«Δεν φοβηθήκαμε ποτέ»

Ο Γιώργος Σκαθαρούδης μίλησε στο flnews για την επιτυχημένη συνταγή που οδήγησε την Αναγέννηση Καρδίτσας στην παραμονή.

Για 3η διαδοχική σεζόν η Αναγέννηση Καρδίτσας πέτυχε τον στόχο της παραμονής στη Football League. Η θεσσαλική ομάδα παρότι το καλοκαίρι μείωσε το μπάτζετ, κλείδωσε την παρουσία της στο πρωτάθλημα και την επόμενη σεζόν τέσσερις στροφές πριν το φινάλε. Η επίτευξη του στόχου, μάλιστα, όπως δήλωσε ο Γιώργος Σκαθαρούδης στο flnews, ήταν αποτέλεσμα του κλίματος που επικρατούσε στην ΑΣΑ όλη τη σεζόν και της φιλοσοφίας του προπονητή, Σάκη Θεοδοσιάδη, ο οποίος κρατά τόσα χρόνια τους «κιτρινόμαυρους» σε αυτό το επίπεδο.

Ο 24χρονος επιθετικός, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Καμπανιακό και ακολούθως αγωνίστηκε σε Βέροια, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Ζάκυνθο, Τύρναβο, Αχαρναϊκό, πήγε το καλοκαίρι στην Αναγέννηση και με 20 συμμετοχές και 2 τέρματα βοήθησε στην επίτευξη του στόχου. Στη συνέντευξή του στο flnews υποστήριξε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ποτέ δεν φοβήθηκαν αν θα μείνει η ΑΣΑ στην κατηγορία. Μίλησε ακόμα για το στοίχημα στη Football League, τη φετινή σεζόν και το ποδοσφαιρικό του μέλλον...

Κρίνεις επιτυχημένη τη φετινή πορεία της Αναγέννησης;

«Το έργο του μιλάει από μόνο του. Είναι ο μοναδικός στη Β' Εθνική που έχει καταφέρει να είναι πέντε χρόνια σε μια ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να πάει ένας σύλλογος μπροστά. Είναι τόσα χρόνια εδώ και έχει περάσει τη φιλοσοφία του. Αυτό έχει κρατήσει την Αναγέννηση τόσα χρόνια σε αυτό το επίπεδο»

«Η Αναγέννηση ξεκίνησε φέτος με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, φιλόδοξους ποδοσφαιριστές και με το τοπικό στοιχείο έντονο. Σ' αυτό, βέβαια, έπαιξε ρόλο ο προπονητής μας, Σάκης Θεοδοσιάδης. Είναι η φιλοσοφία του αυτή, να δουλεύει με νεαρούς και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές. Δουλέψαμε πολύ. Βγήκε η δουλειά στο γήπεδο και σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι ήμασταν μια οικογένεια από την αρχή».

Ο Σάκης Θεοδοσιάδης είναι και ο μακροβιότερος σε ομάδα της Football League...

«Είναι πολύ καλός προπονητής, νέος και φιλόδοξος. Έχει πολύ μέλλον μπροστά του. Το έργο του μιλάει από μόνο του. Είναι ο μοναδικός στη Β' Εθνική που έχει καταφέρει να είναι πέντε χρόνια σε μια ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να πάει ένας σύλλογος μπροστά. Αγαπάει αυτό που κάνει και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο για να φτάσει η Αναγέννηση εδώ που έφτασε.

«ΑΕΛ και Κέρκυρα είχαν τις πιο σταθερές ομάδες. Προσωπικά μου άρεσε και ο Απόλλων Σμύρνης, απλά είχε το θέμα με την Ελευσίνα και θεωρώ έμειναν εκεί. Τους επηρέασε πολύ ψυχολογικά. Διαφορετικά θα πάλευε για να μπει στη δυάδα»

Από το καλοκαίρι που ξεκινήσαμε προετοιμασία είχαμε μία φιλοσοφία, του συγκεκριμένου προπονητή. Αν αυτό αλλάξει σε μία ομάδα με μία πιθανή αλλαγή, τότε και οι ποδοσφαιριστές δυσκολεύονται. Είναι τόσα χρόνια εδώ και έχει περάσει τη φιλοσοφία του. Αυτό έχει κρατήσει την Αναγέννηση τόσα χρόνια σε αυτό το επίπεδο.

Κακά τα ψέματα, οι ποδοσφαιριστές είναι νεαροί, το μπάτζετ μικρό και σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα έχει πολύ καλές πορείες. Ο πρόεδρος, Βασίλης Μπούρμπος παλεύει και είναι κοντά στην ομάδα. Προβλήματα υπάρχουν παντού, αλλά εδώ όσο μπορεί είναι συνεπής. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο αυτό και υπάρχει οργάνωση».

Θεωρείς το φετινό πρωτάθλημα χειρότερο από τα προηγούμενα δεδομένων των προβλημάτων;

«Ο τρόπος που χάσαμε στα Τρίκαλα μας πείραξε πολύ. Μία ακόμα δύσκολη φάση της ομάδας ήταν η ήττα από την Παναχαϊκή. Από εκεί αρχίσαμε να σκεφτόμαστε «λες κι εμείς να μπούμε σε περιπέτειες;». Είχαμε, όμως πολύ εμπιστοσύνη στην ομάδα και ήμασταν σίγουροι ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας»

«Είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με πέρυσι. Φέτος είναι ένας όμιλος, όπως η παλιά Β' Εθνική. Αν δεν έπεφταν και οι Εργοτέλης, Ολυμπιακός Βόλου θα είχαμε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Θα μπορούσε να είναι και καλύτερο, όπως σε πιο παλιές χρονιές, αλλά είχε ανταγωνιστικές ομάδες. Κανένα παιχνίδι δεν ήταν εύκολο».

Οι ΑΕΛ, Κέρκυρα δίκαια βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις;

«Ναι, είχαν τις πιο σταθερές ομάδες. Προσωπικά μου άρεσε και ο Απόλλων Σμύρνης, απλά είχε το θέμα με την Ελευσίνα και θεωρώ έμειναν εκεί. Τους επηρέασε πολύ ψυχολογικά. Διαφορετικά θα πάλευε για να μπει στη δυάδα».

Στη μάχη της σωτηρίας τι προβλέπεις;

«Όσο και να πεινάς, αν είσαι σαν άνθρωπος δίκαιος και σωστός δεν θα πας να κάνεις αυτό το πράγμα. Καλύτερα να σταματήσεις το ποδόσφαιρο και να πας να κάνεις μια άλλη δουλειά. Όλοι ξέρουμε πού πάμε και αν στην ομάδα που είμαστε θα πληρωνόμαστε ή όχι»

«Θα παλέψει η Ζάκυνθος με την Ελευσίνα. Είναι και ο Αγροτικός Αστέρας, αλλά η σωτηρία θα παιχτεί μεταξύ των δύο πρώτων ομάδων. Αν αφαιρεθούν και οι βαθμοί που λένε από τη Ζάκυνθο, τότε θα έχει σαφές προβάδισμα ο Πανελευσινιακός. Θα γίνει μάχη μέχρι την τελευταία αγωνιστική».

Η καλύτερη στιγμή φέτος με την ΑΣΑ και η χειρότερη;

«Η καλύτερη ήταν η νίκη απέναντι στα Τρίκαλα. Είχε έρθει πολύς κόσμος στο γήπεδο και ήταν ένα γειτονικό ντέρμπι με ιδιαιτερότητες. Το χάρηκε ο κόσμος και εμείς οι παίκτες. Η πιο δύσκολη πιστεύω, ήταν το παιχνίδι στα Τρίκαλα, όπου ο τρόπος που χάσαμε μας πείραξε πολύ. Ήμασταν ανώτεροι και με κάποια διαιτητικά λάθη χάσαμε άδικα.

«Είχα κάποιες επαφές με ελληνικές ομάδες και με δύο από την Κύπρο. Θα μιλήσω, βέβαια και με την Αναγέννηση. Με εμπιστεύτηκε η ομάδα και θέλω να μιλήσω με τη διοίκηση πρώτα»

Μία ακόμα δύσκολη φάση της ομάδας ήταν η ήττα από την Παναχαϊκή. Από εκεί αρχίσαμε να σκεφτόμαστε «λες κι εμείς να μπούμε σε περιπέτειες;». Αν κερδίζαμε θα είχαμε «καθαρίσει» με την υπόθεση σωτηρία. Είχαμε, όμως πολύ εμπιστοσύνη στην ομάδα και ήμασταν σίγουροι ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Θέλεις να κάνεις ένα σχόλιο για τη δήλωση του Ανδρούτσου ότι «το μόνο έσοδο έχει καταντήσει να είναι το στοίχημα;».

«Όταν το στοίχημα είναι στο ποδόσφαιρο πάντα θα υπάρχουν υποψίες. Βλέπεις ένα περίεργο αποτέλεσμα που μπορεί να είναι φυσιολογικό, αλλά επειδή έχει μπει το στοίχημα πάει το μυαλό σου κατευθείαν εκεί. Δεν ξέρω πώς βγάζουν αυτά τα «ύποπτα». Παράδειγμα στη Λαμία, χάσαμε στο 90' με ανύπαρκτο πέναλτι και αυτό το το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε ύποπτο. Αν ήταν κάτι, θα το κάναμε τελευταία στιγμή;».

Συμφωνείς με την άποψη ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων έχουν στραφεί στο στοίχημα;

«Ένας που μπορεί να παίξει και σε μεγάλη κατηγορία είναι ο σέντερ φορ, Νίκος Τσούκαλος. Έχει ταλέντο και μπορεί να παίξει και πιο ψηλά. Και ο Καραχάλιος από τον Ολυμπιακό και ο Μαυριάς είναι ταλέντα και μπορούν να κάνουν το άλμα»

«Όσο και να πεινάς, αν είσαι σαν άνθρωπος δίκαιος και σωστός δεν θα πας να κάνεις αυτό το πράγμα. Καλύτερα να σταματήσεις το ποδόσφαιρο και να πας να κάνεις μια άλλη δουλειά. Όλοι ξέρουμε πού πάμε και αν στην ομάδα που είμαστε θα πληρωνόμαστε ή όχι».

Το συμβόλαιό σου λήγει. Η επόμενη σεζόν πού θα σε βρει;

«Είχα κάποιες επαφές με ελληνικές ομάδες και με δύο από την Κύπρο. Είναι συνεπείς οικονομικά και σε πολύ καλό επίπεδο οργανωτικά. Η β' κατηγορία, βέβαια, δεν είναι όπως η Football League, αλλά αν κάνεις μία καλή χρονιά, μπορείς να ανέβεις στην πρώτη κατηγορία. Θα μιλήσω, βέβαια και με την Αναγέννηση. Με εμπιστεύτηκε η ομάδα και θέλω να μιλήσω με τη διοίκηση πρώτα».

Την επόμενη σεζόν πιστεύεις ότι θα είναι καλύτερο το πρωτάθλημα της Football League;

«Σίγουρα. Και ο Απόλλων και τα Τρίκαλα θα πάνε να βγουν. Θα υπάρχουν ιστορικές ομάδες, ενώ και αυτές που ανεβαίνουν από τη Γ' Εθνική δείχνουν οργανωμένες και πάνε να κάνουν κάτι καλό. Ελπίζω να μη γίνει αυτό που έγινε φέτος. Όταν βλέπεις ιστορικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Εργοτέλης να τα παρατάνε, φαίνεται ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αρχίσει και πέφτει».

Αν φύγεις από την Αναγέννηση ποιον από τους ποδοσφαιριστές θα ήθελες να έχεις συμπαίκτη σου;

«Όπου πήγαμε οι οπαδοί ήταν μαζί μας. Η Καρδίτσα έχει πολύ κόσμο. Αν μαζευτεί όπως ήταν τα παλιά τα χρόνια, θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Αν σε κάθε ματς έχουμε τρεις, τέσσερις χιλιάδες όπως στο ματς με τα Τρίκαλα θα πηγαίνει η ομάδα ακόμα καλύτερα»

«Ο καθένας έβαλε το δικό του λιθαράκι. Όλοι είναι νέοι και φιλόδοξοι. Ένας που μπορεί να παίξει και σε μεγάλη κατηγορία είναι ο σέντερ φορ, Νίκος Τσούκαλος. Έχει ταλέντο και μπορεί να παίξει και πιο ψηλά. Έχουμε κι άλλους. Και ο Καραχάλιος από τον Ολυμπιακό και ο Μαυριάς είναι ταλέντα και μπορούν να κάνουν το άλμα. Αυτό πήγε μπροστά την ομάδα. Είμαστε όλοι νέοι φιλόδοξοι, παίζουμε για την ομάδα και έχουμε τη δίψα να κάνουμε κάτι καλύτερο».

Η στήριξη του κόσμου ήταν ικανοποιητική φέτος;

«Μας έχουν βοηθήσει πολύ και κυρίως στα εκτός που δύσκολα βλέπω σε ομάδες να ακολουθούν. Όπου πήγαμε ήταν μαζί μας. Η Καρδίτσα έχει πολύ κόσμο. Αν μαζευτεί όπως ήταν τα παλιά τα χρόνια, θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Αν σε κάθε ματς έχουμε τρεις, τέσσερις χιλιάδες όπως στο ματς με τα Τρίκαλα θα πηγαίνει η ομάδα ακόμα καλύτερα. Και για τον ποδοσφαιριστή είναι επιπλέον κίνητρο όταν βλέπει γεμάτες εξέδρες».

Η καλύτερή σου σεζόν ποια ήταν στη Football League;

«Με τη Ζάκυνθο τη σεζόν 2013-14. Ήμασταν και εκεί νεανικό ρόστερ με προπονητή τον Κολονέλο που ήταν φιλόδοξος. Είχαμε οικονομικά προβλήματα, αλλά ήμασταν μια οικογένεια. Αυτό που μας κράτησε ήταν ότι όλοι ήμασταν μια γροθιά και παίζαμε για τη φιλοδοξία. Ήταν και ο κόσμος κοντά, υπήρχε ενθουσιασμός και είχαμε μείνει πολύ άνετα στην κατηγορία».

Last modified onΣάββατο, 14 Μάιος 2016 12:36

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep