Νίκη Απόλλωνα, «φωνάζει» ο ΟΦΗ

Ο Απόλλων χωρίς να είναι καλύτερος νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ, που δίκαια διαμαρτύρεται για τη διαιτησία.

Δύο ομάδες που έχουν στόχο την άνοδο στη Super League τέθηκαν αντιμέτωπες στη Ριζούπολη, στον πρώτο αγώνα για τον 3ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Απόλλων επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ, εκμεταλλευόμενος το σημαντικό αμυντικό λάθος των Κρητικών στο 69'. Οι φιλοξενούμενοι έχουν λόγο να διαμαρτύρονται, αφού δεν τους δόθηκε πέναλτι στο φινάλε, σε ανατροπή του Βουό από τον Πάνο.

Ο ΟΦΗ στο πρώτο μέρος ήταν ανώτερος από τον Απόλλωνα. Όχι ότι ενθουσίασε με την απόδοσή του, αλλά πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα. Η μία στο 13', όταν ο Μπουρσέλης πήρε το ριμπάουντ από ασταθή απόκρουση του Χιώτη, αλλά το σουτ που έκανε εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ του Απόλλωνα. Στο 22' οι Κρητικοί ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κύργια στον Βουό, αλλά ο Μακρυπόδης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 32' ο Βουό έκανε το σουτ μέσα στην αντίπαλη περιοχή, υπό πίεση, με τον κίπερ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» να αντιδρά εκ νέου σωστά και να μπλοκάρει. Οι γηπεδούχοι απείλησαν μονάχα στο 11', με το σουτ του Διαμαντόπουλου να περνά πάνω από το δοκάρι.

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και επιχείρησε να απειλήσει από τη δεξιά μεριά, με τον Ράντι. Η επόμενη καλή στιγμή όμως ήρθε με στατική φάση, από αριστερά. Ο Χαντί εκτέλεσε κόρνερ και ο αφύλαχτος Αντουκόρ έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά, στο 50'. Τα λεπτά περνούσαν δίχως να δημιουργούνται ευκαιρίες και στο 69' ο ΟΦΗ πλήρωσε την ασυνεννοησία Δαύκου - Κώτσιου. Ο Κάσσος το εκμεταλλεύτηκε, πλάσαρε από δεξιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Κόντρα στη ροή του ματς οι «κυανόλευκοι» άνοιξαν το σκορ. Οι Κρητικοί σπατάλησαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 76', όταν ο Βαλλιάνος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Χιώτης δεν υπολόγισε σωστά και δεν έπιασε τη μπάλα, αλλά η κεφαλιά του Βουό πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ακολούθησαν απανωτές αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τον ΟΦΗ να φτάνει κοντά στο 1-1 στο 92', αλλά ο Μασάντο από κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 94' οι Κρητικοί έχουν κάθε λόγο να φωνάζουν, αφού ο Πάνος ανέτρεψε τον Βουό, αλλά ο Μακρυπόδης δεν υπέδειξε πέναλτι.

Το άλλο παιχνίδι του ομίλου, το Παναθηναϊκός-Ηρακλής, θα γίνει την Πέμπτη (27/10, 19.30) στο «Απ. Νικολαΐδης».

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Χιώτης. Ντάσιος (79' Πάνος), Κύργιας, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Κονέ, Ρομάνο, Πορτουλίδης, Περογαμβράκης (61' Κάσσος), Διαμαντόπουλος, Σιατραβάνης (87' Τσιάρας).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δαύκος, Μίκιτς (73' Μιλοσάβλιεφ), Βαλλιάνος, Κώτσιος, Όστοϊτς, Νάστος, Αντουκόρ (81' Μασάντο), Χαντί, Μπουρσέλης (73' Κομεσίδης), Βουό, Ράντι.

Last modified onΤρίτη, 25 Οκτώβριος 2016 19:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep