Κορυφή… επεισοδιακά

Η ΑΕΛ πέρασε με 2-0 από την Ελευσίνα και πάτησε ξανά στην κορυφή. Δεν δόθηκε πέναλτι στους γηπεδούχους.

Λίγες μόνο ημέρες έμεινε εκτός ρετιρέ της βαθμολογίας η ΑΕΛ. Οι «βυσσινί» μετά την ήττα (1-0) από τη Λαμία επέστρεψαν τη Δευτέρα (15/02) στις νίκες και με την εκτός έδρας επικράτηση (2-0) απέναντι στον Πανελευσινιακό πάτησαν ξανά στην 1η θέση.

Η θεσσαλική ομάδα ήταν καλύτερη και δικαιολογημένα πήρε προβάδισμα στο 16’ με τον Μαρουκάκη. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Σταχυοφόροι ανέβασαν στροφές, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση, αλλά στο 77’ έχασαν την ηρεμία τους, καθώς διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα και έντονα για πέναλτι σε ανατροπή του Γιαννιτσάνη από τον Κομεσίδη.

Στο 16’, λοιπόν, ο Μπόγιοβιτς τράβηξε τρεις ποδοσφαιριστές πάνω του, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μαρουκάκη και αυτός με αριστερό σουτ βρήκε δίχτυα και πανηγύρισε το 10ο φετινό του τέρμα. Οκτώ λεπτά μετά ο Γιοβάνοβιτς νικήθηκε από τον Μανιάτη με κεφαλιά, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μπόγιοβιτς εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Παληγεώργου, Ανδρίκου, όμως δεν πρόλαβε να πλασάρει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Η Ελευσινα ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο μέρος και στο 51’ ο Τσίγκρος με σέντρα – σουτ ανάγκασε τον Ξενοδόχοφ σε απόκρουση με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο. Οι πρώτες φωνές για πέναλτι ακούστηκαν στο 62' για πέσιμο του Γιαννιτσάνη (δεν υπήρχε παράβαση), ενώ στο 71’ ήταν η σειρά της ΑΕΛ να διαμαρτυρηθεί  για χέρι του Παληγεώργου. Έξι λεπτά μετά ακολούθησαν τα παράπονα των γηπεδούχων για ανατροπή του Γιαννιτσάνη από τον Κομεσίδη, όπου φάνηκε να υπάρχει επαφή. Ο διαιτητής, πάντως, λανθασμένα δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Μάλιστα, το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά και αποβλήθηκε ο προπονητής, Θανάσης Δημόπουλος, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί.

Το καθαρό μυαλό έλειψε από τους «σταχυοφόρους», οπότε η ΑΕΛ το εκμεταλλεύτηκε και στο 83’ «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Μανιάτης νίκησε τον Μαρουκάκη σε ψηλοκρεμαστό σουτ, ο Βαρέλα πήρε το ριμπάουντ, πάσαρε στον Λαμπρόπουλο και αυτός διαμόρφωσε το 2-0. Μόνη απάντηση της Ελευσίνας ένα εξαιρετικό σουτ του Βάιτζερ στο 90’+4’ που εξουδετέρωσε ο Ξενοδόχοφ. Το ματς έκλεισε με την ΑΕΛ να έχει 17 τελικές και τον Πανελευσινιακό 6, αλλά την κατοχή μοιρασμένη.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ: 16’ Μαρουκάκης – 83’ Λαμπρόπουλος

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Ανδρίκος (65' Τσολακίδης), Βουρβαχάκης, Κακαράς, Τσίγκρος, Παληγεώργος, Κυζιρίδης, Κωνσταντινίδης (87' Ναούμ), Βάιτζερ, Γιαννιτσάνης, Πλαβούκος (74' Πούρνος).

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Μπανούσης, Αναστασόπουλος, Ουρτάδο (75' Χοτζάλι), Βαρέλα (86' Κρητικός), Μαρουκάκης, Μπόγιοβιτς (69' Λαμπρόπουλος).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιαννουλάκης (Χανίων)
ΒΟΗΘΟΙ: Σίπκας (Σάμου), Λιαμπότης (Αθηνών)

Last modified onΔευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2016 21:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep