Λαμπάδα στον Στρέζο

Ο Παναιγιάλειος έμεινε στο 0-0 με τη Σπάρτη και πήρε τον πρώτο του βαθμό εκτός έδρας χάρη στην απόκρουση πέναλτι του Στρέζου

Σπουδαίο βαθμό πήρε μέσα στην έδρα της Σπάρτης ο Παναιγιάλειος, ο οποίος θα πρέπει να… ανάψει λαμπάδα στο όνομα του Γιώργου Στρέζου, που ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα για τους «μελανόλευκους» χάρη στην σωτήρια επέμβασή του στο πέναλτι του Λώττα στο 63’.

Μόνο τη νίκη ήθελαν οι γηπεδούχοι την Τετάρτη (18/1) κόντρα στην ομάδα του Αιγίου στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League, ωστόσο ο Γιώργος Στρέζος είχε διαφορετική γνώμη. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έκανε τα πάντα για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, λέγοντας μάλιστα «όχι» και στην εκτέλεση πέναλτι του Λώττα στο 63’. Έτσι, οι «μελανόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό εκτός έδρας μετά από πέντε αγώνες και ανέβηκαν στους 12 βαθμούς. Από την άλλη η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου έμεινε για έκτο παιχνίδι χωρίς νίκη και συνεχίζει με 14 βαθμούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε αρκετή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα δυσκόλεψε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, ωστόσο στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πιο απειλητικοί χωρίς όμως να έχουν τη μεγάλη φάση.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 24’ σε χέρι μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής Νίκας παρά τα πολλά σώματα που βρέθηκαν στο σημείο, δεν καταλόγισε την παράβαση. Νωρίτερα πάντως στο 18’ η ομάδα του Δημήτρη Σπανού είχε μία πολύ καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ με τους Σκαρτσίλα και Τσιλιγκίρη να συνεργάζονται ωραία και τον τελευταίο να κάνει το σουτ πάνω στην κίνηση, το οποίο όμως δεν αιφνιδίασε τον Μελίσσα. Στο 35’ ο Κρητικός γλίστρησε και δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός μπροστά από τον Μελίσσα, ενώ λίγο πριν την λήξη του 45λεπτου ο Στρέζος είπε «όχι» στο σουτ του Οικονομόπουλου, με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει.

Στην επανάληψη σταμάτησε η βροχή, κάτι που βοήθησε ώστε να ανέβει ο ρυθμός του αγώνα. Οι Λάκωνες πίεσαν για την επίτευξη ενός τέρματος και στο 47’ ο Γιαννίτση δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, στέλνοντας την μπάλα άουτ μέσα από την περιοχή. Στο 63’ η Σπάρτη είχε όμως τη μεγαλύτερή της ευκαιρία στον αγώνα για να κάνει το 1-0. Ο Μωυσίδης ανέτρεψε στην περιοχή τον Οικονομόπουλο και ο διαιτητής Νίκας έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Λώττας ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Στρέζος έπεσε σωστά και έδιωξε σωτήρια, κρατώντας το μηδέν.

Η Σπάρτη δεν το έβαλε κάτω και στη συνέχεια είχε μία καλή στιγμή με τον Ηλιόπουλο στο 75’, ωστόσο ο Αναστασάκος θα μπορούσε να «κλέψει» για την ομάδα του το «τρίποντο» στο 90’, όμως η μπάλα από την κεφαλιά-ψαράκι που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Στρέζου.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Σιώπης (82’ Καρτσαμπάς), Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Παπαχρήστος, Κατσίκης, Μπανούσης, Αναστασόπουλος, Οικονομόπουλος (65’ Αναστασάκος), Λώττας, Ηλιόπουλος.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Στρέζος, Στίκας, Ρότα, Καζβιρόπουλος (61’ Ρέλλας), Καζναφέρης, Μπούζας, Μωϋσίδης, Κατίδης (65’ Ξόμπλιος), Τσιλιγκίρης, Σκαρτσίλας, Κρητικός (80’ Κοντοές).

Διαιτητής: Νίκας (Μεσσηνίας

Βοηθοί: Αθανασοπούλου, Αδαμόπουλος (Μεσσηνίας)

Last modified onΔευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 02:00

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep