«Τώρα η σειρά του κόσμου»

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης απηύθυνε κάλεσμα στους οπαδούς του Παναιγιαλείου για να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής.

Πριν από μία 20ετία ο Παναγιώτης Γκουτσίδης πανηγύριζε – ως ποδοσφαιριστής του Παναιγιαλείου – την άνοδο στη Γ’ Εθνική στο μπαράζ της Λεωφόρου απέναντι στην Αχαϊκή. Εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της πορείας, κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια λίγο αργότερα. Έπειτα από 20 χρόνια, όμως οι δρόμοι με τη «Μαύρη Θύελλα» έσμιξαν ξανά, με στόχο αυτή τη φορά την παραμονή στη Football League.

Η ομάδα του Αιγίου παρά την αντεπίθεση που έκανε στον δεύτερο γύρο, απώλεσε την 4η θέση για δύο πόντους και πλέον δίνει τη δική της μάχη σωτηρίας μέσω των μπαράζ. Το ξεκίνημα ιδανικό. Νίκη σε βάρος της Επισκοπής, πλασάρισμα στην κορυφή και… ενδείξεις ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να «κλειδώσει» γρήγορα την παρουσία της στο προσεχές πρωτάθλημα. Ωστόσο, όπως τόνισε ο 50χρονος τεχνικός στη συνέντευξή του στο flnews.gr, ο στόχος θα επιτευχθεί μόνο με τη βοήθεια του κόσμου.

Ο Γκουτσίδης μίλησε για το… σχολείο της Football League, τις ιδανικές συνθήκες που συνάντησε στον Παναιγιάλειο, το όνειρο της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία, τη δουλειά που γίνεται στις υποδομές και δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στους οπαδούς: «Ελάτε στο γήπεδο και εμείς θα σας ανταμείψουμε και στο τέλος θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την παραμονή μας».

Αναλυτικά η συνέντευξη Γκουτσίδη στο flnews.gr:

Θεωρείτε «κλειδί» παραμονής τη νίκη στην πρεμιέρα σε βάρος της Επισκοπής;

«Σε τέτοιες διοργανώσεις όπως ένα μίνι πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάς με νίκη, πόσω δε μάλλον απέναντι σε μία ομάδα που έχει δείξει πόσο δυνατή είναι εντός έδρας. Ήταν σημαντικό για την ομάδα μας και βαθμολογικά και ψυχολογικά».

Πόσοι πόντοι θα απαιτηθούν για τη σωτηρία;

«Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ακόμα. Δεν γνωρίζουμε πόσους πόντους θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν οι ομάδες που δεν έχουν συγκομιδή ακόμα. Είναι όλοι οι αντίπαλοι υπολογίσιμοι και θεωρώ ότι μετά από δύο, τρία ματς θα έχει ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο. Έχει πολύ δρόμο ακόμα και τίποτα δεν έχει κριθεί».

Αυτή η λογική επικρατεί και στους ποδοσφαιριστές;

«Είναι κοινή αυτή η λογική. Έχουμε εννέα πόντους και η Επισκοπή μηδέν, αλλά αν κάνεις μία ήττα και εκείνη επικρατήσει, τότε η διαφορά μειώνεται στους έξι. Δεν μπορείς να εφησυχάζεις».

AIG2

Η διακοπή επηρέασε τον Παναιγιάλειο;

«Θεωρώ ότι επηρέασε όλες τις ομάδες, όχι μόνο τη δική μας. Θεωρώ, όμως ότι το καλό για μας είναι ότι έχουμε μία στάνταρ βάση στην απόδοσή μας και αυτό αποδείξαμε και στην Επισκοπή».

Πού θεωρείτε ότι χάθηκε ο στόχος της 4ης θέσης;

«Στην αρχή του πρωταθλήματος, οπότε η ομάδα είχε πολλά ματς εντός έδρας. Όταν δεν παίρνεις νίκες σε θεωρητικά εύκολα ματς. Όταν υπάρχουν επαναλαμβανόμενα αρνηικά αποτελέσματα, τότε δεν υπάρχει και ψυχολογία. Και χρειάζεται χρόνος για να το ξεπεράσεις. Τελικά χάσαμε την 4η θέση για δύο πόντους».

Το κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα πώς είναι;

«Έχουμε πολύ καλή σχέση παίκτες, διοίκηση και προπονητής. Υπάρχει επικοινωνία, αληθινή σχέση και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν υπάρχει γκρίνια και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο».

Σίγουρα βοηθά και η οικονομική συνέπεια της ΠΑΕ σε αυτό…

«Από εκεί ξεκινούν πολλά πράγματα. Όταν η διοίκηση σου δίνει τις δυνατότητες να δουλέψεις όπως θες, τότε τα χέρια σου λύνονται. Επικεντρώνεσαι αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι».

Ακολουθούν δύο διαδοχικά εντός έδρας ματς. Περιμένετε από τον κόσμο να δώσει την ανάλογη ώθηση;

«Το αγωνιστικό τμήμα και η διοίκηση έκανε ό,τι έπρεπε σε ένα κρίσιμο σημείο. Τώρα πρέπει να δείξει ο κόσμος ότι αγαπάει την ομάδα. Μας είναι απαραίτητος. Από το προσεχές κιόλας ματς να δείξει ότι αναγνωρίζει την προσπάθεια. Έχουμε έναν δύσκολο δρόμο και για να τα καταφέρουμε θέλουμε τη στήριξή του. Όπως είναι το πρόγραμμα, με δύο διαδοχικά εντός έδρας ματς, είναι πολύ σημαντικό να γεμίσει το γήπεδο και να δείξει τη στήριξή του.

Υπάρχει μια διοίκηση που προσπαθεί να οργανωθεί και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να μείνει στην κατηγορία. Ο επόμενος χρόνος θα είναι πιο δημιουργικός. Είναι η σειρά του κόσμου πλέον…».

AI4

Την επόμενη σεζόν μπορεί να μπει ο πήχης πιο ψηλά;

«Με τη μορφή που θα έχει το πρωτάθλημα, για να μείνεις στην κατηγορία πρέπει να έχεις στόχους πρωταθλητισμού. Αν πεις ότι πας για τη σωτηρία θα μπλέξεις. Πρέπει να μπορείς να ανταγωνιστείς άπαντες και να διεκδικήσεις το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα».

Ως προπονητής, έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας μία άνοδο στη Super League με τον Παναιγιάλειο;

«Όπως ακούγεται μοιάζει πολύ όμορφο. Όλοι οι προπονητές ονειρεύονται κάτι τέτοιο, πόσω μάλλον με τον Παναιγιάλειο που διοικείται πολύ καλά. Αν γίνει αυτό θα είναι ό,τι καλύτερο και για την ομάδα και για τον κόσμο του Αιγίου».

Είναι σχολείο η Football League για έναν προπονητή που ξεκινά τα βήματά του ως πρώτος;

«Είναι μεγάλο σχολείο. Σου δίνει τη δυνατότητα να δείξεις πώς σκέφτεσαι. Το να είσαι προπονητής σε μία ομάδα με τέτοια δυναμική σου δίνει μεγάλες εμπειρίες».

Από τις ακαδημίες σας στη Ροδόπη έχουν βγει αρκετοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές. Στον Παναιγιάλειο υπάρχουν ταλέντα;

«Υπάρχει διάθεση και μεγάλη προσπάθεια για να οργανωθούν τα τμήματα. Υπάρχει σωστή νοοτροπία. Θέλει υπομονή και σωστές κινήσεις. Αν υπάρχει υπομονή και η διοίκηση συνεχίσει έτσι όπως ξεκίνησε, τότε στο άμεσο μέλλον θα βγουν ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα του Παναιγιαλείου.

Σε ό,τι αφορά στην άνοδο, θεωρείτε όχι ΑΕΚ και Ηρακλής έχουν «κλειδώσει» τα εισιτήρια;

«Δύσκολα θα χάσουν την άνοδο. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Γι’ αυτό πρέπει άπαντες να κρατούν χαμηλούς τόνους».

Ένα μήνυμα που θα στέλνατε στον κόσμο;

«Να έρθουν στο γήπεδο και εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να τους ανταμείψουμε με βαθμούς και καλό ποδόσφαιρο. Στο τέλος όλοι μαζί θα πανηγυρίσουμε την παραμονή του Παναιγιαλείου».

Last modified onΤρίτη, 28 Απρίλιος 2015 15:27

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep