Ανεπηρέαστη Λαμία

Η Λαμία νίκησε 2-0 εκτός έδρας την Αναγέννηση Καρδίτσας και ολοκλήρωσε στην κορυφή τον α' γύρο.

Όσα συνέβησαν προ ημερών με το θέμα των έξι ξένων στο ματς με τη Σπάρτη άφησαν ανεπηρέαστη τη Λαμία. Η ομάδα της Φθιώτιδας απέσπασε ένα ακόμα τρίποντο στη Football League και τερμάτισε τον πρώτο γύρο στην κορυφή, μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής, το σύνολο του Μπάμπη Τεννέ επικράτησε 2-0 στην Καρδίτσα της Αναγέννησης και έφτασε τους 43 βαθμούς. Βασιλόγιαννης και Ντουρμισάι σημείωσαν τα γκολ για τους νικητές, ενώ η ΑΣΑ έμεινε στην 14η θέση με 16 πόντους.

Σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, η Αναγέννηση Καρδίτσας μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Δημόπουλος έκανε το γύρισμα με το κεφάλι και από θέση βολής ο ο Χαλκιαδάκης είδε τον Πίτκα να διώχνει ενστικτωδώς. Η δεύτερη χαμένη ευκαιρία της ΑΣΑ στο 5', όταν από πάσα του Τζέκου, ο Υφαντής έκανε το σουτ, με τον Πίτκα να απομακρύνει εκ νέου. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο η Λαμία άρχιζε να παίρνει μέτρα και να μεταφέρει το παιχνίδι στην περιοχή των γηπεδούχων. Η σπουδαία της ευκαιρία χάθηκε στο 21'.

Από κάθετη πάσα του Όμο, ο Τζόκιτς έκανε το σουτ υπό πίεση, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι, σε κόρνερ. Ο ίδιος παίκτης τέσσερα λεπτά μετά επιχείρησε να σκοράρει με σουτ, αλλά και αυτή τη φορά η μπάλα κόντραρε και πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο 38' ο Ντουρμισάι στόπαρε με το στήθος, κατέβασε τη μπάλα και με συρτό σουτ βρήκε δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Οριακή φάση, ενδεχομένως και να είχε δίκιο και ο β' βοηθός. Τελευταία φάση για το πρώτο 45λεπτο ένα ακόμα σουτ από τον Τζόκιτς, το οποίο όπως και τις άλλες φορές χτύπησε σε σώματα αμυνόμενων.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Μπάμπης Τεννές πέρασε στο ματς τον Ρότσα, αντί του Καραγιάννη. Ο Βραζιλιάνος στο 55' έστρωσε στον Βασιλόγιαννη, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Φθιώτιδας (0-1). Απογοήτευση στην Αναγέννηση με το γκολ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στο 64' έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα. Ο Ντουρμισάι βρέθηκε απέναντι από τον Κουτσόπουλο ύστερα από κάθετη πάσα του Μπλάζιτς, έκανε το πλασέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-2).

Η Λαμία είχε πια «καθαρίσει» το ματς και στα λεπτά που ακολούθησαν έκανε συντήρηση δυνάμεων. Το σύνολο του Τεννέ δεν επηρεάστηκε από όσα προηγηθήκαν τις προηγούμενες μέρες, με τη φερόμενη ως αντικανονική συμμετοχή του Ντουρμισάι στο ματς με τη Σπάρτη, και πήρε μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα. Το δυσάρεστο για την Αναγέννηση είναι πως όχι μόνο έχασε το ματς, αλλά ο τεχνικός της, Γιάννης Μάγγος, αναγκάστηκε να κάνει τρεις αναγκαστικές αλλαγές, κάτι που φυσικά δεν βοήθησε να καταστρώσει το πλάνο που είχε στο μυαλό του.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 55' Βασιλόγιαννης, 64' Ντουρμισάι
Αναγέννηση Καρδίτσας (Γιάννης Μάγγος): Κουτσόπουλος, Ζδράβος (51' λ. τρ. Βουκομάνοβιτς), Μπλέντι, Δημόπουλος (68' λ. τρ. Μυργιώτης), Μάιγκα, Σμίλτος, Καραγιάννης, Χαλκιαδάκης (61' λ. τρ. Ντιατά), Τζέκος, Υφαντής, Κρητικός

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος, Βασιλόγιαννης, Καραγιάννης (46' Ρότσα), Κοτσώνης, Μπλάζιτς (71' Τσούκαλος), Όμο, Ντουρμισάι, Τζόκιτς (80' Αυγενικού), Παπαργυρίου, Αναστασιάδης

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Παπαδημητρίου (Λάρισας), Βρούζος (Πιερίας)

Last modified onΠέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 17:26

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep