«Φλέβα χρυσού» με Κίκε!

Ο Κισσαμικός με MVP τον Κίκε Μπουλά νίκησε 2-0 εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό.

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κίκε Μπουλά, ο Κισσαμικός νίκησε 2-0 στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό και ξεκίνησε με τρίποντο τις υποχρεώσεις του στον 8ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας. Με ένα γκολ, ένα δοκάρι και μία ασίστ ο Αφρικανός ήταν καταλυτικός στο «διπλό» σε βάρος των «λιονταριών». Οι Κρητικοί, αν και είναι αρχή, φαίνεται ότι πέτυχαν διάνα με την απόκτησή του. Με δέκα παίκτες από το 44' οι γηπεδούχοι, εξαιτίας αποβολής του Μαφουτά.

Ο Κισσαμικός ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερο στο ματς και απείλησε σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις στο πρώτο 15λεπτο. Η μία ήταν στο 10' με το εξαιρετικό σουτ του Τιάγκο, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, και ακολούθως αυτή στο 12', όταν Κίκε και Γκούμας δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα μετά τα σουτ που επιχείρησαν. Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Πανσερραϊκός είχε την υπεροχή, αλλά η ομάδα του Καστελλίου νέα πάρα πολύ καλή ευκαιρία.

Στο 25' ο Κίκε με σουτ από τον άξονα, έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός έκανε... πάρτι στο πρώτο ημίχρονο και στο 30' δεν χαρίστηκε. Πραγματοποίησε μια υπέροχη προσπάθεια στο 30'. Ξεκίνησε πίσω από το κέντρο, αφού πέρασε τον Τσουβαλτσίδη, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, ντρίμπλαρε και τον Ιωαννίδη και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα αυτή χτύπησε στο δοκάρι (0-1).

Χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα, έχοντας βέβαια συγκέντρωση, ο Κισσαμικός κράτησε το προβάδισμα μέχρι το 45', την ίδια ώρα που οι Σερραίοι δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε μία τελική. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Μαφουτά στο 44' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού εμπόδισε αντίπαλο να εκτελέσει γρήγορα φάουλ.

Ο Πανσερραϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος με σκοπό να φτάσει άμεσα στην ισοφάριση και να μην έχει την ίδια πολύ άσχημη εικόνα του πρώτου μισού. Η πρώτη του ευκαιρία στο ματς χάθηκε στο 48', όταν η κεφαλιά του Καψάλη στο 2ο δοκάρι πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η αλήθεια είναι πως τα «λιοντάρια» δεν είχαν σχέση με την εικόνα του α' μέρους και έφτασαν κοντά στο 1-1 και στο 67' με τον Τσούτση.

Όμως στην προσπάθειά τους να βγουν μπροστά, άφηναν κενούς χώρους και ο δαιμόνιος Κίκε τους έκανε άνω κάτω. Έτσι, στο 75' αφού ντρίμπλαρε τον Βοσκόπουλο, μπήκε από αριστερά στην περιοχή, έδωσε στον Θέο ο οποίος με πλασέ προ κενής εστίας έγραψε το 0-2. Ο Αφρικανός από τη Γουϊνέα Ισημερινού έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση των Σερρών. Οι Κρητικοί θα μπορούσαν να φτάσουν και σε τρίτο γκολ στο 82', αλλά ο Μέλκας νίκησε σε τετ α τετ τον Θέο.

Πλέον ο Κισσαμικός είναι 1ος στον όμιλο με 3 βαθμούς. Από έναν έχουν Πανιώνιος - Λεβαδειακός, χωρίς πόντο ο Πανσερραϊκός.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Π. Διλμπέρης): Μέλκας, Τσουβαλτσίδης (66' Στέβιτς), Βοσκόπουλος, Καψάλης, Ιωαννίδης, Ρούτσης (37' λ. τρ. Τσιμίκας), Σιάκκας, Χατζηδημητρίου, Κάκκο (46' Κανούλας), Τσούτσης, Μαφουτά.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπ. Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Παγώνης, Σταθάκης, Παντελάκης, Κουρέλλας, Σελινιωτάκης, Γκούμας, Τιάγκο Σίλβα (78' Μάριο Μαρτίνεθ), Βλάχος (69' Θέος), Κίκε (77' Τσερκέζος), Μάντζης.

Διαιτητής: Παπαργυρίου (Πιερίας)

Βοηθοί: Θεοδώρου, Ζέρβας (Πιερίας)

Last modified onΠέμπτη, 27 Οκτώβριος 2016 18:48

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep