Στη Super League η Κέρκυρα!

Η Κέρκυρα νίκησε 2-0 τον Απόλλωνα και επέστρεψε και μαθηματικά στη Superleague!

Στη Super League και πάλι η Κέρκυρα. Η ομάδα του νησιού των Φαιάκων ύστερα από απουσία ενός έτους ανήκει και πάλι στη μεγάλη κατηγορία, μετά το 2-0 σε βάρος του Απόλλωνα Σμύρνης, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Football League. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους και έριξαν στο καναβάτσο την «Ελαφρά Ταξιαρχία», η οποία ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες!

Το πρώτο μέρος χαρακτηρίστηκε από σκληρά μαρκαρίσματα και δυνατές μονομαχίες. Μόλις στο 3' ο στράικερ του Απόλλωνα, Φομίν, αναγκάστηκε να γίνει αλλαγή, αφού τραυματίστηκε (αντικαταστάθηκε από τον Φαρινόλα). Στο 25' ήταν η σειρά του Καρντόσο της Κέρκυρας να βγει εκτός γηπέδου, λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Οι δυνατές μονομαχίες έφεραν κάρτες. Έτσι, κίτρινη είδαν στο πρώτο μέρος οι Μπουντόπουλος, Νίκιτς, Σουάνης, Πάνος και Αρναρέλλης. Στο 45λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν 2-3 καλές στιγμές, όπως τα σουτ του Ζορμπά (21', 39'), αλλά και αυτό του Αρναρέλλη στο 44'.

Στο δεύτερο μέρος η Κέρκυρα, καθάρισε τη... μπουγάδα. Ο Αρναρέλλης προειδοποίησε στο 51' με σουτ που έφυγε άουτ, αλλά στο 54' το φάουλ του Χιντζίδη σχεδόν από τα 30 μέτρα κατέληξε στα δίχτυα! Ο Αποστολίδης δεν υπολόγισε σωστά, έχασε τη μπάλα από τα χέρια και έγινε το 1-0. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επιχείρησε να αντιδράσει, αλλά τα σουτ των Φατιόν (58') και Κονέ (65') δεν είχαν τύχη. Στο 68' οι Φαίακες έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Σουάνη, ύστερα από μπαλιά του Ζορμπά, πλάσαρε τον Αποστολίδη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-0).

Το ματς ήταν και στο δεύτερο μέρος γεμάτο ένταση. Στο 71' ο Κονέ σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να δίνει... αγκωνιές στους αντιπάλους, με αποτέλεσμα να αποβληθεί, ενώ στο ίδιο λεπτό κιτρινίστηκαν πάνω στον καβγά οι Βάντερσον, Γκόμες και Ιωάννου. Στα τελευταία λεπτά στο ΕΑΚ το Απόλλων δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει, ειδικά από τη στιγμή που έμεινε με παίκτη λιγότερο. Στο 89', μάλιστα, ο Σουάνης λίγο έλειψε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0, αλλά το πλασέ του εξουδετέρωσε ο Αποστολίδης ενστικτωδώς. Στο 92' ο Βάντερσον επιδίωξε και πήρε δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την ομάδα του με εννέα. Μικρή σημασία είχε. Η Κέρκυρα εξασφάλισε θριαμβευτικά την επάνοδό της στη Super League!

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Σουάνης, Αρναρέλλης (75' Κρητικός), Ζορμπάς, Γκόμες, Καρντόσο (28' Ανδρεόπουλος), Παμλίδης (57' Κόντος), Χιντζίδης, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Νίκιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γιώργος Βαζάκας): Αποστολίδης, Πάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Μπουτζίκος, Μπουντόπουλος (69' Στεργίδης), Κονέ, Παρπέξ (84' Ψιάνος), Φατιόν, Βάντερσον, Φομίν (5' Φαρινόλα).

Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)

Βοηθοί: Τζάνης (Τρικάλων), Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)

Last modified onΔευτέρα, 09 Μάιος 2016 20:52

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep