωτάθλημα και να γίνει αναξιόπιστο».

Τέλος αναφέρθηκε και στον ΠΣΑΠ, λέγοντας:

«Πρέπει να πάρει θέση και ο ΠΣΑΠ. Οι ομάδες όλες θέλουν να είναι συνεπείς, αλλά πώς να το καταφέρουν όταν παρακρατούνται από τα μέλη έσοδα από το 2012 και δεν αποδίδονται; Πρέπει και ο ΠΣΑΠ να βοηθήσει, δεν είναι μόνο για να διεκδικεί».

Last modified onΚυριακή, 23 Οκτώβριος 2016 12:07

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep