Γκομές: «Ο Ολυμπιακός ελέγχει τα πάντα»

Ο αμυντικός της Κέρκυρας, Ματιέ Γκομές υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Συνέντευξη στη γαλλική ιστοσελίδα «footballski.fr» παραχώρησε ο Ματιέ Γκομές. Ο Γάλλος αμυντικός της Κέρκυρας αναφέρθηκε στην έως τώρα παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, στον υποβιβασμό των Φαιάκων και στο ενδιαφέρον Ατρομήτου, Βέροιας, Πανθρακικού να τον αποκτήσουν. Εκτός αυτού, όμως εμφανίζεται να υποστηρίζει σχετικά με τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Είναι ο πλουσιότερος σύλλογος, αυτός που κυριαρχεί. Ο πρόεδρος ελέγχει τα πάντα στην Ελλάδα. Τους διαιτητές και άλλα...».

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής (07/02) η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αφαίρεσε από τη συνέντευξη το κομμάτι με τις σχετικές δηλώσεις του Γάλλου ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, για του λόγου το αληθές, το flnews σας παρουσιάζει το απόσπασμα των δηλώσεών του πριν αυτές αφαιρεθούν... Μάλιστα, ο ίδιος αρνήθηκε ότι έχει πει οτιδήποτε σχετικά με εύνοια των Πειραιωτών από τη διαιτησία.

gg

Το flnews σας παρουσιάζει τη συνέντευξη του Γάλλου με τις δηλώσεις που εμφανίζεται να έχει κάνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο...

«Προσέλκυσα το ενδιαφέρον ομάδων και υπήρξαν επαφές με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Είμαι, όμως 30 ετών και η ομάδα δεν θα με άφηνε να φύγω έτσι. Αυτό ήταν το παράπονό μου. Δεν είχα το κουράγιο να πάω και να διαπληκτιστώ με τον πρόεδρο, που ήταν φίλος»

«Το πρωτάθλημα δεν είναι υψηλού επιπέδου με εξαίρεση τους 5-6 πρώτους που έχουν ξένους και λεφτά, οπότε μπορούν να προβιβαστούν. Οι υπόλοιποι δεν είναι κάτι σπουδαίο. Είχα δύο προτάσεις από ομάδες της Super League, αλλά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός πού θα πας. Από τη στιγμή που ήξερα ότι η Κέρκυρα δεν είχε χρέη, πήρα τις απαραίτητες εγγυήσεις και πήγα.

Η ομάδα της σεζόν 2013-14 χτίστηκε για να ανέβει, αυτός ήταν ο μόνος μας στόχος. Κάναμε νικηφόρο σερί, ήμουν βασικός σε όλα και αφήσαμε πίσω μας ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Ηρακλής. Βρήκα και δίχτυα και το συμβόλαιό μου σχεδόν διπλασιάστηκε για τις επόμενες τρεις χρονιές στη Super League».

Για την κυριαρχία του Ολυμπιακού και το γεγονός ότι αγωνιζόταν ως δεξί μπακ:

«Ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Είναι ο πλουσιότερος σύλλογος, αυτός που κυριαρχεί. Ο πρόεδρος ελέγχει τα πάντα στην Ελλάδα. Τους διαιτητές και άλλα...»

«Τη χρονιά εκείνη κατάλαβα ότι μπορώ να κάνω κάτι σπουδαίο σε αυτή τη θέση. Προσέλκυσα το ενδιαφέρον ομάδων και υπήρξαν επαφές με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Είμαι, όμως 30 ετών και η ομάδα δεν θα με άφηνε να φύγω έτσι. Αυτό ήταν το παράπονό μου. Δεν είχα το κουράγιο να πάω και να διαπληκτιστώ με τον πρόεδρο, που ήταν φίλος. Αν πίεζα, ίσως να είχα φύγει.

Ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Είναι ο πλουσιότερος σύλλογος, αυτός που κυριαρχεί. Ο πρόεδρος ελέγχει τα πάντα στην Ελλάδα. Τους διαιτητές και άλλα...».

Για τον υποβιβασμό της Κέρκυρας:

«Η τοποθεσία είναι πολύ ωραία, ο πρόεδρος με αγαπά και δεν θα με άφηνε να φύγω. Ναι, είχα επαφές με τη Βέροια, τον Πανθρακικό, το Ατρόμητο, όπου ήταν ο πρώην προπονητής μου, ο Μιχάλης Γρηγορίου»

«Τερματίσαμε στην 8η θέση. Σκέφτομαι τότε ακόμα να φύγω. Πέντε ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος μας ανακοίνωσαν ότι υποβιβαστήκαμε. Ο πρόεδρος αποφάσισε να μας κρατήσει και να πάμε για άνοδο. Ήταν μία πραγματική καταστροφή. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις κίνητρο κάθε μέρα για να παίξεις με ομάδες της Football League, όταν έχεις κερδίσει την παραμονή σου στη Super League».

Σχετικά με το τι τον έκανε να πάρει την απόφαση και να μείνει, είπε:

«Είναι η τρίτη χρονιά στην Κέρκυρα και δεν μου χρωστούν ούτε ευρώ. Ναι, είναι αλήθεια, είμαι ο αγαπημένος (γελάει). Μιλάω κάθε μέρα με τον πρόεδρο και βοηθάει»

«Η ομάδα έχει βάση την Κέρκυρα. Η τοποθεσία είναι πολύ ωραία, ο πρόεδρος με αγαπά και δεν θα με άφηνε να φύγω. Ναι, είχα επαφές με τη Βέροια, τον Πανθρακικό, το Ατρόμητο, όπου ήταν ο πρώην προπονητής μου, ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ωστόσο, εκείνο το καλοκαίρι έμενα ελεύθερος. Ο πρόεδρος μου πρότεινε νέο τριετές, αλλά ήθελα να κάνω το βήμα μπροστά».

Για την οικονομική κρίση και αν ισχύει ότι η ζωή των ανθρώπων δεν έχει αλλάξει πολύ:

«Το 90% της ομάδας είναι η ίδια με αυτή που έπαιζε στη Super League. Γιατί δεν είναι 10 βαθμούς μπροστά; Ο αντίκτυπος του υποβιβασμού ψυχολογικά ήταν τεράστιος. Τους πρώτους μήνες το μεγαλύτερό μας πρόβλημα ήταν να βρούμε κίνητρο. Ωστόσο, κερδίσαμε εκτός έδρας άλλες ομάδες που μάχονται για την άνοδο και χωρίς αμφιβολία θα είμαστε στο τέλος σε θέση ανόδου»

«Ναι, ακριβώς δεν δείχνουν να έχουν επηρεαστεί πολύ. Πολλές ομάδες, βέβαια, αντιμετωπίζουν προβλήματα. Για μένα είναι η τρίτη χρονιά στην Κέρκυρα και δεν μου χρωστούν ούτε ευρώ. Ναι, είναι αλήθεια, είμαι ο αγαπημένος (γελάει). Μιλάω κάθε μέρα με τον πρόεδρο και βοηθάει».

Για το αν η Κέρκυρα είναι από τις λίγες ομάδες που πληρώνουν στην ώρα τους:

«Ναι, δεν υπάρχει ανησυχία σε αυτό το επίπεδο. Ειδικά για εμάς τους ξένους ο πρόεδρος μας πληρώνει πρώτους και μετά τους Έλληνες».

Για το πού οφείλεται η οικονομική ασυνέπεια άλλων ομάδων:

«Οι ομάδες της Super League που είχαν προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν. Είχαν χρέη που δεν τους άφηναν να δουλέψουν σωστά. Η κρίση επηρέασε όλους. Οι ομάδες έχουν έσοδα από τα τηλεοπτικά, από χορηγούς. Με αυτά τα λεφτά μπορείς να φτιάξεις ομάδα. Ωστόσο, κάποιες εξ αυτών ξεπερνούσαν το προβλεπόμενο μπάτζετ.

Η δική μας ομάδα παίρνει λεφτά από τα τηλεοπτικά και τους σπόνσορες και χτίστηκε με τα λιγότερα χρήματα. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν στα καθημερινά έξοδα, οπότε ο πρόεδρος δεν χρειάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Άλλοι σύλλογοι είναι μέσα στα χρέη και αδυνατούν να κρατήσουν τις ισορροπίες, γιατί είναι άπληστοι...».

Για τον φετινό στόχο της ανόδου:

«Το 90% της ομάδας είναι η ίδια με αυτή που έπαιζε στη Super League. Γιατί δεν είναι 10 βαθμούς μπροστά; Ο αντίκτυπος του υποβιβασμού ψυχολογικά ήταν τεράστιος. Τους πρώτους μήνες το μεγαλύτερό μας πρόβλημα ήταν να βρούμε κίνητρο. Χάναμε βαθμούς ακόμα και απέναντι στους ουραγούς. Ωστόσο, κερδίσαμε εκτός έδρας άλλες ομάδες που μάχονται για την άνοδο, βρεθήκαμε και πάλι ψηλά και χωρίς αμφιβολία θα είμαστε στο τέλος σε θέση ανόδου».

Σχετικά με ποια συμβουλή θα έδινε σε άλλους παίκτες που σκέφτονται να έρθουν στη χώρα μας, είπε:

«Η μόνη συμβουλή είναι να ξέρουν πώς να κινηθούν. Πρέπει να προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με άλλους ποδοσφαιριστές της ομάδας και να ενημερωθούν και να μην ακούν τους μάνατζερ».

Σε ερώτηση αν μετά τη θητεία του σε ομάδες της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας είναι πιθανό να συνεχίσει σε άλλη χώρα, απάντησε:

«Η Μεσόγειος φαίνεται μου ταιριάζει. Είναι πιθανό να μείνω στην Ελλάδα, αλλά και μία επιστροφή στη Γαλλία θα μου ταίριαζε. Κρίμα, γιατί ο ατζέντης μου είναι Ιταλός και δεν γνωρίζει το γαλλικό πρωτάθλημα».

Last modified onΔευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2016 00:07

1 comment

  • ΝΙΚ FILATHLOS
    ΝΙΚ FILATHLOS Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2016 17:04 Comment Link

    ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΓΚΟΜΕΖ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΜΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΩ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΙ-ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ, ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ. ΕΙΔ΄ΑΛΛΩΣ ????

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep