«Συμπεριφερθείτε όπως του αξίζει»

Ο Αλέκος Βοσνιάδης μίλησε για άνοδο, Κέρκυρα, παραμονή Μονεμβασιώτη και την έλλειψη σοβαρών αποφάσεων.

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» του ΟΤΕ ΤV φιλοξενήθηκε ο Αλέκος Βοσνιάδης. Ο τεχνικός της Κέρκυρας ρωτήθηκε σχετικά με το πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΛ, μίλησε για τη φετινή πορεία των Φαιάκων, τη βοήθεια των νεοαποκτηθέντων και την επιλογή του Ντουαλά να φορέσει γάντια τερματοφύλακα. Φυσικά, ρωτήθηκε σχετικά με τον Απόλλωνα και ο ίδιος δεν δίστασε να τονίσει ότι: «απαιτείται να λαμβάνονται πιο σοβαρές αποφάσεις». Παράλληλα, σχολιάζοντας την ανακοίνωση για την αποχώρηση Παναγόπουλου είπε χαρακτηριστικά: «Ξεφεύγουμε...», ενώ εκτίμησε ότι ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης θα μείνει στην «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Το flnews απομαγνητοφώνησε τη συνέντευξη Βοσνιάδη και σας την παρουσιάζει:

Για το ντέρμπι Κέρκυρα - ΑΕΛ:
«Σ' αυτή την περίοδο η μία ομάδα γνωρίζει την άλλη. Η ΑΕΛ ξέρει για μας και εμείς για εκείνους. Προσπαθήσαμε να μην μας βρει σε ανοικτό γήπεδο, γιατί τα παιχνίδια της βασίζονται στη μετάβαση. Όταν είπαμε να αλλάξουμε το πλάνο με τους Ντουαλά, Μπαλντοβαλίεφ στο τελευταίο 20λεπτο και να παίξουμε τα ρέστα μας, ήρθε η αποβολή, άλλαξε το πλάνο και αναγκαστήκαμε να κρατήσουμε τον βαθμό. Έτσι, ήρθε το δίκαιο 0-0».

Για το αν ο πόντος εξασφαλίζει την άνοδο:
«Ο Νίκιτς ήταν επιλογή μου και το καλοκαίρι στον Απόλλωνα, αλλά για κάποιους λόγους πήγε στην άκρη και μετακινήθηκε στη Ζάκυνθο. Έχει πάθος, δύναμη, αίσθηση του γηπέδου, ηρεμεί τη μπάλα και βοηθάει πολύ. Ίσως έχει βοηθήσει λίγο παραπάνω από όσους ήρθαν»

«Θέλουμε κάποιους ακόμα πόντους. Έχουμε τέσσερα ματς και αποτελεί πλεονέκτημα ότι θα πάρουμε δύο τρίποντα στα χαρτιά. Θέλουμε τέσσερις νίκες, να κλειδώσουμε τον στόχο. Είναι κίνητρο η πρώτη θέση απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΛ. Αυτός είναι ο στόχος μας και να αλλάξουμε κατηγορία».

Αν στο πρωτάθλημα αυτό η άμυνα είναι αυτή που χαρίζει επιτυχίες:
«Χρειάζεται ισορροπία και στις δύο φάσεις. Είναι ένα πρωτάθλημα με καλά οργανωμένες αμυντικά ομάδες, με αστάθμητους παράγοντες, με κακούς αγωνιστικούς χώρους. Στόχος είναι να υπάρχει ισορροπία. Να δίνεις βάση στην άμυνα, αλλά να πετυχαίνεις και γκολ. Η Κέρκυρα είναι πρώτη στην επίθεση. Αν δεν έχει ποιοτικούς παίκτες που θα βγάλουν το πλάνο δεν μπορείς να πετύχεις. Μπορεί να είναι πειθαρχημένοι, αλλά η ατομική ικανότητα, πώς θα σκοράρεις και πώς θα αποτρέψεις ένα γκολ παίζει ρόλο. Τον πρώτο ρόλο τον έχουν οι ποδοσφαιριστές μέσα από συγκεκριμένο πλάνο».

Για τις χειμερινές μεταγραφές και αν η Κέρκυρα ενισχύθηκε περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα:
«Με τον τρόπο που είδα στην τηλεόραση τη φάση και όπως έπεσε ο Φώτης μπορεί να είναι κόκκινη. Να λέμε αλήθεια και όχι ό,τι μας συμφέρει»

«Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα και οι αριθμοί. Όσοι ήρθαν, βοήθησαν. Τον Ιανουάριο κάνεις διορθωτικές κινήσεις, δεν χτίζεις ομάδες. Θέλαμε να έρθουν φιλόδοξοι ποδοσφαιριστές που να έχουν αυτά που απαιτούνται στην κατηγορία. Να είμαι μαχητικοί, γρήγοροι, ποιοτικοί. Βοήθησαν πολύ και η εικόνα άλλαξε προς το καλύτερο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από όλους.

Η Κέρκυρα πέρασε αυτήν την περιπέτεια με τον υποβιβασμό, έπεσε στα χαρτιά, τα παιδιά ήταν απογοητευμένα. Ξεκίνησαν προετοιμασία, σταμάτησαν, άρχισαν ξανά. Οδήγησαν την ομάδα ως τον Δεκέμβριο σε μία βαθμολογική θέση και με τον ερχομό των νέων είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πολύ κοντά ώστε να αλλάξουμε κατηγορία».

Για την προσθήκη του Νίκιτς:
«Όταν δεν έχεις εμπειρία, κρίνεις μόνο από το αποτέλεσμα, οπότε είναι φυσιολογικό να έρχεται τώρα η τέταρτη αλλαγή. Είναι επιλογή δική σου και εκτίθεσαι όταν τον διώχνεις μετά από δύο αγώνες»

«Ήταν επιλογή μου και το καλοκαίρι στον Απόλλωνα, αλλά για κάποιους λόγους πήγε στην άκρη και μετακινήθηκε στη Ζάκυνθο. Όταν πήγα στην Κέρκυρα είδαμε ότι υπήρχε πρόβλημα και ήταν η πρώτη μας επιλογή για να μας βοηθήσει. Έχει πάθος, δύναμη, αίσθηση του γηπέδου, ηρεμεί τη μπάλα και βοηθάει πολύ. Ίσως έχει βοηθήσει λίγο παραπάνω από όσους ήρθαν. Βέβαια, είναι τελείως διαφορετικού στυλ ποδοσφαιριστής από τον πατέρα του».

Αν συμφωνεί με την αποβολή του Κουτζαβασίλη στον αγώνα με την ΑΕΛ:
«Δύσκολη φάση. Πολλές φορές κρίνουμε τους διαιτητές όπως μας βολεύει. Εγώ βλέπω τον Βαρέλα να «τσιμπάει» τη μπάλα και αυτή πηγαίνει πλάγια. Με τον τρόπο που είδα στην τηλεόραση τη φάση και όπως έπεσε ο Φώτης μπορεί να είναι κόκκινη. Να λέμε αλήθεια και όχι ό,τι μας συμφέρει. Μπορεί να μας στενοχώρησε, γιατί στα τελευταία 15 λεπτά θέλαμε να φορτώσουμε την περιοχή και να κάνουμε παραπάνω πράγματα, αλλά δεν έγινε. Κοιτάμε το επόμενο».

Σχετικά με τη συνταγή των ανόδων:
«Ήμουν τέσσερις σεζόν και ξέρω πώς είναι τα πράγματα μέσα στα αποδυτήρια, έξω από αυτά, την εσωστρέφεια που υπάρχει και πόσο ήθελαν να νικήσουν τον προηγούμενο προπονητή. Και έχασαν τη μπάλα... »

«Κάθε ματς ξεχωριστά. Έχουμε ένα σπουδαίο ματς στο Αίγιο, απέναντι σε μια ομάδα που έχει προβλήματα, αλλά παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να κερδίσουμε και να πάμε στα υπόλοιπα με Απόλλωνα, Κισσαμικό και Αγροτικό και να πετύχουμε ό,τι καλύτερο. Ηρεμία, παιχνίδι με παιχνίδι και να κάνουμε συγκομιδή στο τέλος. Πιστεύουμε στην ομάδα, στο αποτέλεσμα και θεωρώ ότι θα κλείσουμε ικανοποιημένοι τη χρονιά με την άνοδο και την Κέρκυρα ξανά στη Super League».

Σχετικά με τον Απόλλωνα και αν δεν μαθαίνει από τα λάθη του:
«Είναι μεγάλη συζήτηση. Έχει μια διοίκηση με πολύ διάθεση, αλλά όχι εμπειρία. Έχει τα πάντα τακτοποιημένα, όμως πνίγεται στο στραβό αποτέλεσμα. Ξέραμε τι χτίσαμε το καλοκαίρι. Υπήρξε ένα διάστημα με στραβά αποτελέσματα και ήταν θέμα χρόνου να κάνει το πρώτο τρίποντο και να δει ήρεμα τη συνέχεια. Όταν δεν έχεις εμπειρία, κρίνεις μόνο από το αποτέλεσμα, οπότε είναι φυσιολογικό να έρχεται τώρα η τέταρτη αλλαγή. Πρέπει να δίνουμε χώρο και χρόνο στους προπονητές. Είναι επιλογή δική σου και εκτίθεσαι όταν τον διώχνεις μετά από δύο αγώνες. Δείχνεις ότι πέφτεις έξω. Να τον αφήσεις να δουλέψει, να του δώσεις χρόνο, να τον στηρίξεις.

«Επειδή κι εμείς έχουμε επτά ξένους μπορεί να την πάθουμε. Πρέπει να προσέχουμε όλοι στον πάγκο, ακόμα και οι παίκτες. Εύκολα μπορεί να γίνει το λάθος, υπάρχει ένταση, οι σφυγμοί είναι πολλοί»

Στην πρώτη μου θητεία κάναμε τέσσερις ήττες μετά τον Ιανουάριο. Αλλά εκείνη η διοίκηση στήριξε τον προπονητή. Έτσι, κάναμε σερί νικών και αλλάξαμε κατηγορία. Εδώ πνιγήκαμε νωρίς. Έφυγα από τον Απόλλωνα και μετά από ένα αποτέλεσμα, έκανε οκτώ σερί νίκες ως το παιχνίδι με την Κέρκυρα. Εκεί ήρθαν οι πρώτοι τριγμοί. Ήμουν τέσσερις σεζόν και ξέρω πώς είναι τα πράγματα μέσα στα αποδυτήρια, έξω από αυτά, την εσωστρέφεια που υπάρχει και πόσο ήθελαν να νικήσουν τον προηγούμενο προπονητή. Και έχασαν τη μπάλα... Με όποιο στραβό αποτέλεσμα, δημιουργούνταν πρόβλημα. Δυστυχώς για τον Απόλλωνα και ευτυχώς για εμάς και την ΑΕΛ ήρθε και το λάθος με τους έξι αλλοδαπούς».

Αν σωστά έκανε και παραιτήθηκε ο Τεννές και αν μόνο αυτός έχει ευθύνη:
«Εγώ λέω ότι ποτέ δεν θα φύγει ο Μονεμβασιώτης. Επειδή τον γνωρίζω, δεν φεύγει. Είναι θέμα εμπειρίας. Άλλο οι κάτω κατηγορίες και άλλο ο Απόλλων, που είναι δύσκολη ομάδα. Ο Μονεμβασιώτης είναι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Αν δείτε την ανακοίνωση για τη λύση συνεργασίας με τον Παναγόπουλο... ξεφεύγουμε. Πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί όλοι όσοι υπηρετούμε το ποδόσφαιρο, είτε πρόεδρος, παίκτες, προπονητές»

«Επειδή κι εμείς έχουμε επτά ξένους μπορεί να την πάθουμε. Πρέπει να προσέχουμε όλοι στον πάγκο, ακόμα και οι παίκτες. Εύκολα μπορεί να γίνει το λάθος, υπάρχει ένταση, οι σφυγμοί είναι πολλοί. Μπορεί να κάνεις μία σκέψη ότι αυτός ο παίκτης θα με βοηθήσει και να έχεις κάνει το μεγαλύτερο λάθος. Επειδή έχω εικόνα του Απόλλωνα και βλέποντας το ματς, είδα την κάμερα να παίρνει τον προπονητή και από πάνω τον κόσμο. Την έχω ζήσει την ομάδα τέσσερα χρόνια και καταλαβαίνω. Τη μουρμούρα, πόσο ένταση υπήρχε και μετά όλα εύκολα μπορούν να γίνουν».

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης Μονεμβασιώτη και τις αλλαγές προπονητών:
«Εγώ λέω ότι ποτέ δεν θα φύγει ο Μονεμβασιώτης. Δεν είναι στο μυαλό του να φύγει. Επειδή τον γνωρίζω, δεν φεύγει. Πληρώνει στην ώρα του και είναι από τις λίγες διοικήσεις στην κατηγορία που το κάνουν αυτό. Ο Απόλλων είναι μεγάλη ομάδα, έχει βαριά φανέλα και κόσμο που την αγαπάει. Είναι θέμα εμπειρίας. Άλλο οι κάτω κατηγορίες και άλλο ο Απόλλων, που είναι δύσκολη ομάδα. Ο Μονεμβασιώτης είναι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Είναι σίγουρο ότι πρέπει να ξεχωρίσει συμπεριφορές.

«Όταν είναι επιλογή σου πρέπει να τον στηρίξεις, γιατί θα εκτεθείς εσύ. Είναι σα να λες, έκανα λάθος, απέτυχα και ξανά έκανα λάθος, απέτυχα. Δεν γίνεται. Πρέπει να λαμβάνονται πιο σοβαρές αποφάσεις και να συμπεριφερθούμε στον στη μεγάλη ομάδα του Απόλλωνα όπως της αξίζει»

Να αλλάξει σκέψη και συμπεριφορές. Αν δείτε την ανακοίνωση για τη λύση συνεργασίας με τον Παναγόπουλο... ξεφεύγουμε. Πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί όλοι όσοι υπηρετούμε το ποδόσφαιρο, είτε πρόεδρος, παίκτες, προπονητές. Δεν γίνεται μετά από δύο αγωνιστικές να διώχνεις προπονητή. Τώρα, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος, θα θεωρηθεί ο επόμενος προπονητής πρόβλημα.

Ποιος προπονητής θα δεχτεί να πάει για δύο ή πέντε ματς. Και δεν το λέω για την επιλογή που έγινε, γιατί εκτιμώ τον Βαζάκα. Αν την επόμενη σεζόν ο Απόλλων αλλάξει κατηγορία, ποια θα είναι η σκέψη του προέδρου; Είναι λύση ανάγκης για να βγει η σεζόν. Είναι διαφορετικό το επίπεδο της μίας ομάδας από την άλλη. Χρειάζεται μεγαλύτερη σοβαρότητα. Δεν πρέπει να εκθέτεις ανθρώπους.

«Ο Ντουαλά έπαιζε μικρός για κάποιο διάστημα τερματοφύλακας. Έψαχνα με τον συνεργάτη μου ποιον να επιλέξω και ήδη είχε πάρει τα γάντια. Ούτε ήξερα αν είναι καλός»

Ο Παναγόπουλος έχει την καριέρα του, ένα πλάνο στο μυαλό του και σε δύο αγωνιστικές φεύγει. Όταν είναι επιλογή σου πρέπει να τον στηρίξεις, γιατί θα εκτεθείς εσύ. Είναι σα να λες, έκανα λάθος, απέτυχα και ξανά έκανα λάθος, απέτυχα. Δεν γίνεται. Πρέπει να λαμβάνονται πιο σοβαρές αποφάσεις και να συμπεριφερθούμε στον στη μεγάλη ομάδα του Απόλλωνα όπως της αξίζει».

Για τους οπαδούς της Κέρκυρας και αν ήθελε μεγαλύτερη στήριξη:
«Ο κόσμος υπάρχει, στηρίζει. Με την ΑΕΛ το γήπεδο ήταν γεμάτο. Πέρασε μία δύσκολη χρονιά. Έσωσε την κατηγορία και την έχασε άδικα. Όταν ο κόσμος βλέπει την ομάδα σωμένη και μετά να πέφτει, χάνεται. Το τελευταίο διάστημα με την άνοδο να πλησιάζει, έρχεται δίπλα μας. Και θα είναι παραπάνω στη Super League. Θέλει αποτελέσματα, καλό ποδόσφαιρο. Είναι δίπλα μας και βοηθάει πολύ».

Για τον Ντουαλά και πώς αγωνίστηκε τερματοφύλακας:
«Έχει και δύο επεμβάσεις στο ενεργητικό του. Έπαιζε μικρός για κάποιο διάστημα τερματοφύλακας. Έψαχνα με τον συνεργάτη μου ποιον να επιλέξω και ήδη είχε πάρει τα γάντια. Είχαμε κάνει μια συζήτηση στην αρχή σε καθημερινή κουβέντα, αλλά αυτά δεν μετράνε πολύ. Ούτε ήξερα αν είναι καλός. Όταν τον είδαμε να φοράει τα γάντια δεν είπαμε κάτι άλλο, θυμηθήκαμε τη συζήτηση αυτή.

Έχει κάνει «κοιλιά» το τελευταίο διάστημα, αλλά είναι λογικό. Οι παίκτες αυτοί που φεύγουν με τις Εθνικές, χρειάζονται χρόνο προσαρμογής στην επιστροφή τους. Είναι σημαντικός για εμάς. Έχει σημειώνει εννέα γκολ και τα τέρματά του μας λείπουν. Είναι μια χρονιά με τα πάνω του, τα κάτω του. Έχει πολύ ποιότητα. Θα ξαναβρεί τον εαυτό του. Ο καλός Ντουαλά θα βοηθήσει πολύ την Κέρκυρα».

Last modified onΤρίτη, 19 Απρίλιος 2016 12:48

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep