Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 991

Από τερματοφύλακας… σέντερ φορ

Ο Χρήστος Βορύλλας μίλησε στο flnews για τη φετινή σεζόν του στην Παναχαϊκή που τον έκανε να αλλάξει… θέση

Το όνειρο του Χρήστου Βορύλλα να παίξει στην Παναχαϊκή πραγματοποιείται με έναν διαφορετικό τρόπο από ότι το είχε φανταστεί. Ο 18χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το καλοκαίρι με τους «κοκκινόμαυρους» και τις τελευταίες αγωνιστικές βρέθηκε να παίζει βασικός. Όχι όμως κάτω από τα δοκάρια, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά ως επιθετικός, ελλείψει εναλλακτικών λύσεων. Μετρά 6 συμμετοχές φέτος, παίζοντας μόλις μια φορά στη θέση του και γράφει τη δική του ιστορία. Ο Βορύλλας μίλησε στο flnews για την φετινή περιπέτεια της Παναχαϊκής, αλλά και τη δική του εμπειρία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει την ομάδα του.

Εχεις έξι συμμετοχές στη Football League, αλλά μόνο η μια είναι ως τερματοφύλακας. Πως σου φαίνεται αυτό;

«Είναι αλήθεια πως είναι παράξενο να αγωνίζομαι ως επιθετικός, αλλά αυτές είναι οι ανάγκες της ομάδας. Έχουμε μείνει λίγοι στο ρόστερ της Παναχαϊκής και είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε ως το τέλος. Προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα, παίζω στην επίθεση, προσπαθώντας να μάθω όσο περισσότερα μπορώ για τη θέση και να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου ως τερματοφύλακας».

Στις προπονήσεις εσύ γυμνάζεται μαζί με τους τερματοφύλακες ή με την υπόλοιπη ομάδα;

«Φέτος έκανα αρχικά προπόνηση ως τερματοφύλακας, ακόμα κι όταν ο Στάθης Σταθόπουλος αναγκάστηκε να με βάλει ως αλλαγή σε παιχνίδια για να παίξω στην επίθεση. Στα τελευταία παιχνίδια, όπου αγωνίζομαι στη βασική ενδεκάδα ως φορ, προπονούμαι μαζί με την ομάδα, καθώς ο Ηλίας Φυντάνης θέλει να συνηθίσω τη θέση».

Τι συμβουλές σου δίνει;

«Ο προπονητής γνωρίζει πως είμαι λύση… ανάγκης για την ενδεκάδα και προσπαθεί να με βοηθήσει για να κρατάω τη θέση μου στο γήπεδο. Μου δείχνει πώς να κινούμαι με και χωρίς την μπάλα».

Εσύ όμως δεν σκέφτεσαι να αλλάξεις θέση έτσι;

«Όχι, εγώ είμαι τερματοφύλακας και ως τέτοιος θέλω να κάνω καριέρα. Αυτή η εμπειρία με βοηθά να εξελιχθώ ως ποδοσφαιριστής, βλέποντας τι γίνεται από την θέση απέναντί μου. Αλλά προτιμώ να μείνω κάτω από τα δοκάρια. Ο ρόλος του επιθετικού είναι πιο δύσκολος και απαιτεί περισσότερο τρέξιμο».

Τους τελευταίους μήνες στην Παναχαϊκή ζείτε πρωτόγνωρες καταστάσεις, καθώς έχετε μείνει 15 παίκτες, αλλά παλεύετε για την παραμονή στην κατηγορία. Πως το βιώνεις αυτό;

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στην ομάδα, αλλά έχουμε δεθεί μεταξύ μας και είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα ως το τέλος. Ξέραμε από την αρχή πως έχουμε μια νεανική ομάδα, με χαμηλό μπάτζετ, αλλά από τον Ιανουάριο και μετά μείναμε λίγοι στην ομάδα. Έχουμε μπροστά μας πέντε παιχνίδια και θα παλέψουμε για να κρατήσουμε την Παναχαϊκή στην κατηγορία. Ακόμα κι αν παίζουμε οι ίδιοι σε κάθε παιχνίδι. Εξάλλου το δείξαμε και στη Ριζούπολη».

Πήρατε ένα πολύτιμο βαθμό από τον Απόλλωνα. Αυτό σας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια;

«Ο Απόλλων έδειξε πως είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα και εμείς καταφέραμε να αποσπάσουμε την ισοπαλία. Αυτός ο βαθμός μπορεί να αποδειχτεί «χρυσός» στη συνέχεια, καθώς η μάχη μας για την παραμονή συνεχίζεται. Αλλά ήταν μια επιβράβευση για την προσπάθειά μας, σε ένα παιχνίδι που κάναμε τρεις αλλαγές, με παίκτες που κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται ούτε στην αποστολή, λόγω τραυματισμών».

Εσύ πως βλέπεις το μέλλον σου;

«Αγαπώ την ομάδα κι αν καταφέρει να μείνει στην κατηγορία, θα μείνω κι εγώ. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι να βοηθήσω την Παναχαϊκή να πετύχει τον στόχο της. Εχω συμβόλαιο με την ομάδα και θέλω να μείνω. Εχω δεθεί πολύ με την Παναχαϊκή και τους συμπαίκτες μου και κάποιοι από εμάς θα μείνουμε εδώ».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep