Καταδικαστική ματαίωση (video)

ΑΟ Χανιά και Κέρκυρα δεν αναμετρήθηκαν ποτέ... Μηδενισμός, αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο για τους Κρητικούς.

«Μαύρη» μέρα για τον ΑΟ Χανιά η 27η Μαρτίου. Οι «κυανόλευκοι» δεν πρόλαβαν το χρονικό περιθώριο των 20 λεπτών που τους είχε δοθεί για να καταβάλουν το ποσό των 2.050 ευρώ για το εξοδολόγιο των διαιτητών, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Γρατσάνης (Τρικάλων) να κλείσει το φύλλο αγώνα! Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΟΧ μηδενίζεται, χάνει το ματς στα χαρτιά (3-0), ενώ θα του επιβληθεί και βαρύ πρόστιμο. Εικόνες που, σίγουρα, ξεφτιλίζουν τη διοργάνωση...

Οι οπαδοί στα Περιβόλια ήταν ελάχιστοι, το εξοδολόγιο αρκετά υψηλό και η καθυστέρηση έναρξης του αγώνα έδειχνε ότι οι οιωνοί δεν ήταν θετικοί... Οι Φαίακες έκαναν ζέσταμα, περίμεναν και ο διαιτητής έδωσε προθεσμία στους Κρητικούς ως τις 15:20 για να φέρουν τα χρήματα. Τελικά, όταν πέρασε η διορία αυτή ο Τρικαλινός ρέφερι έκλεισε στις 15:26 το φύλλο αγώνα και, φυσικά, το ματς δεν μπορούσε να διεξαχθεί όταν οι «κυανόλευκοι» λίγο αργότερα έφεραν το ποσό των 2.050 ευρώ.

Επικοινωνία με τον Γρατσάνη είχε και ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Σπύρος Καλογιάννης, ο οποίος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διεξαχθεί το ματς. Ωστόσο, ο ρέφερι τήρησε κατά γράμμα τον κανονισμό και το παιχνίδι ματαιώθηκε.

Ο ΑΟ Χανιά πλέον θα μηδενιστεί, θα χάσει το ματς 3-0 α.α. Το πειθαρχικό όργανο θα αποφασίσει σχετικά, ενώ το πρόστιμο αναμένεται να είναι «τσουχτερό» (για ματαίωση αγώνα ο προβλέπεται πρόστιμο 8-40.000 ευρώ), αφού η αναμέτρηση είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί τηλεοπτικά και υπάρχουν οι σχετικές ποινικές ρήτρες στη σύμβαση με τον ΟΤΕ.

Σημειώνεται ότι οι Φαίακες εξέφρασαν την επιθυμία να διεξαχθεί το ματς, ακόμα και μετά την προθεσμία που είχε δώσει ο ρέφερι, όμως το φύλλο αγώνα έκλεισε και η ομάδα του Ιονίου πήρε ξεκούραστα το τρίποντο. Οι Κρητικοί πλέον μπαίνουν σε μεγάλες περιπέτειες, αφού με την αφαίρεση βαθμών θα πάνε στους 22 πόντους. 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Θωμάς Γράφας): Πρίφτης, Παγώνης, Ιωαννίδης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Μ. Νύκταρης, Χατζηλιάδης, Σάντερσον, Τσούτσης, Γκέσιος, Δεινόπαπας.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Γκόμεζ, Μακρίδης, Ιωάννου, Βενέτης, Νίκιτς, Ανδρεόπουλος, Ζορμπάς, Κόντος, Αρναρέλλης, Μπαλντοβαλίεφ.

Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)
Βοηθοί: Τζαφόλιας (Αν. Αττικής), Μανούρας (Τρικάλων)

Last modified onΣάββατο, 14 Μάιος 2016 16:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep