Σπάρτη τεσσάρων αστέρων

Απόλυτα κυριάρχησε η Σπάρτη του ΑΟ Χανιά με 4-0 στην πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου

Εντυπωσιακή ήταν η Σπάρτη στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της σε επαγγελματικό επίπεδο μετά από 22 χρόνια, καθώς διέλυσε με 4-0 τον ΑΟ Χανιά για το Κύπελλο. Οι Λάκωνες δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Χανιώτες, και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπουντόπουλο, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 2’ και σέρβιρε το γκολ του Αναστασάκου στο 49’, αλλά και τα γκολ των Ηλιόπουλου στο 67’ και Ν. Αρσενίεβιτς στο 87’, έφτασαν άνετα στην επικράτηση. Παρουσία περίπου 1000 φίλων της, η Σπάρτη ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι η Σπάρτη, καθώς μόλις στο 2’ ο Μπουντόπουλος έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό αποσυντόνισε τον ΑΟ Χανιά, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με τους γηπεδούχους να χάνουν δυο τρεις καλές ευκαιρίες στα πρώτα 25 λεπτά. Στη συνέχεια οι Χανιώτες έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Αθανασίου, αλλά επιθετικά παρέμεναν ακίνδυνοι. Η μόνη στιγμή που ο ΑΟΧ προσπάθησε να απειλήσει ήταν ένα άστοχο σουτ του Σταματή στο 35’. Στο 43’ ο Γιαννίτσης με κεφαλιά ανάγκασε τον Αθανασίου σε σωτήρια απόκρουση.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με την Σπάρτη να πετυχαίνει πάλι γρήγορο γκολ. Στο 49’ ο Αναστασάκος με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Οι Χανιώτες δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν και να απειλήσουν, με την Σπάρτη να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Στο 67’ ο Ηλιόπουλος, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, με κεφαλιά, έγραψε το 3-0 για τους Λάκωνες. Στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους γηπεδούχους να δίνουν χώρο στον ΑΟΧ. Στο 87’ ο Νεμάνια Αρσενίεβιτς έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Σπάρτης, πετυχαίνοντας το 4-0.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

ΣΠΑΡΤΗ - ΑΟ ΧΑΝΙΑ 4-0

ΣΚΟΡΕΡ: 2’ Μπουντόπουλος, 49’ Αναστασάκος, 67’ Ηλιόπουλος, 87’ Ν. Αρσενίεβιτς

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Σιώπης, Γκαλίτσιος, Παπαχρήστος, Γιαννίτσης, Κατσίκης (59’ Αναστασόπουλος), Μπανούσης, Αρσενίεβιτς Ν., Οικονομόπουλος, Αναστασάκος (63’ Ηλιόπουλος), Μπουντόπουλος (70’ Αρσενίεβιτς Φ.)

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Αντώνης Δρακόπουλος): Αθανασίου, Ζέρης, Θεολόγου, Ηρακλής, Νικολόπουλος, Γκεμίσης, Φουρλάνος, Μάνιας (63’ Αποστολόπουλος), Σιάννης (51’ Λύρας), Τσουκάνης (59’ Δαμιανάκης), Σταματής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιχελής (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Τζιλίρης, Γιαννίκος (Πειραιά)

Last modified onΠέμπτη, 27 Οκτώβριος 2016 17:01

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep