«Προτιμούν το τοπικό και τη δουλειά»

Ο «μηχανικός φυσικών πόρων» του Πανελευσινιακού, Χρήστος Βουρβαχάκης, μιλά για τη ρήξη χιαστών που υπέστη και τις δυσκολίες της Football League και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Χρήστος Βουρβαχάκης ήταν ο άτυχος του εφετινού Πανελευσινιακού. Ο Κρητικός στόπερ τραυματίστηκε στην εκτός έδρας εξ αναβολής αναμέτρηση με την Παναχαϊκή. Διαγνώστηκε ότι υπέστη ρήξη χιαστών. Μια δυσάρεστη εξέλιξη όχι μόνο αγωνιστικά για τον ίδιο και για την ομάδα του, αλλά και πισωγύρισμα σχετικά με τη θέλησή του να κάνει μεταπτυχιακό. Ο 27χρονος σπούδασε μηχανικός φυσικών πόρων και περιβάλλοντος και ενώ είχε κάνει τις αιτήσεις του για να συνεχίσει τις σπουδές στην Αθήνα, παράλληλα με το ποδόσφαιρο, όλα πήγαν πίσω με τον τραυματισμό. Ο Ρεθυμνιώτης κεντρικός αμυντικός μίλησε στο flnews για την περιπέτεια που βίωσε, καταθέτει τις απόψεις του για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους παίκτες με την κατάσταση που επικρατεί πάνε επίτηδες στο τοπικό ή στη Γ' Εθνική «αφού τους εξασφαλίζουν και μια δουλειά».

- Πώς κυλά ο τραυματισμός σου;
«Έχω κάνει την επέμβαση εδώ και έξι εβδομάδες και καθημερινά προσπαθώ να δυναμώσω το αριστερό γόνατο. Κάνω τις θεραπείες που πρέπει και ελπίζω γρήγορα να επιστρέψω στο γήπεδο υγιής».

- Η εξέλιξη αυτή ήρθε σε μια περίοδο που ετοιμαζόσουν να συνεχίσεις τις σπουδές σου....
«Είχα στείλει διάφορες αιτήσεις και βιογραφικά, καθώς ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές. Πήρα πτυχίο ως μηχανικός φυσικών πόρων και περιβάλλοντος και ήθελα να συνεχίσω να κάνω κάτι πάνω σε αυτό, ή έστω παραπλήσιο...».

- Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζει κανείς σπουδές και επαγγελματικό ποδόσφαιρο;
«Αν υπάρχει θέληση και πίστη, όλα γίνονται. Εγώ ήξερα ότι κάποια στιγμή το ποδόσφαιρο έχει ημερομηνία λήξης και γνώριζα ότι πρέπει να έχω μια βάση για κάτι διαφορετικό. Ήταν και οικογενειακή συμβουλή, την οποία θεώρησα σωστή».

- Μίλησε μου για την ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή που βλέπει ομάδες να αποχωρούν, να μένουν αυτόματα παίκτες χωρίς δουλειά, να μην υπάρχουν πληρωμές, να αφαιρούνται βαθμοί από ομάδες και να πηγαίνουν... στράφι οι πόντοι που κατακτώνται στο γήπεδο...
«Ειδικά το εφετινό πρωτάθλημα στην δεύτερη Εθνική είναι από τα πιο υποβαθμισμένα των τελευταίων ετών. Και σε ποιότητα και με ό,τι συμβαίνει εξωαγωνιστικά. Όλα αυτά που γίνονται δεν είναι δυνατόν να μην επηρεάζουν τους παίκτες. Επειδή όμως εξακολουθεί η Football League και είναι επαγγελματική, θα πρέπει να προσεχτεί περισσότερο. Θα πρέπει η ΕΠΟ να μεριμνήσει και να τη στηρίξει. Είναι μετρημένες στα δάχτυλα οι ομάδες που πληρώνουν. Παίκτες δεν έχουν χρήματα να πάνε στην προπόνηση...».

- Με την κατάσταση αυτή αποθαρρύνονται οι παίκτες να συνεχίσουν επαγγελματικά το ποδόσφαιρο;
«Θέλοντας και μη. Εγώ προσωπικά έχω στόχο και φιλοδοξία να συνεχίσω. Παλαιοί συμπαίκτες μου και φίλοι μου έχουν αποφασίσει να πάνε στο τοπικό ή στη Γ' Εθνική, μια και τους εξασφαλίζουν πέρα από τα λίγα χρήματα της ομάδας και μια δουλειά».

- Ο Πανελευσινιακός θα καταφέρει να μείνει στη Football League;
«Το παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα είναι το πιο κομβικό. Αν το πάρουμε, θα έχουμε ελπίδες παραμονής. Είναι δύσκολο, αλλά θα μείνουμε "ζωντανοί"».

-Ένα μήνυμα για τις Άγιες αυτές μέρες;
«Καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο. Το βασικότερο είναι η υγεία. Το ζω τώρα με τον τραυματισμό που αντιμετωπίζω. Επί τη ευκαιρία, να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ που στάθηκε δίπλα μου από την αρχή».

* Ο Βουρβαχάκης είναι γεννημένος στις 8/4/1989 και έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε ΑΟ Χανιά, Επισκοπή και Κισσαμικό.

Last modified onΣάββατο, 30 Απρίλιος 2016 14:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep