«Μίνι πρωταθλητής ο 6ος»

Ο τεχνικός της Σπάρτης, Σωτήρης Αντωνίου, μιλά στο flnews και εύχεται να είναι η ομάδα του η ευχάριστη έκπληξη της Football League.

Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, η ομάδα της Σπάρτης επιστρέφει στη Football League και ο προπονητής της, Σωτήρης Αντωνίου, μιλάει στο flnews για την περσινή επιτυχία, την… εξελιγμένη συνταγή, που θα ακολουθήσουν οι Λάκωνες, την κατηγορία και το προσεχές πρωτάθλημα, ενώ εύχεται η δική του ομάδα να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη.

-Μετά από πολλά χρόνια η ομάδα της Σπάρτης επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία. Γύρισε, για να καθιερωθεί;
«Η περσινή σεζόν ήταν για εμένα και για τη Σπάρτη ιδιαίτερη. Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες, η ομάδα επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία. Προσωπικά, θεωρώ πως οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και η φιλοδοξία μου εκπληρώθηκε. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και να προσφέρουμε ξανά χαρά στον κόσμο. Να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών, επίσης, παίζοντας, παράλληλα, ελκυστικό ποδόσφαιρο. Η καθιέρωση, βεβαίως, αποτελεί στόχο μας, αλλά προς το παρόν δε μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Ασφαλέστερα θα μπορούμε να τοποθετηθούμε, όταν θα ολοκληρωθεί το ρόστερ, για να έχουμε πλήρη εικόνα. Να μη ξεχνάμε, ωστόσο, πως η Σπάρτη είναι μία μικρή επαρχιακή πόλη και η ομάδα είναι νεοφώτιστη. Παρ’ όλα αυτά, οι φίλαθλοί μας διψούν για το ποδόσφαιρο και αγαπούν πολύ το σύλλογο. Είμαι σίγουρος πως θα τους έχουμε στο πλευρό μας, όπως πάντα».

-Πώς να περιμένουμε τη Σπάρτη την προσεχή σεζόν; Θα έχει κοινά στοιχεία με την περσινή ή αφού η ομάδα άλλαξε κατηγορία, θα πρέπει να αλλάξει και στοιχεία;
«Από την περσινή σεζόν έμειναν εννέα ποδοσφαιριστές. Θα «χτίσουμε» πάνω σε αυτούς και στη φιλοσοφία, που ακολουθήσαμε πέρυσι και μας οδήγησε στην επιτυχία. Θα έχουμε ξανά ταυτότητα νικητή, θα μαχόμαστε έως το τελευταίο λεπτό σε όλα τα ματς. Έχουμε προσθέσει ποιότητα και έχουμε νεαρά παιδιά. Η φετινή Σπάρτη θα είναι η εξέλιξη της περσινής».

-Κάθε χρόνο αναρωτιόμαστε, εάν θα δηλώσουν όλες οι ομάδες συμμετοχή στο πρωτάθλημα, αν θα αποχωρήσουν κάποιες, αφού ξεκινήσει αυτό ή αν εκείνες, που θα υποβιβαστούν, θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Κάντε μου ένα σχόλιο για τη Football League…
«Ελπίζω να αποφευχθούν τα περσινά φαινόμενα και ευελπιστώ να τερματίσουν όλες οι ομάδες. Περιμένω, πάντως, περισσότερο ανταγωνιστικό, σε σχέση με το τελευταίο, το φετινό πρωτάθλημα της Football League. Ο Άρης και ο ΟΦΗ τού δίνουν αίγλη, ενώ υπάρχουν και 3 ομάδες ακόμα, που έχουν επενδύσει πάρα πολλά χρήματα και έτσι ο πήχης έχει ανέβει. Θεωρώ πως όποια ομάδα τερματίσει 6η θα είναι… μίνι πρωταθλήτρια».

-Είστε από τους ελάχιστους τεχνικούς, που παρέμειναν στις ομάδες, στις οποίες ήταν την περσινή σεζόν. Ένας προπονητής θα πρέπει να στηρίζεται και στις αποτυχίες, όχι μόνο στις επιτυχίες, έτσι δεν είναι…;
«Εννοείται. Ο προπονητής χρειάζεται στήριξη, αλλά και αυτή εξαρτάται από τα αποτελέσματά του και τη δουλειά του. Ο καθένας κρίνεται με βάση αυτά. Φέρουμε μεγάλη ευθύνη».

-Ποιές ομάδες θεωρείτε πως είναι φαβορί για την άνοδο και ποιά πιστεύετε πως μπορεί να είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος;
«Ο Άρης νομίζω πως αποτελεί μία κατηγορία μόνος του. Από εκεί και πέρα ο ΟΦΗ, τα Τρίκαλα, ο Απόλλων και η Λαμία έχουν από 25% πιθανότητες, για να καταλάβουν τη δεύτερη θέση. Προβλέπω, πάντως, να είναι πρωτάθλημα 2-3 ταχυτήτων, όπως συνήθως. Όσον αφορά στην έκπληξη, ελπίζω να είναι η Σπάρτη. Είναι πολύ δύσκολο, ωστόσο, να μπει μία -εκτός από αυτές, που θα διεκδικήσουν την άνοδο- ομάδα… σφήνα για τον προβιβασμό, δε μού φαίνεται ρεαλιστικό αυτό. Η απόκλιση είναι πολύ μεγάλη λόγω των μπάτζετ και των ρόστερ. Θα ήταν, όμως, πάρα πολύ όμορφο, αν συμβεί αυτό».

-Θέλετε να κάνετε ένα τελευταίο σχόλιο;
«Εύχομαι να έχουμε ένα όμορφο, ποιοτικό, ανταγωνιστικό, χωρίς ενστάσεις πρωτάθλημα. Χωρίς όλα αυτά, που αμαυρώνουν τη Football League. Και εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν ψυχική και σωματική υγεία, ενώ στους φιλάθλους να έχουν καθαρό μυαλό και σωστή κρίση».

Last modified onΔευτέρα, 15 Αύγουστος 2016 19:29

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep